25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

337

Consumer Reports і двадцять п’ять гірших моделей всіх часів

Дорожнє тестування нових автомобілів проводиться як виробником, так і незалежними службами. Дорожні випробування, що проводить Consumer Reports, вважаються найбільш ретельними і якісними. Автомобілі тестуються за всіма параметрами і проходять перевірку в умовах, які рідко зустрінуться на дорогах. І автомобілі, які змогли пройти тести, заслужено вважаються безпечними. Журнал має цікавий додаток, де в подробицях описує всі жахи, яким піддається машина — автомобілі ламають так, що залишається загадкою, як можна взагалі пройти ці тести.

Коли в 1980-х і 90-х роках на ринок потрапило велика кількість позашляховиків, щоб задовольнити зростаючий попит, журнал першим повідомив громадськості про можливі ризики. Багато з цих автомобілів перекидалися при різких поворотах. Обгрунтувавши свої тести, редакція змогла відбити всі позови ірландських виробників джипів, які подавали в суд на Consumer Reports, звинувачуючи журнал в упередженості.

Отже, хто не зміг пройти жорсткий тест від Consumer Reports.

1. Suzuki Samurai 1988

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

«Самурай» з’явився на дорогах Америки в 1985 році. Автомобіль з мініатюрними для позашляховика розмірами і стильним зовнішнім виглядом кілька років вважався самим міцним і надійним у своєму сегменті. До того ж ціна на «Самурай» була на порядок нижче, ніж у Jeep CJ-7 і Wrangler, тому продажу Suzuki в США за два роки побили всі рекорди. Але у 1988 році ця модель попалася в руки інженерам Consumer Reports, і від її авторитету не залишилося і сліду.

Редактори журналу не соромилися у виразах. Вони закликали автовиробника згадати про всіх 150 000 Samurai, вже проданих американським громадянам, і замінити їх на безпечні моделі. Піднялася хвиля обурення — американці вимагали відшкодування збитків від виробника, чиї машини могли перекинутися на повороті. Але в 1996 році з’ясувалося, що при тестуванні моделі були дещо змінені цифри звіту. Suzuki Samurai дійсно можуть перекидатися на крутих віражах при великій швидкості, але не так часто, як було зазначено в результатах тестів. Японці подали в суд, який тривав шість років. І незважаючи на те, що спір був врегульований, репутації бренду було завдано значної шкоди, і американський ринок для «Самурая» був закритий. За оцінками експертів, саме цей скандал дозволив американським виробникам з 2004 року зайняти лідируючі позиції на американському ринку позашляховиків.

2. Isuzu Trooper 1996

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Як і під час тяжби з Suzuki, журнал притягувався до судової відповідальності за звинуваченням у проведенні вибіркових аналізів на безпеку Isuzu Trooper 1996.

Після опублікування результатів тестування машина потрапила в категорію «неприпустимі», і це різко знизило продажу позашляховиків. Офіційний дистриб’ютор Isuzu з Пуерто-Ріко подав позов в суд на журнал за наклеп. В процесі судового розгляду, яке розпочалося у 2000 році, з’ясувалося, що співробітники журналу протягом попереднього року зробили кілька завідомо неправдивих заяв у ЗМІ та на прес-конференціях, де називали службові і спортивні автомобілі Isuzu Trooper небезпечним транспортом. Журналу пред’явили багатомільйонний позов, але бренд Isuzu постраждав набагато більше. З 2008 року компанія закрила продажу своїх легкових машин в США.

3. 2001 Mitsubishi Montero

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Коли Mitsubishi показала світу свій новий позашляховик Montero 2000, вона ставила акцент на зовнішньому вигляді і повній безпеці автомобіля, але перевірки Consumer Reports показали інше.

Спочатку журналу споживачів сподобався Монтеро, але при первинному тестуванні з’ясувалося, що на швидкості 65 км на годину при заході на різкий віраж автомобіль крениться — можливо крах.

