Як відбувається екстрене гальмування 30 тонної фури: Відео

285

Ось чому треба обов’язково вчити дітей як переходити дорогу

У краш-тестах і тестуваннях на безпеку вантажних автомобілів активно і давно використовується один дуже ефектний тест, перевірка на гальмування зі швидкості в 60 або 80 км/год до зупинки в екстреному режимі.

Виглядає такий експеримент просто нереально круто. Десятки тонн сталі мчать на шаленій швидкості і раптом, як за помахом руки присідають і починають осідати з таким темпом, що в це просто неможливо повірити! Пару секунд і вантажний автомобіль стоїть як укопаний.

У житті таких екстрених оттормаживаний вантажівок не доводилося зустрічати, але завдяки відеореєстратора у нас з’явилася така можливість.

Дивіться також: Відео: З-за чого перекинулася вантажівка на трасі?

Норвегія, замісто неподалік від Халлінгдала. Класична ситуація, яка може призвести до трагедії. Автобус стоїть на зупинці висаджує пасажирів, по зустрічній двосмугової дороги далеко йде фура.

На відео чітко видно, що з автобуса виходять діти і в цей момент серце стискається від усвідомлення того, що головними героями будуть саме вони.

Забігаючи вперед скажемо, що з дітьми все виявилося в порядку, ніхто не постраждав, тільки злякалися. Що ж, сподіваємося, що це буде хорошим уроком недолугим нащадкам. Годі бігати стрімголов по дорозі. Але новий вантажівка Вольво все ж гальмує неймовірно круто. Безпечна машина врятувала життя дитині: