Що таке AUX в автомобілі?

777

AUX або лінійний вхід — це роз’єм, через який до автомобіля можна підключити зовнішнє джерело звуку. Таку абревіатуру можна виявити на автомагнітолі або безпосередньо на приладовій панелі транспортного засобу. Дане пристосування дозволяє швидко приєднати до акустичної системи автомобіля МР-3 плеєр, телефон, ноутбук або будь-який інший портативний пристрій. При підключенні аудіо файли з них будуть безпосередньо транслюватися на вбудовані динаміки автомобіля.

Зміст

  • Особливості роз’єми AUX
  • Чому це зручно?
  • Як скористатися входом AUX?
  • AUX вхід своїми руками
  • Відео на тему

Особливості роз’єми AUX

AUX вхід на приладовій панелі автомобіля.

Роз’єм AUX являє собою невеликий круглий отвір діаметром до 3,5 міліметрів. У нього вільно входить штекер з конфігурацією фігурного металевого стрижня, як для звичайних навушників.

У дорогих машинах роз’єм AUX монтується поруч з прикурювачем або магнітолою, і закривається зовнішньої кришкою, що виключає потрапляння всередину поглиблення вологи і пилу. Наявність входу позбавляє власника автомобіля від необхідності доукомплектувати салон багатофункціональної магнітолою, і дає можливість користуватися не тільки ресурсами підключеного електронного носія, але і відтворювати музику з інтернету.

Чому це зручно?

  • Істотно розширюються технічні функції звичайних магнітол.
  • Можна слухати не тільки обрану музику, але і трансляції з віртуальних радіостанцій.
  • Можливе додаткове підключення абсолютно будь-яких зовнішніх пристроїв.
  • Не потрібні фінансові вкладення для оновлення вбудованих автомобільних аудіо систем.
  • Трансляція звуку через підключений до AUX входу телефон буде нітрохи не гірше ніж якість відтворювальної музики з флеш носія або диска.

Як скористатися входом AUX?

Для підключення до цього виду лінійного входу необхідно мати спеціальний перехідник. Один з його кінців повинен закінчуватися подовженим штекером.

Друга сторона перехідника повинна відповідати роз’єму телефону, смартфона, планшета або ноутбука. Цей невеликий провід дозволить підключити портативний пристрій до автомобіля для безперешкодної передачі будь-яких звукових файлів.

Придбати перехідник можна як додатковий аксесуар в магазині з автомобільною технікою або электронникой. Також він часто йде в заводській комплектації деяких пристроїв.

Читайте також: Що таке турботаймер і для чого він потрібен.

AUX вхід своїми руками

Якщо ваша машина вбудована в ній магнітола не мають роз’єми AUX, то при бажанні його можна встановити самостійно. При відсутності технічних навичок слід замовити послугу у фахівця на СТО.

Для монтажу гнізда AUX потрібні три невеликих проводу довжиною сорок, п’ятдесят сантиметрів з малим перетином. Їх потрібно припаяти до каналів стерео-виходи з програвача на основний пристрій. Після цього проводу виводяться назовні і на них кріпиться аудіо роз’єму з трьома контактами. Сам AUX роз’єм фіксується в зручному для користування місці на приладовій панелі або безпосередньо на магнітолі.

При певному досвіді і наявність потрібних інструментів робота займе приблизно годину, півтори. А витратні матеріали будуть коштувати копійки. Зате по закінченні монтажного процесу, навіть в самому бюджетному або старому автомобілі можна буде слухати музику, аудіокниги, онлайн-трансляції.

Читайте також: Як працює FM трансмітер для автомобіля.

Відео на тему

Схожі статті




  • Секретки на диски



  • Як часто міняти масло в двигуні



  • Як правильно зберігати шини



  • Як зменшити витрату бензину