Після опублікування матеріалів, де Mitsubishi Montero отримував рейтинг «неприпустимі автомобілі», це практично не позначилося на суми продажів японського позашляховика. Репутація журналу після попередніх скандалів з Isuzu Suzuki була злегка забруднена, і в Mitsubishi поставили під сумнів результати перевірок Consumer Reports. Але просувати Montero на американському ринку далі японці не змогли і прибрали його з продажів в США в 2006 році.

Журнал Consumer Reports з моменту його появи в 1939 році робив акцент на неупередженому та об’єктивному оцінюванні всієї продукції. Пройшовши через скандали 90-х, політика редакції стала ще жорсткішою, тести стали більш надійними, і довіру споживачів поступово зростала. З моменту своєї появи журнал, запущений і керований Союзом споживачів, не продає свій рекламний простір на сторінках, платить за всю тестовану продукцію і забороняє виробникам використовувати позитивні звіти своїх тестів в рекламних акціях. Саме звіти журналу відіграють головну роль для покупців автомобілів в США.

4. 2010 Lexus GX 460

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

До 2010 року Consumer Reports вже засвоїв попередній урок і провів повну серію тестування Lexus GX 460, коли ця модель виявила тенденцію до перекидання. Провівши перший тест, журнал купив другий автомобіль, запросив інженерів і авторитетних фотокореспондентів і провів другий аналіз.

Автомобіль показав ті ж результати – перекинувся. Все документально запротоколировав, Consumer Reports опублікував заяву про небезпечність автомобіля. Це було не таке категоричне заява, як старий рейтинг неприпустимість, але і воно спонукало американських споживачів уникати моделі до тих пір, поки Toyota не вирішить проблему.

Директора японського виробника вчинили мудро. Замість того, щоб вступати на юридичний і судовий спір з журналом, вони переоснастили модель, встановивши її на більш міцну базу.

Після того, як через рік журнал протестував модифікований Lexus, він знайшов його абсолютно безпечним.

5. Smart ForTwo

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Ця модель, представлена на європейський ринок в 1998 році, отримала високі оцінки експертів і покупців, але абсолютно не виправдала очікувань Mercedes-Benz в Америці.

Після потрапляння моделі на американський ринок мало хто розумів, за що можна любити цю розумну машину. Старий інтер’єр, аматорський загальний вигляд, обмежений простір багажника і трансмісія, яку вважають найгіршою в світі – це неповний перелік інженерних провалів Mercedes.

Consumer Reports написав: «Ця маленька двомісна машина хороша, коли стоїть на парковці або на газоні. Далі його позитивні характеристики закінчуються». У 2016 році з’явився абсолютно новий ForTwo, який краще попереднього за всіма параметрами, але остаточного рішення від журналу поки немає, тому не ясно, чи приживеться він в США.

6. 1978 Dodge Omni

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Складно повірити, але Dodge Omni (і ідентичний йому Plymouth Horizon) вважається для американців головним символом країни. Це авто — своєрідна національна гордість, як для росіян знаменитий КаМАЗ.

Компанія Chrysler була на межі банкрутства, коли сама розробляла цю модель. Випустивши її на ринок і отримавши вибух продажів, Dodge Omni практично врятував компанію від повного краху.

Дивіться також: Новий 2019 Ford Focus майже без камуфляжу: Фото

У 1978 році Omni виглядав як прототип майбутніх американських автомобілів. Це був перший американський передньопривідний хетчбек з поперечним двигуном і напівнезалежною задньою підвіскою. Незважаючи на успіх і високі продажі (і нагороду «Автомобіль року в Motor Trend»), погана якість збірки Omni, привели в шок бувалих інженерів Consumer Reports. Вердикт «Неприпустимий» переслідує автомобіль з першого року випуску.

Журнал Time зробив своє незалежне тестування і повністю підтвердив висновки Журналу споживачів. Огидна підвіска, розпадається трансмісія – це початок пятистраничного переліку недоробок Omni. Незважаючи на це Крайслер продав понад 3 000 000 машин в період з 1977 по 1990. І сьогодні можна побачити достатню кількість маленьких Dodge на американських дорогах. Може, це і є справжній американський успіх?

