На що звернути увагу при купівлі автомобіля з пробігом

340

Небезпеки купівлі автомобіля з пробігом у випадкового продавця зрозумілі навіть починаючому автолюбителю. Основними проблемами при покупці стають з’ясування реального технічного стану машини, страховка від шахраїв, недобросовісних продавців.

Скоротити час непотрібних зустрічей, марних переговорів допоможе точне визначення пріоритетів покупки. Наприклад, ви можете вирішити, що купуєте машину певного року випуску, у першого власника. При пошуку автомобіля в Інтернеті цей принцип відсіває безліч варіантів на стадії переговорів по телефону. У даній статті ми дамо декілька порад про те, на що слід звернути увагу при купівлі автомобіля з пробігом.

Зміст

  • Самостійна перевірка автомобіля з пробігом
  • Діагностика передбачуваної покупки в сервісі
  • Відео про купівлю автомобіля з пробігом
  • Перевірка історії автомобіля з пробігом

Самостійна перевірка автомобіля з пробігом

Простий візуальний огляд, тест-драйв, самостійна перевірка автомобіля в русі допоможуть відсіяти не підходящі вам машини. Але, практика показує, що новачкам важко розпізнати недоліки автомобіля, підготовленого до продажу, тому необхідна допомога досвідченого водія.

При огляді автомобіля з пробігом потрібно звернути особливу увагу на стан кузова і салону. Уважно оглядають ходову частину, двигун перевіряють на шуми холостого ходу, в русі. Сліди ремонту кузова можна розгледіти поглядом під гострим кутом до поверхні. У такому ракурсі видно сліди шпаклювання, фарбування аварійних деталей. Про заміну крил, дверей скажуть нерівномірні стики між кузовними деталями. Зафарбовані вогнища іржі можна знайти простукуванням твердими предметами.

У салоні потерта оббивка крісел (пропалины, розриви), забруднена пластмаса «торпедо», відколи лобового скла не впливають на безпеку руху, але послужать приводом для сбавки запитуваної ціни. Опинитися потрібно від машин з непрацюючими склопідйомниками, электролюком, регулюваннями сидінь.

Також потрібно звернути увагу на шум двигуна на холостому ходу. Досвідченому водієві він скаже про неправильних налаштуваннях і великому зносі двигуна. В русі потрібно звернути увагу на динаміку автомобіля, роботу гальм і підвіски. У машини в хорошому стані не повинно бути сторонніх звуків при гальмуванні, поворотах, биття керма. Відразу потрібно відмовлятися від автомобілів зі скреготом коробки передач, неточним включенням важеля. Автоматичну коробку потрібно перевірити в «кік-дауна» (перегазовке) на відсутність помітних ривків.

Ряд критичних недоліків автомобіля з пробігом може визначити лише огляд на автосервісі, який стає наступним етапом покупки.

Діагностика передбачуваної покупки в сервісі

Сумлінні продавці вторинного ринку не заперечують проти перевірки автомобіля на автосервісі, зазначеному покупцем. Відмова від стендової діагностики можна вважати ознакою недобросовісності продавця, від такої покупки потрібно відразу відмовитися.

Сервіс для перевірки потрібно підшукати заздалегідь. Досвідчений автомеханік зможе звернути вашу увагу на:

  • справжність ідентифікаційних номерів (виявити сліди перебивки);
  • приховані пошкодження кузова, порушення геометрії (наслідки значних ДТП);
  • реальний стан двигуна;
  • знос відповідальних вузлів (перевіряється комп’ютерною діагностикою).

З цих перевірок важливі наслідки ДТП, стан двигуна. Лобові зіткнення, аварійні удари в кути кузова (несучий елемент безрамної конструкції) порушують геометрію конструкції. Значні перекоси кузова не ремонтуються, потрібна повна заміна. Діагностика може визначити і зварювання кузова (шахраї називають збірку з двох половин «конструктором»). Знайдені автомеханіком сліди рихтування, заміни крил на безпеку не впливають, але знизять ціну машини.

Перевірка двигуна досвідченим автомеханіком скаже про реальний пробіг автомобіля більше, ніж показання одометра. Практика «відкручування» показань широко прижилася на російському вторинному ринку. Критичний знос відповідальних вузлів (рульового керування, гальмівних дисків, підвіски) може послужити підставою для відмови від покупки.

Читайте також: Що таке ISOFIX в автомобілі і навіщо він потрібен.

Відео про купівлю автомобіля з пробігом

Читайте також: Що таке круїз контроль та клімат контроль в автомобілі

Перевірка історії автомобіля з пробігом

При купівлі автомобіля з пробігом дуже важливо перевірити походження автомобіля, з’ясувати його кредитну історію. Для цього краще залучити незалежних експертів. Їх послугами користуються автоломбарди, салони, які працюють за системою «трейд-ін». Самостійно провести перевірку важко. У великих містах Росії аферисти нерідко отримують лізинг, автокредит за чужими документами. Нерідко продавець приховує отримання кредиту під заставу машини, арешт автомобіля за борги.

Досвідчений експерт вивчить документи, надані продавцем, перевірить автомобіль за полісами Каско (вважається ефективним способом перевірки), онлайн-баз, каталогу кредитних історій. Багато експертів беруть на себе всю процедуру купівлі автомобіля з пробігом, включаючи пошук машини і її перевірку на автосервісі.

У переговорах з продавцем експерт з доказами обґрунтує зниження ціни. Для покупців перевагами співпраці з експертами стають:

  • компетенція фахівців;
  • визначення реальної ринкової вартості;
  • доступні ціни експертизи;
  • комплексні методи перевірки;
  • повний юридичний супровід.

Покупка за допомогою кваліфікованого посередника збільшить вартість машини, але така купівля автомобіля з пробігом буде більш безпечною.

Схожі статті




  • Секретки на диски



  • Як часто міняти масло в двигуні



  • Як правильно зберігати шини



  • Як зменшити витрату бензину

Один коментар

  • 24.04.2018


    Євген

    Ох з цього приводу можна написати набагато більше, ніж ця стаття! У мене при першій покупці як-то і не було страху з одного боку, так як ще не надивився на всякі розлучення, а з іншого боку, від однієї тільки думки, що якийсь прокол може вилетіти мені в копієчку, ставало погано) У результаті послухався поради і перевіряв авто за автотеке — дізнався реальний пробіг, обслуговування, участь в ДТП і ще купу корисної інфи.. За інші сервіси нічого сказати не можу, так як не користувався, але це явно краще, ніж самому все перевіряти особисто. Ціна помилитися занадто висока(

    Відповісти