Кращі концепт-кари 2017 року

300

ТОП-10 кращих автомобільних концепцій в 2017 році.

З року в рік автовиробники продовжують «клепати» велика кількість концепт-карів, деякі з яких в майбутньому перетворяться на серійні автомобілі. Щоправда, традиційно більшість концептуальних автомобілів ніколи не підуть на конвеєр. Але це не означає, що конструктори даремно створювали концепти. Багато хто з них, навіть не потрапивши в серійне виробництво, послужать основою для створення майбутніх приголомшливих моделей. Особливо це стосується дизайну, який часто з концепції переноситься на нові серійні моделі.

Ми зібрали для вас найкращі концепції, що минає, які привернули нашу увагу. Чому ми обрали саме ці зразки? Вся справа в тому, що деякі з цих концепцій мають реальний шанс в найближчому майбутньому стати серійними. Деякі концепти хоч і не стануть серійними, все одно, найімовірніше, надихнуть автомобільних дизайнерів на створення найближчим часом нових приголомшливих моделей автомобілів.

10. MINI John Cooper Works GP Concept

Кращі концепт-кари 2017 року

В даний момент компанія MINI переживає кризу, з яким стикаються багато автомобільні бренди. Мова йде про те, що сьогодні у багатьох компаній різні моделі стали схожі один на одного. Це, звичайно, позначається на продажах всієї модельної лінійки. Цілком можливо, що в майбутньому бренд MINI створить серійну модель Cooper, яка буде схожа на концепт, представлений в 2017 році. Перед вами – MINI John Cooper Works GP Concept з великою кількістю вуглецевих елементів. У підсумку стандартний MINI Cooper перетворився в агресивний міні-автомобіль, який кардинально відрізняється від звичайних автомобілів марки.

9. Концепція Toyota FT-4X

Кращі концепт-кари 2017 року

Хоча концепт Toyota FT-4X багатьох розчарував, цілком можливо, цей позашляховик реально незабаром може стати серійною моделлю, або на його базі буде створено новий автомобіль. Чому ж прихильників позашляховиків Toyota засмутив концепт Toyota FT-4X?

Вся справа в тому, що багато хто очікував, що концептуальний позашляховик буде успадковувати дух легендарного автомобіля Toyota FJ Cruiser. Але, на жаль, представлений у цьому році концепт нічого спільного, як би не хотілося конструкторам японського бренду, не має з класичним позашляховиком Toyota.

Чому ж? Адже Toyota FT-4X чимось нагадує Toyota FJ Cruiser? Вся справа в тому, що планується, що нова модель позашляховика на основі концепту Toyota FT-4X буде базуватися на архітектурі Toyota New Global Architecture (TNGA). Але на базі цієї платформи компанія Toyota випускає компактні кросовери.

У результаті Toyota FT-4X більше призначена для жителів міста і, відповідно, не зможе стати новим поколінням FJ Cruiser.

8. Концепція Buzz Volkswagen ID

Кращі концепт-кари 2017 року

Нагадаємо, що в даний момент компанія Volkswagen веде активну роботу, для того щоб відновити свій імідж після величезного дизельного скандалу. Природно, що це можливо лише за рахунок випуску нових екологічно чистих моделей. У підсумку Volkswagen вирішила в майбутньому випустити на ринок безліч електричних автомобілів. Зараз конструктори та інженери VW вже підготували чимало майбутніх нових електрокарів.

Також компанія Volkswagen розглядає в подальшому налагодити серійне виробництво електричного мінівена. Так, після прем’єри концепту ID Buzz представник компанії офіційно підтвердив, що электроминивэн обов’язково буде запущений в серійне виробництво. Очікується, що зовні серійна модель не буде істотно відрізнятися від концепції ID Buzz.

7. BMW Concept 8 Series

BMW робить ставку в майбутньому на елітні автомобілі класу high-end. Першим кроком у найближчому майбутньому до нової ери модельної лінійки стане флагманське купе 8 серії, яке буде базуватися на концепті, показаному публіці в цьому році. Нагадаємо, що зовнішній стиль концепту 8 серії BMW – це майбутній «мову дизайну» нових розкішних моделей BMW, які будуть виходити в найближчі роки на ринок. Зверніть увагу, що новий дизайн – це модернізований стиль сьогоднішнього «мови дизайну», який ми бачимо на нових сучасних моделях баварської марки.