7. Subaru 360

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Після успішного імпортування мопедів Fuji з Японії в 1960-х роках, бізнесмен Малкольм Бріклін зрозумів, що можна дешево імпортувати автомобілі Fuji Subaru 360 в Америку, оскільки їх розмір і вага звільняють його від проходження контролю якості, обов’язкового для американських машин.

Дійсно, мультяшний Subaru важив всього 450 кг, а зовнішній вигляд робив його схожим на Volkswagen Beetle.

Consumer Reports назвав його «самим небезпечним автомобілем в Америці» і дав машині свій жахливий вердикт: «неправильний». Для 360-го це був американський провал.

Через два місяці головний дилерський центр Subaru пропонував шість автомобілів за 2000 доларів, щоб позбутися від них усіх.

Тим не менш, цей провальний перший досвід дозволив Subaru створити базу для того, щоб через 50 років їх автомобілі заполонили американський ринок.

8. 2003 Nissan Murano

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Коли в 2003 році Nissan представила свою нову модель Murano, це був найбільший успіх виробника. Новий дизайн, компактний розмір, оновлений силовий вузол зробили цю машину лідером продажів японського виробника на американському ринку. Цю модель навіть номінували на премію North American Truck of the Year.

Весь цей захват не завадив Consumer Reports винести негативне рішення з безпеки. Зазнавши кілька примірників, інженери визначили, що Мурано стає некерованим на різких поворотах, рульове керування автомобіля незбалансовано, і його не можна рекомендувати покупцям.

У Nissan виявили рідкісний випадок смирення. Без суперечок компанія виправила всі помилки, виявлені журналом, і в 2005 році Consumer Reports дав Murano високі оцінки, рекомендувавши модель споживачеві.

9. 1968 AMC Ambassador SST

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

У 1968 незалежний американський автовиробник AMC крупно програв, випустивши в продаж седан Ambassador. Розгорнувши великомасштабну рекламу, машина була піднесена публіці як новітня розробка, і споживачі чекали його виходу на ринок. Щоб не відстати від термінів, седан випустили, і незважаючи на впровадження нових систем кондиціонування і нового дизайну автомобіль провалився.

Дивіться також: Топ 10 найкращих автомобілів у 2017 році за версією Consumer Reports

Хоча Журнал споживачів дав оцінку «допустимий», Ambassador був страшенно спроектований і побудований. Його гальмівна система постійно давала збої, а горловина паливного бака выплевывала бензин. Рекомендації журналу не були прийняті в увагу, і в наступні 20 років автомобіль випускався з тими самими дефектами. У 1988 році AMC остаточно розвалився і був куплений компанією Chrysler.

10. Dodge Nitro

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Випущений в 2011 році, цей автомобіль шокував деяких фанатів бренду. Здавалося, ця модель втілила всі негативні прогнози про майбутній розвиток компанії Chrysler.

Огидна складання і жахливий дизайн не залишилися без уваги рецензентів Consumer Reports. Їх відеоогляд був жорстокий та абсолютно чесний — інженери не змогли назвати жодної системи автомобіля, яка б не мала порушень. Багато споживачі, які встигли придбати машину, зізнавалися, що найкраще місце для Dodge Nitro — це штрафна стоянка.

11. 1975 Zagato Zele / Elcar 2000

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Компанія Zagato, яка будує унікальні автомобільні кузови з такими партнерами як Alfa Romeo і Aston Martin, на початку 70-х розробила свою власну машину з електроприводом — Zagato Zele (продається в США як Elcar 2000).

У жовтні 1975 тестування CR показало, що заявлений виробником діапазон роботи акумулятора впав з 40 миль до 20-ти. Час підзарядки не відповідало встановленим, та безпеку автомобіля залишала бажати кращого. Журнал вирішив не рекомендувати цей автомобіль споживачам.

