Як зберегти новий диференціал, збільшивши термін його служби

269

Ось що ви повинні робити, якщо у вашій машині новий диференціал

Якщо ви купили нову машину, оснащену диференціалом, або ж встановили замість старого новий диференціал, то повинні бути перший час обережними і не використовувати машину в тому режимі, в якому використовували її зі старим диференціалом. Пам’ятайте, що цей складний агрегат вимагає обкатки.

Ось чергове видеообъяснение від відомого зарубіжного блогера-інженера Джейсона Фэнске, який у традиційній для себе манері не тільки розповів простим науковою мовою, чому новий диференціал вимагає перше час особливої експлуатації автомобіля, а також, як завжди, все наочно показав.

За словами блогера, якщо ви хочете, щоб новий диференціал прослужив максимально довго і пройшов сотні тисяч кілометрів, ви повинні протягом певного кілометражу використовувати автомобіль в щадному режимі – в режимі обкатки.

Тобто ця процедура обкатки диференціала не сильно відрізняється від обкатки інших компонентів автомобіля, де відбувається тертя металу об метал (двигун, коробка передач).

Тому, коли ви поставили на автомобіль новий диференціал, перші 800-1000 кілометрів не робіть різких прискорень і т. п. Намагайтеся також не їздити на високих обертах двигуна і не розганятися до великої швидкості. Тобто ваша манера їзди повинна бути спокійною і обережною.

Як розповів Джейсон Фэнске, ваше завдання – експлуатувати автомобіль першу тисячу км після заміни диференціала так, щоб не перегрівати його. На практиці це означає, що вам потрібно відмовитися від різкого старту на світлофорах, їзди в режимі постійного перемикання передач, а також уникати пробуксовки коліс. У тому числі, за словами автора відео, ви повинні уникати буксирування інших транспортних засобів, оскільки це може пошкодити новий диференціал, який ще не пройшов повз (обкатку).

Як зберегти новий диференціал, збільшивши термін його служби

Ну і, звичайно, для нового диференціала шкідливі тривалі поїздки. Наприклад, якщо ви поміняли диференціал, забудьте про поїздки на 500 кілометрів. Так що не думайте, що ви якісно обкатати новий диференціал, відразу вирушили на велику відстань. Подібна обкатка недопустиме і може значно знизити термін служби агрегату.

Коли ви проїдете 800-1000 км, треба буде перевірити трансмісійне масло, залите у диференціал, на предмет надлишку частинок металу. Це можна зробити за допомогою магнітної дренажної пробки, яка акуратно збирає будь-яку металеву стружку в одному місці.

Як зберегти новий диференціал, збільшивши термін його служби

Природно, після обкатки диференціала ви повинні бути готовими до того, що ви побачите в олії наявність стружки металу в невеликій кількості.

Не переживайте, якщо металевих частинок трохи, то це нормально. Адже внутрішні компоненти диференціала притиралися один до одного. Але якщо ви виявите надлишкову масу металевої стружки в маслі диференціала, то це може вказувати на проблеми в агрегаті.

Загалом, подивіться черговий цікавий ролик Джейсона Фэнске, де він наочно все продемонстрував на прикладі диференціала з обмеженим ковзанням зі своєю Honda S2000.