Як правильно писати назви автомобілів: Топ-10

403

Топ-10 прикладів неправильного написання автомобілів

Уявіть, що ви зараз в браузерною рядку набрати назву автомобіля, який ви хочете знайти. Наприклад, «Kia Stinger» або Chevrolet Camaro, але чи знаєте ви, як правильно писати назви цих автомобілів? Як виявилося, багато людей не знають правильного правопису «імен» машин. Найсмішніше що навіть жителі тієї країни, в якій виробляються ці моделі можуть робити забавні ляпи у найменуванні. Наприклад, написати «Chevrolet Camero» замість Camaro або мій улюблений ляп- «Kia Stringer» замість Kia Stinger.

Дані смішний статистики були зібрані з сайту AutoGuide.com і світового пошуковика Google.

Ось підбірка деяких забавних неправильних версій написання назв автомобілів, які люди в США вбивають у пошуковики:

Неправильно: Kia Stringer | Правильно: Kia Stinger

Як правильно писати назви автомобілів: Топ-10

Модель, розроблена компанією Kia, не дарма отримала назву Stinger (в перекладі – жало). Зло, напористо, круто. І порівняйте це з сміховинно зіпсованою назвою моделі- «Stringer». Нічого не нагадує? Не впевнений, що маркетологи хотіли б що їх автомобіль асоціювався з нижньою частиною жіночої білизни.

Неправильно: Farrari, Ferlary або Ferarri | Правильно: Ferrari

Як правильно писати назви автомобілів: Топ-10

Пам’ятаєте, як у класика, російської словесності, Н.В. Гоголя, головний герой однойменної повісті Тарас Бульба називав лицарів? «Лицарі». Так і деякі люди пишуть або навіть називають цілком звичні автомобілі зовсім по-іншому ніж більшість автолюбителів.

Наприклад, ніколи б не подумав, що Ferrari можна було написати, як Ferlary або навіть Farrari! Може це, звичайно, були помилки, але сенс зібраної статистики такий, що з разу в раз зовсім різні люди в досить великій кількості писали назва італійського бренду саме таким чином, і це наводить на думку, робили вони це лише тому, що думали так правильно називається бренд. Цікаво вони його також і в слух вимовляли?

Неправильно: MacLaren | Правильно: McLaren

Як правильно писати назви автомобілів: Топ-10

McLaren-британська компанія з виробництва суперкарів заснована Брюсом МакЛареном, який приїхав з Нової Зеландії і зайнявся інженерними справами.

Деякі люди думають, що між «M» і «C» повинна стояти англійська літера «a», що в корені не вірно. Правильно писати – McLaren. Втім, в реальності існує і компанія MacLaren. Вона розташована також у Британії, але виробляє декілька інший товар – дитячі коляски.

Неправильно: Lemborni Hurricane | Правильно: Lamborghini Huracan

Як правильно писати назви автомобілів: Топ-10

А це взагалі ні в які ворота не лізе, Lemborni. Як вам? Можливо запит писали діти або дуже сильно п’яні дорослі… Тільки так можна пояснити цю нісенітницю. Abibas і Nkie на цьому тлі звучать як назви реально крутих брендів.

Неправильно: Porshe, Porsche Boxer або Porch Boxer | Правильно: Porsche Boxster

Як правильно писати назви автомобілів: Топ-10

А тут забивали в пошук людей запит підводило банальне незнання німецької мови. Справа в тому, що в німецькому звук «ш» у листі інтерпретується поєднанням трьох приголосних букв – s, c, h. Тому Порше німецькою повинен писатися як PorSCHe, але не Porshe або Porch.

Також у певної кількості людей виникли проблеми з написанням моделі BoxTer. Все їм Boxer ввижався.

Неправильно: Chevroley Camero | Правильно: Chevrolet Camaro

Як правильно писати назви автомобілів: Топ-10

Chevroley Camero. А це взагалі дуже дивно, враховуючи те, що запити друкували в основному американці. Вже вони-то повинні знати, як правильно пишеться назва їх однією з найпопулярніших моделей. Напевно, так писали якісь місцеві рэднеки (деревещины), безграмотні і беззубі, зате з інтернетом…

Неправильно: Infinity | Правильно: Infiniti

Як правильно писати назви автомобілів: Топ-10

А це вже більш тонка граматична помилка. Infiniti – це назва марки (люксовий підрозділ японського автовиробника Nissan), похідне від слова Infinity- «нескінченність», «безмежність». І вірно його писати в першому варіанті.

Неправильно: Toyota Corrola | Правильно: Toyota Corolla

Як правильно писати назви автомобілів: Топ-10

Це цілком зрозуміла помилка. Два «r», два «l», та кому яка різниця?

Неправильно: Хоча Volkswagen | Правильно: Volkswagen

Як правильно писати назви автомобілів: Топ-10

Забавно якщо б хтось говорив по-російськи «хочеш прокатаю на Фольксвагоне».

Неправильно: Mayback | Правильно: Maybach

Як правильно писати назви автомобілів: Топ-10

Завжди здавалося, що слово Maybach «Майбах» досить складно написати неправильно. У кого-то це все ж таки виходить.