12. 1986 Yugo GV

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Ідея ввозити в Америку югославський Zastava Koral (відомий в США як Yugo) і продавати його як найдешевший автомобіль належить М. Бринклину — тому, хто придумав імпортувати нещасливий Subaru 360. І оскільки цей автомобіль був погано укомплектований, жахливо спроектований і побудований, Consumer Reports виділив в окрему категорію, назвавши «погано зібраним пакетом з горіхів і болтів». Ті, хто встиг придбати економну машину, називають Yugo національним перфомансом, натякаючи на розвал Югославії.

13. 2015 Tesla Model S

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Модель S зруйнувала десятирічний авторитет компанії Tesla в рейтингах Consumer Reports. До этогоТесла виробляла машини, які мали параметри безпеки «105%».

Після випуску автомобіля в 2015 році, через кілька місяців журнал завалили листи покупців, які скаржилися на низькі технічні параметри автомобіля.

CR змінили свій рейтинг і позначили модель небезпечним тегом «не рекомендується». Незважаючи на те, що компанія виправила багато огріхів виробництва і надала на ринок нову версію Model S, яка вдало пройшла всі тести журналу, перше враження про автомобілі не дає високих показників продажів.

14. 2014 Honda Fit

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Honda Fit Sport був ввезений в США в 2007 і швидко став одним з найбільш надійних і економних субкомпактів на ринку. Consumer Reports назвав цю модель чемпіоном безпеки.

Тому для всіх стало великою несподіванкою, коли в 2014 журнал видалив Fit Sport з свого рекомендаційного тесту. Після жахливого краш-тесту, який провів американський Інститут страхування дорожньої безпеки, з’ясувалося, що тести CR застаріли, останні моделі втратили первісну якість.

До 2015 модель Fit швидко переобладнали і переробили, і після ретельних тестів Журналу автомобіль знову зайняв перше місце.

15. 1980 Chevrolet Citation

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

General Motors увійшов у 1980-ті роки з приводом на передні колеса і компактної платформою X-Body, В перші роки автомобіль був на гребені успіху, продажу налічували понад 800 000. Через рік автомобіль виграв престижну нагороду Motor Trend.

Consumer Reports був першим журналом, який озвучив тривогу з приводу жахливої якості зборки автомобіля і небезпечних технічних недоліків. Лише через рік Citation (і інші моделі X-Body) стали бідою виробника — продажу скоротилися на 80%, і компакт став історією.

16. Mitsubishi Mirage 2017

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Якщо б цей автомобіль випустили 20 років тому, йому присвоїли економ клас. Але на ринку США він з’явився в 2014 році і виділявся серед інших моделей особливо жорсткої складанням, трициліндровим двигуном і дуже поганим, дешевим дизайном. Цю модель прозвали “підвал в підвалі”. У всіх служб США, контролюють безпеку руху, були претензії до цієї машини. У рейтингу Consumer Reports це авто лідирує серед гірших.

17. 1967 Renault 10

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Зараз майже забуто, що в 1960-х роках Renault 10 з повітряним охолодженням був найпопулярнішим імпортним автомобілем в Америці. У серпні 1967 року після порівняння Renault, BMW 1600, Porsche 912 і Opel Kadett французький компакт справив враження на всіх інженерів Журналу — він зміг показати найгірші параметри тестування всіх систем. Renault оштрафували за нестійкі гальма, непередбачуваний режим обертів двигуна, надмірний вереск шин при гальмуванні, погане запалювання та ін.

18. Mercedes-Benz CLA

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Цей автомобіль коштує близько 32 000 $. Це красивий, спортивний, компактний седан. Але за ці гроші можна побудувати набагато кращий автомобіль, який буде відповідати знаменитого бренду. Ця модель була заявлена в лінійці Three-Pointed Зірка, але їй абсолютно не відповідає — ні заявленого якості, комфорту і розкоші, саме тому Журнал вніс цю модель у свій найгірший список з 2012 року, хоча в порівнянні з іншими гіршими ця машина не так вже й погана.

