Тест Volvo XC40

261

Є кросовер Volvo XC40 краще, ніж X1, Q3 і інші конкуренти?

Кросовер Volvo XC40 є першою спробою шведського бренду закріпиться на території компактних преміальних кросоверів. Адже в цьому сегменті непогано себе відчувають сильні гравці: Audi Q3, Mercedes GLA, BMW X1 і інші преміальні повнопривідні компакти. Чи зможе новий кросовер Volvo привернути до себе увагу і закріпиться на ринку?

Нагадаємо, що крім німецьких компактних преміальних кросоверів Volvo XC40 буде конкурувати з Jaguar E-Pace, Range Rover Evoque або Lexus NX, яких важко обійти по одному тільки зовнішньому вигляду. Адже для того, щоб обійти конкурентів кросовера Volvo потрібно запропонувати покупцям велику безпеку (ну з цим, напевно, у шведів немає проблем), найкращий комфорт і багато чого ще. Але є ще один інгредієнт, без якого на сучасному авторинку. Мова йде про інновації та технології. Але з цим начебто як у Volvo XC40 теж все добре.

Новий стиль

Тест Volvo XC40а Перший компактний позашляховик Volvo помітно відрізняється від більш великих братів XC60 і XC90

Подивіться на сучасні кросовери BMW, який стали дуже схожі один на одного. Багато споживачів в останні роки стали плутати з Х3 Х1 і навіть Х3 з Х5. Так, звичайно, любителі BMW навряд чи помиляться, але звичайні споживачі можуть легко сплутати одну модель кросовера з іншого. Volvo XC40 на відміну від BMW має зовсім інший стиль на відміну від більш великих моделей XC60 і XC90. Так що сплутати ХС40 навряд чи вийде. Це говорить про те, що компанія Volvo вирішила відокремити цей кросовер від основних своїх флагманів.

Досить подивитися конфігуратор на офіційному сайті і ви побачите, що в першу чергу машина орієнтована на молоде покоління людей. Наприклад, половина можливих виконань нового кросовера представлена в двуцветных варіантах, коли дах автомобілів виконана в чорному або білому стилі незалежно від кольору кузова.

Так що Volvo XC40 модний автомобіль, в якому поєднуються всі популярні в наші дні модні тренди (наприклад, двокольорові машини сьогодні знову входять в моду по всьому світу).

Нова компактна платформа

Тест Volvo XC40

То що XC40 створена, для того щоб залучити молоде покоління людей, які цікавляться преміальними кросоверами, можна побачити в платформі автомобіля. Наприклад, на відміну від XC60 / XC90 компактний кросовер заснований на новій платформі Volvo CMA (компактна модульна архітектура).

Завдяки новій платформі кросовер вийшов простіше по конструкції і значно легше.

У тому числі завдяки простій конструкції платформи, інженерам вдалося зробити XC40 (незважаючи на компактні розміри) просторим всередині і нормальним вантажним простором.

До речі, на цій же платформі Volvo CMA планується випуск нової моделі V40, а також виробництво нових китайських автомобілів Lynk & Co.

Справжній Volvo

Тест Volvo XC40

Багато шанувальників Volvo, напевно, вже давно панікують, що Volvo належать китайцям. Але це не означає що в автомобілях Volvo більше немає скандинавського духу. Не переживайте, незважаючи на те, що власником Шведського бренду є китайці, в автомобілях Volvo раніше у всьому присутній шведське коріння.

Наприклад, Volvo XC40 отримала знайомі багатьом чотирициліндрові дизельні і бензинові двигуни, ті ж самі екрани і приладові панелі. Але головне кросовер отримав ті ж самі приголомшливі кращі технології безпеки, які завжди славилася компанія Volvo.

Так що Volvo XC40, як і раніше, можна вважати справжньою Volvo.

Тест Volvo XC40

Хоча якщо говорити про інтер’єр нового кросовера, то тут вже зовсім не те, що ми бачили раніше в багатьох автомобілях Volvo. Наприклад, всередині нової моделі ви більше не побачите багато незрозумілих ліній і елементів, які раніше спантеличували в шведських автомобілях. У салоні XC40 все тепер спрямоване на молоде покоління людей, а також на тих, хто не може собі дозволити купити XC60 і XC90.

