До уваги водіїв! ЦОДР почав новий експеримент з дорожніми знаками

252

Ось на яких вулицях з’являться нові знаки з березня цього року

У Москві проведуть черговий експеримент зі знаками, на цей раз нововведення торкнеться руху автомобілів по смугах, про таку ініціативу ЦОДР повідомляє газета «Комерсант». Мова йде про новому варіанті знака «Напрямки руху по смугах», також відомого під номером 5.15.1

Як і раніше, столична влада в першу чергу стурбовані міським виглядом, по всій видимості, не дуже-то думаючи про зручність користування знаками і безпеки автолюбителів. Так, згідно з Правилами дорожнього руху, над великими перехрестями за чинним Гостом повинні вивішуватися знаки «Напрямок руху по смугах», тільки якщо вони закріплені безпосередньо над проїжджою частиною. Ці розтяжки ми всі знаємо, вони зручні, тому що показують строго по смугах, яка в який напрямок веде: прямо, праворуч, ліворуч.

Експериментатори вирішили, що було б непогано розподілити знаки напрямки смуг руху по-іншому. Сенс цього такий: «Замість одного великого знаку зверху встановлюються два по боках проїзної частини (біля тротуару і над розділовою смугою): один — для водіїв, які рухаються по правим смугах, другий — для водіїв, які рухаються за лівим. Така схема застосовується, наприклад, в Білорусі, це закріплено в національному стандарті СТБ 1300-2014», – йдеться на сайті «Комерсант».

До уваги водіїв! ЦОДР почав новий експеримент з дорожніми знаками

Ось такі чергові незручності чекають нас з вами в найближчому майбутньому. Коли? У березні-квітні цього року влада вже планують запустити пілотну версію дорожніх знаків. За даними ЗМІ, експеримент почне проводитися на перехрестях вулиць:

Дібровна

Люблінська

Куусинена

Йдеться і про «інших місцях», але яких саме, не уточнюється. Тому будьте уважні: знаки, напрямні вас по смузі, можуть раптово переміститися на стовпи по краях дороги.

Загалом, чергова авантюра зразок зменшення розмірів дорожніх знаків і введення нових типів знаків, не закріплена юридично у Правилах дорожнього руху. До чого призведе, не знає ніхто. Серйозних проблем це, звичайно, не обіцяє, але нерви попсувати в разі чого може.