Що робити якщо в салоні машини пролилося рослинне масло

696

Як очистити оббивку салону від оливкової або соняшникової олії?

Всі ми знаємо, що салон будь-якого автомобіля піддається швидкому забрудненню. Саме тому кожен власник авто повинен періодично робити хімчистку салону своєї машини, щоб зберігати його в хорошому стані. Але, на жаль, іноді трапляються неприємності, які призводять до утворення трудновыводимой бруду або плям. Ми вже не раз публікували вам різні лайфхаки, пов’язані з очищенням салону автомобіля від забруднень. Сьогодні ми хочемо поговорити про один дуже неприємний забруднення, яке може стати для будь-якого автолюбителя головним болем.

Давайте трохи пофантазуємо і уявімо, що ви, заїхавши по дорозі з роботи в магазин, купили безліч продуктів. Зокрема, соняшникова або оливкова олія в пляшці. Далі вийшовши з магазину, ви полінувалися, як це часто буває, прибрати ваші покупки в багажник і поклали пакети на заднє або переднє сидіння.

Але, під’їхавши до будинку, ви з жахом виявили, що квола пляшка олії не тільки з якихось причин протекла, але і перекинулася на сидіння, серйозно забруднивши його оббивку.

Що робити якщо в салоні машини пролилося рослинне масло

У цей момент, напевно, будь-який власник авто буде поза себе від якості тари соняшникової або оливкової олії або просто почне звинувачувати себе в тому, що трапилося. Як же бути? Адже якщо не очистити м’яку оббивку сидіння, на ньому не тільки залишаться жирні, брудні плями, але і в салоні буде постійно присутній сторонній запах масла, який з часом буде нагадувати запах бензину.

Вологий спосіб очищення оббивки сидіння від масла

Що робити якщо в салоні машини пролилося рослинне масло

Звичайно, у будь-якого власника авто після подібного інциденту відразу виникає думка відправитися на автомийку, де професіонали знають, як зробити спеціальну хімчистку салону, щоб прибрати з оббивки сидіння масляні плями.

Але ви повинні знати, що не на всіх автомийках зможуть позбавити салон вашої машини від жирних плям рослинного походження. На жаль, у багатьох місцях вам спочатку пообіцяють повністю видалити забруднення, але потім, швидше за все, повідомлять, що зробити це не вдалося. У підсумку ви, віддавши немаленьку суму, не вирішите проблему до кінця.

Так, звичайно, не всі мийки безсилі перед плямами мастила. Є спеціалізовані автомийки, використовують професійне обладнання та професійну автохімію, які допоможуть вам впоратися з жирними плямами розлитого масла. Але готуйтеся у такому разі залишити там пристойну суму грошей.

Що робити якщо в салоні машини пролилося рослинне масло

Так що не поспішайте на автомийку. Гроші там ви завжди можете витратити. Спочатку краще спробуйте видалити плями масла самостійно. Правда, відразу зазначимо, що зробити це нелегко, оскільки соняшникова або оливкова олія не просто забруднює поверхню сидінь, а проникає у волокна оббивки. Тому для того, щоб очистити сидіння від розлитої олії, вам необхідно видалити його не тільки з поверхні, але і зсередини оббивки.

Для цього вам знадобиться потужний миючий пилосос і спеціальні хімічні засоби для очищення килимів. Завдяки спеціальній хімії масляні плями, в’їдаються в оббивку, розпадуться. Потужний ж миючий пилосос зможе максимально ефективно видалити бруд не тільки з поверхні сидіння.

Сухий спосіб очищення оббивки сидіння від масла

Що робити якщо в салоні машини пролилося рослинне масло

Є ще один спосіб видалити жирні плями масла з сидіння. Правда, звертаємо увагу, що цей спосіб не у всіх випадках на 100 відсотків видалить забруднення. Але як мінімум з його допомогою ви реально скоротіть масляні плями на оббивці.

Отже, для очищення сидіння від оливкової або будь-якого іншого масла знадобиться кукурудзяний крохмаль або порошок тальку. Це відмінні засоби для видалення жирних масляних плям.

Все, що ви повинні зробити, це нанести кукурудзяний крохмаль або тальк на масляну пляму. Далі потрібно почекати як мінімум 12-48 годин, щоб кукурудзяний крохмаль або тальк абсорбували жир.

Що робити якщо в салоні машини пролилося рослинне масло

Потім очистіть оброблювану поверхню, видаливши з оббивки сидіння залишився порошок, використовуючи вологу губку або ганчірку. Швидше за все, з першого разу повністю пляма ви не видалите і досягнете лише того, що воно трохи посвітлішає. Особливо якщо на оббивку потрапило занадто багато масла.

В цьому випадку вам доведеться просто повторити очищення, засипавши поверхню кукурудзяним крохмалем чи тальком. Далі все стандартно: почекавши 12-48 годин, в залежності від ступеня забруднення, зробіть вологе прибирання поверхні.

Що робити якщо в салоні машини пролилося рослинне масло

До речі, цей спосіб очищення сидінь від плям підходить не тільки для автолюбителів, які пролили оливкова чи будь-яке інше масло. Наприклад, з допомогою кукурудзяного крохмалю або тальку ви легко видалити плями від їжі впала, купленої в mcdonald’s або в будь-якому іншому кафе.

Цей спосіб очищення сидінь ідеально підходить для видалення старих масляних плям. Також він непогано справляється і зі свіжими олійними забрудненнями.

Альтернатива

А що робити, якщо на сидінні було пролито дуже багато масла? Як в такому випадку повністю очистити його? На жаль, можливості очищення оббивки сидінь обмежені навіть на професійній автомийці. Звичайно, успіх операції значною мірою залежить від кількості розлитої олії, а також від того, яке саме масло ви пролили.

Що робити якщо в салоні машини пролилося рослинне масло

Наприклад, якщо ви в салоні проллєте моторне масло, очистити від нього оббивку сидіння буде важче, ніж від соняшникової олії.

Так що, якщо ви проллєте багато масла, вам не варто сподіватися, що після очищення сидіння стане як новий. Можливо, вам простіше буде замінити зіпсований крісло на нове.

Запах в салоні від розлитої олії

Що робити якщо в салоні машини пролилося рослинне масло

Якщо після видалення плям від оливкової або соняшникової олії в салоні машини зберігається неприємний запах, то вам потрібно придбати в інтернет-магазині або в магазині побутової хімії поглинач запахів. Це спеціальний засіб, створене для усунення неприємних запахів в приміщенні. Так як салон машини – це замкнутий простір, то звичайний побутовий поглинач запаху відмінно впорається з цим завданням.

Ще один спосіб прибрати неприємний запах після розлитого масла – це використовувати спеціальні гранули (гігієнічний наповнювач для котячого туалету). Для цього розсипте наповнювач на поверхні сидіння, і він нейтралізує запах.