Увага: Сьогодні вступили нові правила проїзду кругового руху

285

Набула чинності Постанова Уряду РФ про правила проїзду кругових перехресть.

Звертаємо увагу всіх автолюбителів Росії. Сьогодні набула чинності Постанова Уряду РФ, яке вносить зміни в правила дорожнього руху. Відтепер з сьогоднішнього дня всі водії, що під’їжджають до кругового руху, зобов’язані звільняти дорогу автомобілям, які здійснюють рух на круговому перехресті.

Нагадаємо, що зміни в ПДР прем’єр-міністр Дмитро Медведєв підписав ще 30 жовтня 2017 року. І ось з сьогоднішнього дня всі автомобілі, які рухаються на круговому русі отримали пріоритет проїзду перехрестя.

Так що всі, хто в’їжджає “на коло”, з сьогоднішнього дня обов’язково повинні поступатися дорогою.

Докладніше на цю тему можна прочитати тут. В тому числі і про відповідальність за порушення цього правила.

Увага: Сьогодні вступили нові правила проїзду кругового руху

Варто відзначити, що подібні зміни в ПДР напрошувалося вже давно. Справа в тому, що ця норма проїзду кругових перехрестях вже давно закріплена в європейських країнах. На жаль, в нашій країні вже довгий час не було жодного правила, яке б давало пріоритет тим, хто рухається на колі.

На щастя, наш Уряд прийняв правильне рішення і внесла зміни в ПДР привівши правила проїзду “кола” із загальноєвропейськими нормами.

Сподіваємося, що тепер у нашій країні зникне жахлива плутанина на дорогах з круговим рухом.

Увага: Сьогодні вступили нові правила проїзду кругового руху

Адже до сьогоднішнього дня не існувало точною і зрозумілою норми проїзду кругових перехресть.

Наприклад, навіть у межах одного району в Москві на одному колі були перехрестя з перевагою проїзду по них, а на іншому навпаки, перевагу мали ті, хто в’їжджає на коло. І подібне спостерігалося по всій країні.

В результаті, згідно зі статистикою ДТП, через плутанину на кругових перехрестях водії, часто не розуміючи один одного, потрапляли у ДТП. А що таке аварія «на кругу», напевно, знають всі автолюбителі. Адже якщо сталося ДТП на круговому перехресті, то з-за особливостей кругового руху його пропускна здатність істотно падає. У підсумку це призводить до величезних пробок.

Вводячи зміни в правила дорожнього руху, Уряд РФ і ГИБДД МВС РФ розраховують не тільки зменшити аварійність на кругових перехрестях, але і поліпшити пропускну здатність цих ділянок доріг.