МВС змінило порядок перевірки документів автомобілістів

211

МВС внесло зміни в Адміністративний регламент від 20 жовтня

Міністерством внутрішніх справ 21 грудня 2017 року прийнято внутрішній відомчий наказ під № 948 «Про внесення змін в Адміністративний регламент виконання Міністерством внутрішніх справ Російської Федерації державної функції по здійсненню федерального державного нагляду за дотриманням учасниками дорожнього руху вимог законодавства Російської Федерації в області безпеки дорожнього руху, затвердженого наказом МВС Росії від 23 серпня 2017 р. № 664». Проект підписаний: Посилання

Дивіться також: Найбільш важливі зміни в регламенті ГИБДД по нагляду за дотриманням ПДР

За довгою назвою ховається ряд змін повноважень посадових осіб МВС щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення та перевірці документів автолюбителів. Як виявилося, який набрав чинності 20 жовтня Адміністративний регламент ГИБДД має ряд непродуманих положень, прогалини в яких і будуть усунені наказом для службового користування.

Внутрішні зміни відрегулюють дії інспекторів при перевірці документів громадян. Будуть уточнені підстави для перевірки документів, що засвідчують особу громадянина.

Також буде змінено порядок взаємодії з суддями, що порушили Правила дорожнього руху. Справа в тому, що після прийняття нового регламенту звичайний інспектор міг усунути суддю від керування автомобілем за грубе порушення ПДР або направити на медосвідчення при підозрі на керування ТЗ у п’яному вигляді.

Дивіться також: 14 жовтня 2017 року набувають чинності зміни в ГИБДД правила видачі водійських прав

Після введення в дію наказу МВС повернеться колишній порядок перевірки працівників Феміди. Інспектор не зможе усунути суддю від управління – він повинен буде передати рапорт про порушення ПДР керівнику підрозділу. При виникненні підозри на керування транспортним засобом у нетверезому стані інспектор не буде уповноважений складати на суддю адміністративний протокол.

Внесені в Адміністративний регламент зміни набудуть чинності після державної реєстрації наказу МВС Росії в Міністерстві юстиції Російської Федерації.