Висока естетика звичайних автомобілів

291

Найкрасивіші автомобілі останніх 30 років


Автомобільні новини рясніють захопленими відгуками і відвертими рекламними закликами щодо суперкарів, хардкорних спортивних моделей автомобілів в ексклюзивній комплектування.
Захоплення гламурними кабріолетами і швидкісними суперкарами цілком виправдано, але багато цінителі автомобілів дивуються — чому увагою обходять ті моделі, які прийнято називати «для середнього класу»? Чому легкові машини, розроблені для постійної експлуатації, прийнято вважати тільки якісними, надійними і практичними.

Дивіться також: Автомобілі які ніхто вже не пам’ятає

Ніяких інших естетичних параметрів до даного сегменту не пред’являється. Але саме ці автомобілі часто є першими і останніми у житті 40% споживачів, і незважаючи на те, що вони поступаються спортивним аналогам, краса багатьох моделей не береться до уваги. Представляємо найбільш красиві, унікальні в своєму сегменті автомобілі, які прийнято вважати звичайними для середнього класу.
У запропонованому списку можна побачити машини, випущені в період з 1980-х до 2000-х, це був розквіт і пік дизайнерських рішень. В цей час ніхто не обмежував інженерів і дизайнерів протоколами про безпеку викидів, що дозволяло моделювати автомобілі великих розмірів і з великим об’ємом двигунів.

1. Nissan Skyline R32 (в кузові седан)

Висока естетика звичайних автомобілів
Багато хто, прочитавши назву першого автомобіля в рейтингу «звичайні», зі здивуванням знизують плечима. Дійсно, в момент випуску Skyline був досить дорогим автомобілем, але не в спортивній лінійці і не для Японії.

У Країні висхідного сонця це був звичайний міський автомобіль, який багато хто називав «пішохідним». Модель Skyline R32 відрізняється консервативною формою кузова — це щось середнє між купе і седан. Естетика автомобіля підкреслюється стриманістю ліній з елементами екстравагантності в дизайні салону.

Дивіться також: Чому Mercedes S-класу найпопулярніший розкішний автомобіль у світі

Винятком є спортивна модель GT-S. Цей автомобіль не можна назвати ні звичайним, ні повністю спортивним. Інженери змогли поєднати в Skylines GT-S елементи першого і другого і отримали ідеально збалансовану машину, яка здатна задовольнити і молодого гонщика, і досвідченого міського водія.

2. Peugeot 205 GTI

Висока естетика звичайних автомобілів

Автомобіль названий героєм робочого класу. Перед випуском моделі на ринок була розгорнута широкомасштабна рекламна кампанія, відгомони якої досі оточують 205 GTI.
За зовнішнім виглядом автомобіль нагадує Skyline R32. Така ж тонка передня решітка з невеликим нахилом вперед, білий колір фар, закруглені передні бампери.
Крім того, автомобіль має оманливе подовжену дах, яка дуже сильно впливає на зовнішній вигляд автомобіля. Колісна база не представляє нічого цікавого і, на думку експертів, короткувата.
Але одне можна стверджувати з повною відповідальністю — Peugeot 205 GTI був кращим автомобілем в своєму часу. І якщо в Європі до моделі давно звикли, то в Америці Пежо продовжує виробляти фурор, особливо завдяки маленькому люка.

3. BMW 3 серії E30

Висока естетика звичайних автомобілів
Новачки воліють відточувати навички водіння на BMW E30. Це першокласний сімейний автомобіль, незважаючи на його кілька «боксерський» зовнішній вигляд. Дана модель дала старт для випуску розкішних E30 M3.
Журналісти у свій час жартували, що якщо попросити дитину намалювати автомобіль, то можна отримати точну копію E30.
Виробники знаменитого бренду не приховують, що розробляючи цю модель, вони не прагнули отримати що-то супер. Передбачалося створити середній автомобіль для середнього класу, що, і досягнуто на 100%.
Класична форма передньої решітки повністю гармонує з круглими фарами. Модель може бути як купе, фургон і кабріолет, так і седан. Серія E30 видно відразу. Навіть якщо сьогодні перевага віддається іншому дизайну автомобіля, ентузіасти BMW продовжать життя E30 ще на десятиліття. Серія є еталоном здорового глузду і німецької практичності.

