10 самих повільних автомобілів на Нюрбургринзі

258

Топ-10 найменш швидких автомобілів на трасі Північна Петля Нюрбургрінга

Звично чути, що на Нюрбургринзі встановлений черговий рекорд швидкості. Але зовсім не часто отримуєш інформацію про самих повільних автомобілях, які коли-небудь виїжджали на німецьку трасу. А ти, наш читачу, коли-небудь задавався цим питанням? Так? Саме тоді тобі буде цікаво дізнатися Топ-10 самих повільних автомобілів всіх часів, які коли-небудь виїжджали на стару гоночну трасу.

10 Драгстер

10 самих повільних автомобілів на Нюрбургринзі

Так, так. Драгстер, він же самий швидкий гоночний болід, застосовуваний для подолання прямих – це один із самих повільних автомобілів який тільки можна уявити собі на трасі Серверна Петлі Нюрбургринга. Чому? Тому є причини. І дві головних звучать так: скільки потрібно часу на заправку автомобіля після десятисекундного заїзду? Як буде проходити драговый гіперкар повороти?

Відповіді на них дають уявлення про те, що цей швидкий болід на Нюрбургринзі виявиться одним з найбільш повільних автомобілів. В житті звичайно цього ніхто не перевіряв, але це майже на 100% факт.

9 1971-1980 Morris Marina

10 самих повільних автомобілів на Нюрбургринзі

Модель Morris Marina була навіть за мірками 70-х років повільної міні-баржею. 60 кінських сил говорили про те, що серйозних штрафів за перевищення швидкості ви точне не отримали б при покупці цього зовні симпатичного (на любителя) автомобіля.

8 1966 Lincoln Continental

10 самих повільних автомобілів на Нюрбургринзі

Але навіть якщо до цієї потужності додати ні одну сотню кінських сил, і у такої машини не вийде виявитися набагато швидше. Можливо навіть навпаки, він буде повільніше. І прикладом такого автомобіля послужить Lincoln Continental шістдесятих років випуску.

Дивіться також: Які спортивні моделі Honda Civic Type R обігнала на Нюрбургринзі?

Незважаючи на відмінну потужність та чудовий крутний момент йде з низів, класичний американський седан неможливо швидко розігнати до необхідних швидкостей. Та й максимальна швидкість невелика.

Тому Континенталь може займати почесне восьме місце серед самих повільних автомобілів Nordschlife.

7 1959-1978 Saab 95

10 самих повільних автомобілів на Нюрбургринзі

Останні роки свого існування Saab славився своїми відмінними показниками потужності і швидкості. Причому всі ці цифри були відмінно зважені між собою, що давало шведському седану велику перевагу порівняно з іншими їх конкурентами.

Але таких похвальних слів не можна сказати моделях Сааб 50 – 70-х років. Тоді було все повільно. Сааб 95 не дарма заслужив відвідування нашого списку. Йому не можна було виграти заїзд на Нюрбургрінг.

6 1989-2001 Geo Metro

10 самих повільних автомобілів на Нюрбургринзі

Ну а це вже набагато більш сучасна машина. Що з нею не так? В принципі, все! У неї миршавий двигун, слабка підвіска, отвратная керованість. Навіть зовнішній вигляд, який ніби як віддалено нагадує Honda Civic тих років, все одно виглядає жахливо. Цей автомобіль здатна обігнати навіть наша «Копійка».

5 1973-2002 Robin Reliant

10 самих повільних автомобілів на Нюрбургринзі

Хто тільки над цією машиною не знущався. Містер Бін, Джеремі Кларксон, звичайні перехожі в Англії, всі сміються над нею. В принципі заслужено, адже машина жахлива. Наскільки вона страшна зовні, настільки автомобіль погано їде по трасі. Не впевнений, що він пройде знамениту «Карусель» на трасі без того, щоб не завалитися на бік.

4 1954-1962 Iso/BMW Isetta

10 самих повільних автомобілів на Нюрбургринзі

Ще одна мініатюрна машинка. Дивно, що цей нащадок BMW є по суті прабатькам автомобілів M-версії, які удосталь ганяються в наші дні по трасі Нюрбургринга.

Автомобіль можливо не швидкий, але зате дуже практичний і зручний в експлуатації. Можна заїхати прямо додому і зранить машину всередині. Класний апарат!

3 1948-1990 Citroen 2CV

10 самих повільних автомобілів на Нюрбургринзі

Ви будете здивовані, але ці апарати з Франції до цих пір в безлічі їздять по всій Європі. Втім, півстоліття виробництва може підказати чому цих дивних автомобілів було вироблено так багато. Не здивуюся, що десь на складах зберігаються ще новенькі екземпляри даних Сітроенів.

Єдине чого не варто робити владельцас 2CV – виїжджати на Нюрбургрінг, щоб не заважати цим гонщикам змагатися один з одним.

2 1957-1975 Fiat 500

10 самих повільних автомобілів на Нюрбургринзі

Запорожець? Ні, це Фіат, хоча суті від зміни назви не зміниться. Італієць такий же незграбний, повільний і автентичний, як і його далекий Східний конкурент з Радянського Союзу. Але всі ці негативні якості поєднуються в обох моделях якось по-особливому. Виродками вони не виглядають, навіть навпаки, здаються милими і дорогими серцю будь-якого автолюбителя, який народився у 80 – 90-х роках.

1 1957-1991 Trabant

10 самих повільних автомобілів на Нюрбургринзі

І нарешті, – Trabant. До 100 км/год за 21 секунду. Насправді результат не найгірший серед усіх представлених тут автомобілів. Максимальна швидкість – 112 км/ч. Теж не найгірший результат. Не самий повільний серед самих повільних автомобілів.

Дивіться також: Приклад того, наскільки небезпечним може бути невелика пляма моторного масла на дорозі

І знаєте, який висновок ми зробимо після перерахування всіх моделей? Хто виявиться самим повільним? Швидше за все дрэговый болід. А ви якої думки з цього приводу?