Послухайте як працює 12,3-літровий двигун V16 потужністю 5007 л. с.

347

Ось як виглядає потужний V16 мотор Quad-Turbo V-16 Dyno.

Хочете побачити 16-циліндровий двигун, який ганьбить двигун W-16, встановлений раніше на спорткар Bugatti Veyron? Тоді пропонуємо не тільки побачити цей 5007-сильний монстр, але і почути, як працює 12,3-літровий двигун.

Дивіться також: Подивіться як спорткар Bugatti Chiron встановив рекорд швидкості

Кілька днів тому в мережі з’явилося відео з 12,3-літровим V16 мотором, який розвиває потужність 5007 л. з. Ця потужність, за словами розробників, досягається не тільки за рахунок об’єму двигуна і кількості циліндрів, а, а також за рахунок чотирьох потужних високоспритних великих турбін.

Цей мотор створений американським тюнінг-ательє Стіва Морріса. Нагадаємо, що минула версія двигуна розвивала потужність тільки в 3002 л. з.

Правда звертаємо увагу, що на відео максимальна потужність мотора, під час тестування на стенді, склала 4515 л. з. Але, за заявою розробника, цей монстр мотор має максимальну потужність 5007 л. з.

До речі, за словами інженерів, цей V16 двигун Стіва Морріса по конструкції набагато складніше, ніж W16-двигун Bugatti Veyron, створений з двох V8 силових агрегатів.

Навіщо потрібен цей двигун запитаєте ви? Для тих, хто не знає або забув, нагадаємо, що двигун розроблений для можливого гіперкара, який зараз розробляється в Дубаї (або планувалося розробити).

Послухайте як працює 12,3-літровий двигун V16 потужністю 5007 л. с.

Мова йде про спорткарі Devel Sixteen, який в якості концепту був показаний на автосалоні в Дубаї ще в 2013 році.

Послухайте як працює 12,3-літровий двигун V16 потужністю 5007 л. с.

До речі, коли ця машина була вперше показана публіці, представник компанії, який розробляє гіперкар, гучно заявив на весь світ, що його спорткар здатний розганятися з 060 миль на годину всього за 1,8 секунд.

Дивіться також: Дивитися як працює 28.5 літровий двигун Fiat 1910-1911

Природно, таку заяву було висміяне усіма автоекспертами та іншими фахівцями, оскільки згідно законам фізики, така динаміка розгону малоймовірна.

Також в той же час було заявлено, що машина буде мати максимальну швидкість в 560 км/ч.

На жаль, з тих пір про це амбітному проекті не було інформації. Офіційний сайт виробника Devel Sixteen не дає ніякої інформації.

Наприклад, на офіційному сайті досі розміщені фотографії, зроблені ще в 2013 році.

Послухайте як працює 12,3-літровий двигун V16 потужністю 5007 л. с.

Швидше за все, робочого варіанту цього гіперкара не існує. Так звідки тоді цей потужний мотор потужністю понад 5000 л. з.?

Судячи з усього, єдине, що реально в показаному в 2013 році гіперкар, так це двигун, який був створений тюнинговой компанією на замовлення для розроблюваного спорткара з Дубая. Цей мотор ви можете побачити в опублікованих роликах.

Тобто, двигун для Devel Sixteen реально був розроблений і існує донині, чого не скажеш про автомобілі.