4. Subaru Legacy Gen 2

Висока естетика звичайних автомобілів
Як правило, Subaru відрізняються високою якістю, повним приводом і гуркітливим шумом двигуна, але не блищать красою і далекі від слова «естетичний». Дизайн Tribeca дав привід назвати автомобілі компанії абсолютно непривабливими. Тим не менш, випуск деяких моделей, одна з яких — Legacy Gen 2, дав привід журналістам сказати, що компанія в змозі випускати гарні машини.
Gen 2 не можна назвати звичайним автомобілем. З-за форми переднього капота його порівнюють з грилем для барбекю, а занижені пороги злегка нагадують броню важких машин. Передня панель має оптимальний розподіл, що надає машині в цілому агресивний вид. Стійки варіюються в залежності від комплектації, але вони завжди мають чіткі та гострі лінії.

Висока естетика звичайних автомобілів

Задня частина автомобіля прикрашена фарами у футуристичному стилі моделі SVX, з якою іноді порівнюють Генерала. Задній бампер виконаний з виступаючим коміром — це виявилося найбільш привабливим для клієнтів в Америці.
Головним досягненням Subaru Legacy Gen 2 можна вважати порятунок компанії на американському ринку. Саме в роки випуску автомобіля в США компанія швидко втрачала позиції продажів.

Дивіться також: Топ-10 найбільш незвичайних автомобільних кольорів у 2017 році

Дизайнером і розробником моделі був знаменитий Олів’є Булей — інженер, який відповідав за дизайн Mercedes W140 S-Class. Йому вдалося повністю реалізувати прагнення американців купувати сімейні автомобілі з високими аеродинамічними параметрами, великих розмірів і в стилі футуризму. Після виходу Генерала, бренд Subaru швидко просунувся до ринку автомобілів преміум класу.

5. Volvo 740

Висока естетика звичайних автомобілів
Якщо б водієві запропонували вибрати єдину модель на все життя, без права заміни, багато вибрали б Volvo 740. Практичні автомобілісти, які знають ціну збірці, якості та надійності, гідно цінують квадратну і грубу форму знаменитого автомобіля.
Навіть сноби і шанувальники круглих автомобільних форм визнають, що Volvo робить першокласні транспортні засоби, і 740 — одне з кращих.
Деякі воліють модель 240, називаючи її більш естетичною та красивою. Але ніхто не сперечається, що Volvo 740, це не тільки мистецтво геометрії в лініях кузова, але і відмінний функціональний помічник. Розробник автомобіля Янс Вилсгард, висловився про своє дітище лаконічно: «Він прекрасний і простий». З цим неможливо сперечатися.

6. Datsun 510

Висока естетика звичайних автомобілів
Одна з перших спроб японського бренду підлаштуватися під європейський ринок закінчилася випуском моделі Datsun 510. Це був фурор для свого часу, водії отримали машину на кожен день за доступною ціною.
Злостивці Nissan дорікають виробника в крадіжці дизайну у більш дорогих європейських марок, таких як Volvo і BMW. Репліки про те, що: «Хороші художники займають великі художники крадуть», виявилася справедлива і для автомобільного ринку.

Висока естетика звичайних автомобілів

Як і Volvo, 510-я модель має квадратну форму кузова, але з менш вираженими краями, чудово хромована, і з великим функціоналом.

Дивіться також: 10 автомобілів, які мають різні назви в різних країнах

Пік популярності нового автомобіля припав на початок 70-х, через сорок років Nissan реанімував модель, випустивши в 2013 концепцію IDx, яка частково повторила знаменитий Datsun.
Невеликий огляд дозволяє побачити, що серед «звичайних» автомобілів досить гарних і естетичних моделей. А хтось взагалі бачив некрасивий автомобіль?

Автор: Сергій Василенков