Тест Volvo XC40

Природно, салон XC40 більш простіше та дешевше, ніж у більш дорогих кросоверах. Наприклад, інтер’єр нового кросовера рясніє якісним пластиком. Але на тлі нових модних ліній в салоні ця пластмаса не сильно впадає в очі, а навіть додає машині особливу преміальність.

Практичність у салоні

Тест Volvo XC40

Примітно, що XC40 має, мабуть, рекордну кількість різних гачків в салоні. Наприклад, в бардачку, в просторі для ніг і навіть в багажнику ви знайдете гачки, на які ви можете вішати сумки. У тому числі в салоні кросовера ви можете знайти багато місця для зберігання (наприклад, під сидінням).

Вантажний простір кросовера складає 460 літрів. Якщо скласти задні сидіння вантажний простір складе 1336 літрів. Так, звичайно, вантажний простір не входить в цій машині в число найбільших в класі, але тим не менш воно продумано на вищому рівні.

XC40 стане першим електромобілем Volvo

Тест Volvo XC40

У 2019 або в 2020 році, можливо, ця модель кросовера стане першим автомобілем Volvo, який стане повністю електричним. Ну а поки на світовому ринку буде продаватися як дизельні, так і бензинові автомобілі. Наприклад, на ринок виводиться дизельна модель з двигуном D4 потужністю 190 л. с. Також буде доступна 247-сильна версія з бензиновим двигуном Т5. Обидві версії комплектуються 8-ми ступінчастою коробкою автомат і повним приводом.

Пізніше на ринок вийде трициліндровий бензинова модель потужністю 156 к. с. з переднім приводом і шестиступінчастою механічною коробкою передач. Природно, це знизить мінімальну вартість XC40. В тому числі на ринок надійде пізніше дизельна модель потужністю 150 л. с. з мотором D3. Ну і, звичайно, в планах у Volvo вивести гібридну версію.

Зручний, але не спортивний

Тест Volvo XC40

Незважаючи на те, що цей кросовер як преміальний кросовер чекати від нього якоїсь преміальної прудкості не варто. Адже, як бачите, під капотом машини не знайдете якихось агресивних моторів.

Так, зовні кросовер виконаний у спортивному стилі. Але і не більше того. Це просто звичайний преміальний кросовер з доробком на майбутнє і спрямований на молоде покоління людей.

Проте експерти не раз відзначили відмінну чуйну підвіску кросовера і дивовижну для цього класу автомобілів тишу. Так, дійсно шумоізоляція XC40 нічим не поступається більш дорогим XC60 і XC90.

Навіть на швидкості всередині машини цілком тихо і комфортно.

Є також деякі питання до керованості. Особливо не подобається експертам як веде себе машини при проходженні поворотів. Наприклад, автомобіль трохи починає плавати в самому початку проходження повороту.

Але потім після початку повороту автомобіль відчуває себе впевнено і стабільно. Швидше за все, повний привід вносить свій внесок у керованість. Саме тому недостатньою поворачиваемостью ця машина практично не страждає.

Коли надійде на ринок і скільки буде коштувати

Тест Volvo XC40

На даний момент у нас немає офіційної інформації про те, коли компанія Volvo планує вивести на російський ринок новий кросовер XC40.

Наприклад, старт продажів в Німеччині запланований у березні 2018 року. У нашій же країні ми думаємо, що автомобіль офіційно представлять не раніше відкриття московського автосалону в серпні 2018 року.

Також у нас поки немає даних про вартість нового кросовера. Але так як машина позиціонується як преміальна альтернатива BMW, Mercedes, Audi, Lexus і т. п., то розраховувати на скромний цінник в Росії не варто.

Наприклад, в Європі ця машина в мінімальній комплектації буде коштувати як мінімум 45 тис. євро.

Тест Volvo XC40
Тест Volvo XC40
Тест Volvo XC40
Тест Volvo XC40
Тест Volvo XC40
Тест Volvo XC40
Тест Volvo XC40
Тест Volvo XC40
Тест Volvo XC40

Тест Volvo XC40
Тест Volvo XC40
Тест Volvo XC40

Тест Volvo XC40
Тест Volvo XC40
Тест Volvo XC40