Топ-10 найцікавіших фактів про BMW M3 CS

330

Найшвидша версія седана 2018 BMW M3 CS

BMW представила нову спеціальну версію автомобіля який десятиліття тому став одним з найпопулярніших в модельній лінійці німецького автовиробника. Мова йде про зарядженої версії bmw 3-Series відомої повсюдно як M3. Модель випускається давно і пережила безліч реінкарнацій. Останній на даний момент доопрацюванням стала версія BMW M3 CS.

Сьогодні на сторінках 1GAI.RU наші читачі вже могли ознайомитися з загальними постулатами та інформацією про новинку: 2018 BMW M3 CS: Сама хардкорних “трійка”

Зараз же ми хотіли б загострити увагу на деяких аспектах серйозно відрізняють M3 CS від усіх своїх раніше представлених версій і в тому числі від конкурентів.

Топ-10 найцікавіших фактів про 2018 BMW M3 CS:

Факт №1. Це найпотужніша версія M3 з коли-небудь створених серійно з продуктивним двигуном в 460 кінських сил.

Топ-10 найцікавіших фактів про BMW M3 CS

За це варто сказати спасибі трилітровому рядному шестицилиндровому мотору з двома турбінами, 460 к. с. і 600 Нм крутного моменту.

З таким двигуном CS здатна розігнатися до 100 км/год за 3.9 секунди. Максимальна швидкість складе 280 км/ч.

Факт №2. Це буде досить рідкісна модель серед всіх версій M3.

Топ-10 найцікавіших фактів про BMW M3 CS

Всього буде випущено 1.200 одиниць. При цьому автомобіль не дивлячись на невеликі відмінності від стандартної моделі M3, як у зовнішності, так і в технічних характеристиках, буде швидше свого найближчого родича і безумовно спритнішими нього.

Факт №3. 2018 BMW M3 CS, стане однією з найбільш легких версій серед сучасних «Трійок».

Топ-10 найцікавіших фактів про BMW M3 CS

Зменшення маси автомобіля порівняно з M3 складе цілих 50 кг! І адже мова йде не про нове покоління моделі.

Звичайно головну частину в зменшенні спорядженої маси зіграло використання вуглепластикових вставок кузова:

Полегшена дах зменшила вагу на 9 кг

Капот зі спеціальним повітрозабірником теж був зроблений з волокнистого композиційного матеріалу, він перейшов від M4 GTS і економить порівняно зі стандартною деталлю до 25% ваги.

Цілий ряд кузовних панелей також виконаний частково з вуглецевого волокна і сприяють тим самим не тільки зниженню маси, але і особливому спортивному вигляду M3 CS.

Дивіться також: Топ-5 двигунів, що встановлюються на BMW 3-Series

Спереду встановлений такий же бампер як на M3 Competition, але виготовлений з карбону передній спліттер – привілей CS.

У задній частині від M4 GTS був запозичений задній вуглепластиковий дифузор. Спойлер на M3 CS теж карбоновий.

Факт №4. Унікальний інтер’єр BMW M3 CS.

Топ-10 найцікавіших фактів про BMW M3 CS

У салоні використовується багато алькантари (навіть на рульовому колесі), шкіри. Виконані і реалізовані деталі інтер’єру які будуть використовувати виключно на версії CS. Для нагадування, що ми знаходимося в особливій версії Третьої Серії, торпедо позначено логотипом “CS”.

Топ-10 найцікавіших фактів про BMW M3 CS

Факт №5. BMW M3 CS, там, де спорт зустрічається з розкішшю.

Топ-10 найцікавіших фактів про BMW M3 CS

Ймовірно, головною особливістю M3 у се часи був виважений компроміс між швидкісними показниками і комфортом. Новітня версія це тільки підтверджує. Напевно, одним з небагатьох автомобілів в цьому класі і в цій ціновій категорії, седан M3 надає найширший спектр тюнінгу і опцій.

Найпильнішу увагу було приділено налаштувань електронних помічників, які відповідають за безпеку у всьому діапазоні швидкостей:

Адаптивна «M»-підвіска пропонує три режими руху (Comfort, Sport і Sport+). Режим роботи і зворотний зв’язок рульового управління налаштовується в широкому спектрі. DSC (Динамічний контроль стійкості) надає в режимі M Dynamic Mode (MDM) легшу пробуксовку коліс і, отже, більш якісні замети.

У стандартній комплектації M3 CS стоять ковані литі диски на десять спиць (відтінок “Orbit Grey Matt”). Розмірність передніх – 19, задніх 20 дюймів. Гальмує M3 CS за допомогою чотирьохпоршневі супортів спереду і двухпоршневых гальм ззаду, у стандартній версії. Додаткова версія включає в себе карбон-керамічну гальмівну систему (шестипоршневі супорти спереду і чотирьохпоршневі – ззаду).

Факт №6. Двигун.

Топ-10 найцікавіших фактів про BMW M3 CS

BMW встановив на M3 CS свою коронну версію рядного шестициліндрового мотора. Двигун розвиває 460 к. с. і забезпечує 600 Нм крутного моменту. Як ми вже зазначали раніше, до 100 км/год CS розганяється за 3,9 секунди.

З найбільш цікавих технічних особливостей варто відзначити присутність двох турбін, змінювані фази газорозподілу і безступінчасте регулювання фаз газорозподілу. Перемикання відбувається за допомогою семиступінчастою КПП M Double володіє власним масляним радіатором.

Топ-10 найцікавіших фактів про BMW M3 CS

Технічні характеристики:

BMW M3 CS двигун: шестициліндровий бензиновий двигун • Робочий об’єм: 2979 куб. см • потужність: 338 кВт (460 л. с.) при 6250 об/хв • макс. крутний момент: 600 Нм від 4000 до 5380 об/хв • прискорення: 0-100 км/год за 3,9 сек