Кросовер Volvo XC40 став європейським автомобілем 2018 року

224

Європейським автомобілем року в 2018 став Volvo XC40

Напередодні Женевського автосалону Volvo XC40 завоювала титул ” Європейський автомобіль року, одну з найбільш шанованих автомобільних нагород у Старому Світі

Volvo XC40 був удостоєний звання автомобіля 2018 року, таке було волевиявлення пан’європейської колегії автомобільних суддів. Цей факт говорить про те, що шведський кросовер був не тільки оцінений по достоїнству професіоналами, але у нього велике майбутнє серед покупців.

Кросовер Volvo XC40 став європейським автомобілем 2018 року

Невеликий шведський позашляховик був добре зустрінутий публікою в момент свого дебюту у вересні 2017 року і з тих пір отримував, в переважній більшості, виключно позитивні відгуки. Більш того, Volvo непогано показала динаміку зростання популярності серед своєї іншої новинки, старшого брата, моделі XC60, яка була названа Кращим автомобілем у Великобританії (UKCOTY).

Кросовер Volvo XC40 став європейським автомобілем 2018 року

Генеральний директор Volvo Хакан Самуельссон (праворуч) приймає нагороду European Car of the Year від голови журі

Судді високо оцінили те, як виглядає даний позашляховик, що, безсумнівно, є ключовою точкою вибухового зростання продажів у своєму сегменті, не забувши відзначити зручність пересування і хорошу керованість.

Кросовер Volvo XC40 став європейським автомобілем 2018 року

Незважаючи на невблаганний факт останніх років, що говорить нам про те, що категорія “компактний позашляховик” є однією з найбільш конкурентоспроможних, основні суперники зразок Audi Q3 і Land Rover Discovery Sport не змогли виступити проти свого основного конкурента.

Європейська премія “Автомобіль року” присуджується “Краще” автомобілю року, незалежно від сегмента або категорії продажів. Претенденти та переможці вибираються журі з 60 журналістів з 23 європейських країн, в тому числі і з Росії.

Суперників було предостатньо, деякі підійшли дуже близько і буквально до останньої хвилини не було ясно, хто ж стане переможцем в цьому році. Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW 5-Series, Citroen C3 Aircross, Kia Stinger або Seat Ibiza. Фіналістів було предостатньо: Оголошені фіналісти конкурсу «Європейський автомобіль 2018 року»

Кросовер Volvo XC40 став європейським автомобілем 2018 року

Втім, на нашу думку, потрапляння навіть у шорт-лист само-по собі можна вважати нагородою.

Переможцем 2017 року став позашляховик Peugeot 3008. Роком раніше на п’єдестал піднявся Opel Astra, в 2015 році Volkswagen Passat зайняв перше місце.

Кросовер Volvo XC40 став європейським автомобілем 2018 року

Конкурс почав проводитися з 1964 року. Історія нагороду «Європейський Автомобіль року» являє собою інтригуючу хроніку розвитку автомобілебудування в Європі. Щоб отримати можливість участі в конкурсі, модель автомобіля повинна бути доступна для покупки в Європі, а продажу не повинні бути менше 5.000 одиниць. Крім того, не має значення, який це автомобіль – спортивний, седан, гібрид або компакткар.

За весь час існування премії, це перша перемога Volvo. Вона посіла третє місце у 1983 році з моделлю 760, потім знову була третьою у 2013 з V40 і другий в 2016 році завдяки позашляховика XC90.