19. 1957 Buick Roadmaster

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Сьогодні Roadmaster вважається іконою Детройта середини 20 століття. Але в 1957 великий Buick залишив Consumer Reports абсолютно байдужим — автомобіль мав високу ціну і неякісне складання. Сьогодні нікого не дивує, що розкішні автомобілі 50-х мали розпливчасті контури і матрасную поїздку, тому рішення Журналу цілком виправдано.

20. Fiat 500L

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Неможливо описувати 500L і не згадати, що автомобіль будувався на заводі Yugo. І, як наслідок, взяв на себе всі принади місцевої збірки: невідповідність комплектуючих, відсутність стилю і поганий силовий вузол.

Дивіться також: Consumer Reports: Ці автомобілі краще всього підходять високим водіям

Незважаючи на дешевизну і порівняльну невибагливість автомобіля, за п’ять років на американському ринку він займав тільки найгірші позиції в рейтингу Consumer Reports.

21. 1959 Chevrolet Impala

У ті далекі часи Імпала була популярним сімейним автомобілем. Але це була епоха без ременів безпеки, дискових гальм і розгортаються рульових колон. Коли Журналу знадобилося реставрувати параметри безпеки Impala 1959 для порівняння з Chevy Malibu 2009, вони підтвердили своє рішення того часу — автомобіль небезпечний для їзди.

22. Cadillac Escalade 2015

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

По багатьом силовим параметрами Escalade копіює свого попередника Big. Це восьмициліндровий розкішний автомобіль з багатьма функціями. Його висока ціна (73 000$) ставить його в один ряд з Mercedes, BMW, Audi, Lexus і Range Rover. Але заявленій якості потрібно відповідати — за звітами Consumer Reports, автомобіль має поганий інтер’єр, повну відсутність смаку і неякісну обробку. Купувати його не рекомендується.

23. 1957 Dodge Royal

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Коли наприкінці 1956 року був випущений цей автомобіль, Chrysler назвав його приносить удачу. Концепція автомобіля була настільки унікальною, що Ford і GM стали переробляти свої моделі, підлаштовуючись під Dodge Royal. Але незабаром вибухнув скандал, який став для компанії Chrysler брудною плямою на репутації — у гонитві за новими технологіями вона побудувала абсолютно ненадійний автомобіль.

Власники скаржилися Consumer Reports про протечках салону під час дощу, відсутніх кріпленнях, розвалюється через місяць після покупки підвісці. Журнал протестував модель і опублікував результат — «надійний». Цю репутацію небезпечного автомобіля Dodge Royal наполегливо зберігав десятиліття, нічого не змінюючи в конструкції.

24. Pontiac Aztek

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Останні 17 років Pontiac Aztek вважається найгіршим автомобілем, коли-небудь створеним Дженерал Моторс.
Враховуючи огидний стиль, некомпетентну заводську збірку і високу ціну, ця модель разом з Edsel вважається автомобільним провалом компанії. Поряд з Apple Newton, Crocs і DDT концепція вважається однією з найгірших винаходів Time Magazine.

Дивіться також: Топ-10 найгірших автомобілів в 2017 році за версією Consumer Reports

Команда Consumer Reports, проводячи тестування цього автомобіля, боялася виїжджати на дороги загального користування протягом дня — всі системи машини могли дати збій в будь-яку секунду. Проводити повномасштабні випробування доводилося вночі, коли траси менш завантажені.

В 2014 році, концепція Aztek продовжувала залишатися незатребуваною — за результатами звітів Журналу, їй немає місця навіть у музеї.

25. 1963 DAF Daffodil

25 найгірших автомобілів, коли-небудь тестованих Consumer Reports

Не багато чули про автомобілі DAF Daffodil. В деякому відношенні ця модель — першовідкривач технології безперервної передачі (або CVT), яка сьогодні використовується всіма великими автовиробниками.

У 1961 році мікроавтомобіль з Нідерландів Daffodil був імпортований до США. Через два роки Журнал Споживачів взявся провести випробування. За результатами, на жаль, автомобіль був названий самим повільним в розгоні, а на новаторську технологію CVT, яка підкорила світ через 20 років, ніхто не звернув уваги.

Автор: Сергій Василенков