Дивіться як приголомшливо працюють склоочисники фар

340

Підбірка відео роликів з двірниками передніх фар.

Як ви думаєте яку цікаву особливість втратили сучасні автомобілі? Ні, це не обсяг атмосферних двигунів і товщина деталей кузова. Однією з найбільш приголомшливих функцій старих автомобілів є щітки склоочисників передньої оптики. Ви скажете, а що особливого в двірниках передніх фар? На перший погляд, нічого цікавого. Але до тих пір, поки ви не побачите, як вони працюють. Пропонуємо цікаву підбірку відео роликів, які демонструють нам передні щітки склоочисників передніх фар в дії. Це чудово. Приємного перегляду!

Отже, почнемо з Saab 99, який оснащений однією з кращих систем очищення передніх фар. Примітно, що в цій машині інженери використовували лінійний підхід до очищення скла передньої оптики, а некласичний принцип, який точно такий же, який зазвичай використовується при роботі двірників на лобовому склі.

Більшість з цих систем, як правило, встановлювалася на скандинавських або німецьких автомобілях. Але на ринку чимало автомобілів з інших країн. Ось приклад:

Ви спочатку, напевно, могли подумати, що перед вами ВАЗ-2106. Але насправді це Fiat 125p з Польщі 1979 року випуску. Погодьтеся, цікавий механізм для очищення передніх фар. Адже ця система очищення ідеально підходить для круглої передньої оптики. Найцікавіше, що система очищення фар складається з чотирьох окремих механізмів (за кількістю фар).

Перед вами система склоочисників для передніх фар легендарного Mercedes W140. Це більш класичні двірники для передньої оптики, які працюють за принципом щіток склоочисників для лобового скла.

У BMW в свій час було своє індивідуальне рішення для очищення передніх фар. Справа в тому, що в їхніх автомобілях використовувалося раніше чотири окремих передніх фар.

Інженери BMW довгий час не знали, який механізм придумати щоб використовувати всього дві щітки для очищення чотирьох передніх фар. Але в підсумку таке рішення було придумано. Так у свій час з’явилися два двірника для передніх фар, якими управляли два мотори. Як працює механізм можете подивитися в ролику.

Для фанатів BMW ось ще одне відео з роботою щіток очищення передньої оптики:

Гаразд, досить про BMW. Давайте перейдемо до наступної машини.

У цій Volvo 240 щітки очищення фар були настільки великими, що їх можна було побачити з салону машини. Вони виступали над капотом. Двірники склоочисників передніх фар Volvo 240 за розміром були більше ніж розмір щіток в старому Volkswagen Beetle.

На японських автомобілях щітки очищення фар менш поширені ніж на німецьких та інших європейських автомобілях. Тим не менш, вони існують! Ось приклад відео. Перед вам цікава система очищення фар у Nissan Patrol.

Ще один відео-ролик з роботою очищення передніх фар автомобіля Мерседес. Цей ролик більш цікавий, оскільки в ньому ви можете відразу бачити роботу всіх чотирьох щіток склоочисників (фари + лобове скло).

Склоочисники фар ніколи не були звичайним явищем для американських автомобілів. Але тим не менше не можна говорити про те, що в американських автомобілях не встановлювалася система склоочисників передніх фар. Ось ролик з роботою двірників передньої оптики Oldsmobile Aurora.

Дивне рішення французьких інженерів. Перед вами робота щіток передніх фар на Renault Fuego.

А це представник в нашому рейтингу родом з Британії. У цьому відео ви можете побачити систему щіток очищення фар на Rover.

У нашій країні інженери на Автовазі також в свій час думали про безпеку водіїв і пасажирів, оснащуючи свою продукцію щітками очищення передніх фар. На відео робота щіток склоочисників фар на ВАЗ-21099.

Системою очищення фар оснащувалися не тільки “вісімки”, “дев’ятки” та “99”. Подібною системою оснащувалися і російські позашляховики “Нива”.

На закінчення ось ще один ролик. На цей раз перед вами цікава система щіток для передніх фар Citroën DS.