Німці в шоці: Лада Нива проти Бентлі Бентайга

252

Пряме порівняння автомобіля марки Лада з автомобілем Бентлі; перемога за нашими? Миниобзор.

Невже Лада веселіше Бентлі? Таким питанням задалися німецькі обзорщики висвітлюють автомобільну тематику і спробували порівняти впринципі незрівнянне. А саме, позашляховик Lada автомобіль “всепроходимец” будь-якого складного ділянки дороги, що продається на місцевому авторинку за 12 тис. євро під брендовою назвою «Taiga», зовсім не змінився з 70-х років, якому здається дарма навіть сам вибух атомної бомби і той самий хвалений манірний британський позашляховик Bentley Bentayga з цінником в 224 тис. євро.(?) Жартівливе порівняння не – правда? Але не поспішайте з висновками друзі, в цьому порівнянні лише невелика частка жарту…

Німці в шоці: Лада Нива проти Бентлі Бентайга

Своє порівняння німці почали з загальних рис цих двох позашляховиків. Напевно їм було не просто знайти точки дотику таких двох різних автомобілів, але їм це все-таки вдалося. Об’єднують ці два автомобіля, тобто Lada Taiga і Bentley Bentayga наступні погляд нюанси: – обидва з себе представляють повнопривідні 4×4 автотранспортні засоби, що мають всередині і зовні дзеркала, люки в даху і природно чотири колеса. На цьому явні і очевидні подібності закінчуються.

Дивіться також: Німці внесли три радянських автомобіля в класичні моделі Східної Європи

Тепер докладно про відмінності.

В той час, як автомобіль Lada розганяється до 100 км/год менше ніж за 20 секунд, то автомобіль Bentley робить це ж вправу всього за 4,8 секунди, як мовиться, в чотири рази швидше. З пластиковими або без пластикових ковпаків на сталевих штампованих дисках Lada Taiga коштує близько 12 тис. євро (приблизно 811 тис. рублів). Bentley ж володіє декількома додатковими опціями, а саме, 22-дюймовими легкосплавними литими колісними дисками, прошитим вручну шкіряним кермом і планшетами для задніх пасажирів. Вартість англійської позашляховика складає 224 тис. євро (понад 15 млн. рублів). Безумовно, що на саму ціну машини вплинули його додаткові опції і не інакше як. Таким чином можна підрахувати, що один автомобіль Bentayga коштує стільки ж, скільки коштують разом 19 автомобілів Лада Тайга.

Німці в шоці: Лада Нива проти Бентлі Бентайга

Продавцю автомобілів Lada Мартіну Койзеру, якому 28 років, подобається стилістика автомобілів Bentley.

У російських автовиробників все просякнуте духом 70-х років, а саме: -замок запалювання з лівої сторони, невеликий металевий ключик для замку запалювання, кондові тумблери, важелі поворотників, важелі двірників і дальнього світла. Подушки безпеки в рік прем’єри автомобіля «Ниви» (1976 рік) ще не були винайдені. Їх як не було тоді, тобто в той час, так їх немає і зараз. «Тайга» пропонує своїм покупцям постійний повний привід з блокуванням і демонструє свої відмінні показники на пересіченій місцевості.

Німці в шоці: Лада Нива проти Бентлі Бентайга

Кращі матеріали визначають інтер’єр Bentley.

Якщо б у Німеччині були такі ж дороги, як у Росії, німці їздили б напевно тільки на «Нивах». А так виходить, що наш “архаїчний” вітчизняний автомобіль доля придбання для ентузіастів, тобто любителів екстриму на пересіченій місцевості, а також сувора необхідність тих же німецьких фермерів.

Радіо в даному російському позашляховику не обов’язковий атрибут, бо сам автомобіль співає постійно і в різній тональності на різних передачах. В русі, як відзначають німці, автомобіль настільки старомодний і архаїчна, що водити його одне суцільне веселощі.

На 135 км/год«максималки») його чотирициліндровий 1.6 літровий моторчик з 80 л. с. досить голосний і жвавий. Останнє (жвавий) в основному відноситься до конкретних вібрацій, які розходяться від мотора по всьому кузову. По шосе їхати на такому автомобілі дуже втомлює… хоча, навіщо взагалі такий машині шосе? Давайте поїдемо прямо безпосередньо– через галявину!

Bentley Bentayga в гостях у дилера “Lada”.

Німці в шоці: Лада Нива проти Бентлі Бентайга

Що скаже представник дилера компанії “Bentley” про дешеві Жигулях?

Шикарний автомобіль Bentley Bentayga під’їжджає до шоуруму “Lada” і сам виконавчий директор компанії “Bentley” в Німеччині пан Карстен Майєр сідає в автомобіль. Журналісти просять висловити свою думку стосовно автомобіля Жигулі. Вони (журналісти) чомусь впевнені, що у цієї людини автомобіль викличе просто культурний шок. Але, журналісти опиняються НЕПРАВІ!

Дивно, але факт, пан Майєр позитивно ностальгічно висловлюється про автомобілі Лада. «Я виріс разом з автомобілем Volkswagen Beetle і мені тут все нагадує про нього, ті ж прилади і тумблери. Все це зроблено у машині дійсно дуже акуратно. Мені подобається його натуральний і природний характер».

Заінтригований, він уважно розглядає важіль перемикання передач на Жигулях,: «Виглядає дуже надійно»!

Німці в шоці: Лада Нива проти Бентлі Бентайга

„Цей позашляховик нагадує мені мого Жука“ каже Карстен Майєр.

Переходимо в автомобіль Bentley Bentayga і органи нюху відразу відчувають тонкий аромат натуральної шкіри, далі погляд падає на оздоблення з червоного дерева, алюмінію і скла, а сидіння водія тут немов трон “Його Високості” у палаці.

Дивіться також: Lada-Duster, нове покоління “Ниви” буде зроблено на іноземних запчастинах

Натискаємо на кнопку «Старт» і восьмициліндровий дизельний двигун з 435 кінськими силами миттєво прокидається. Це не позашляховик, а просто палац на колесах, який можна розігнати до 270 км/год!

Кажуть, що електронні системи повного приводу машини допоможуть автовласникам навіть у тих випадках, коли їх якимось чином занесе на пересічену місцевість. Не чета треба сказати тій же Ниві, але арабським шейхам вибирати не доводиться, треба брати те, що дають.

Німці в шоці: Лада Нива проти Бентлі Бентайга

Майже незмінний з 1976 року: інтер’єр Lada Taiga.

Що каже німецький співробітник дилерського центру “Лада” про непряме конкурента його компанії?

Мартін Койзер продає автомобілі Лада і для нього дивиною бачити такий дорогий інтер’єр автомобіля Бентлі за 200 тис. євро. «Якість, тактильні відчуття і сама підгонка деталей на висоті в кожному сантиметрі машини. Тут явно стежать за репутацією!»

Директор компанії “Bentley” в Берліні Карстен Майєр (56 років) оцінив Ладу на оцінку- “непогано”.

Так хто крутіший? Німці прямо на це питання не відповіли. Значить явного переможця тут немає, але є відчуття і це треба сказати дуже круто, коли у вас є вибір між чимось дуже дорогим, дуже шикарним і чим-то просто ностальгічним, а саме, досить простим, надійним і прохідним по будь-яких дорогах. 1 автомобіль Bentley, або 19 машин Lada, вибір безумовно непростий.