Кращі концепт-кари 2017 року

На прикладі 8 серії розкішного купе компанія BMW хоче почати змагатися з такими марками, як Aston Martin і Bentley. І треба визнати, що коли 8 серія купе вийде на ринок, вона, можливо, стане однією з найкрасивіших у цьому супервысоком класі автомобілів. Правда, це тільки в тому випадку, якщо майбутня серійна версія BMW 8-серії буде мати такий же спосіб, як концепт-кар, показаний нам у цьому році.

6. Концепція Mercedes-AMG GT

Кращі концепт-кари 2017 року

Так, у році, що минає приголомшливий концепт BMW 8 серії не сходив із заголовків світових ЗМІ дуже і дуже довго. Але не варто забувати і про інше інтригуючому концепт Mercedes-AMG GT, який здивував публіку не менше баварської прем’єри «вісімки».

Нагадаємо, у 2017 році компанія Mercedes представила чотиридверний концепт-кар Mercedes-AMG GT, який заснований на базі приголомшливого спортивного купе AMG GT. Ця концептуальна чотирьохдверна модель була повністю розроблена підрозділом AMG Mercedes. Очікується, що крім основних силових агрегатів деякі модифікації ” чотирьохдверного Mercedes-AMG GT будуть оснащуватися гібридними моторами. До речі, цілком ймовірно, що зовнішність майбутньої серійної моделі мало чим буде відрізнятися від концепту, дебют якого ми побачили в 2017 році.

5. Концепція Kia Proceed

Кращі концепт-кари 2017 року

В цьому році світ також обговорював несподіваний концепт Kia Proceed. На думку корейського автовиробника, ця концепція є самим сміливим баченням майбутнього. До речі, цей концептуальний автомобіль дає нам підказки, як може виглядати в майбутньому нове покоління Kia Ceed.

В цілому ж концепт Kia Proceed виконаний в стилі Kia Stinger. Тобто концептуальний автомобіль являє собою версію в кузові «універсал» Kia Stinger. Зазначимо, цей концепт дуже здивував багатьох автомобільних експертів і автодизайнерів, які одноголосно визнали, що Kia Proceed, на диво, стильний від бампера до бампера. Сподіваємося, що ця модель в кузові «універсал» піде в «серію» і буде продаватися в Росії.

4. BMW Concept Z4

Кращі концепт-кари 2017 року

BMW Z4 є одним з найбільш очікуваних нових родстерів у світі. Цю модель вже давно чекають не тільки шанувальників баварської марки, але і всі любителі родстеров. Сподіваємося, що концепт BMW Z4, представлений у цьому році, не сильно зміниться, перетворившись на серійну модель.

Нагадаємо, що нове покоління BMW Z4 розроблено на спільній платформі BMW-Toyota. До речі, на цій же платформі Toyota планує почати випуск нового покоління спорткара Supra. На жаль, в цьому році прем’єри серійних моделей так і не відбулися, що засмутило багатьох шанувальників Toyota і BMW. Але ми думаємо, залишилося чекати не довго. Питання часу – і ми дізнаємося, до чого призвело партнерство BMW і Toyota. Сподіваємося, що спільна розробка родстеров подарує нам два особливих нових автомобіля.

3. Концепція Mazda Vision Coupe

Кращі концепт-кари 2017 року

Дебют Mazda Vision Coupe, який відбувся в цьому році на автосалоні в Токіо, здивував багатьох шанувальників японської марки. Судячи з усього, ця концепція показує нам, як може виглядати майбутнє покоління Mazda 6. Якщо це так, то нова модель Mazda 6 може стати найкрасивішою в світі в своєму класі.

Кращі концепт-кари 2017 року

Також ми дуже сподіваємося, що елементи дизайну, які використовувалися в концепті Mazda Vision Coupe, знайдуть застосування в інших майбутніх нових моделях Mazda. Так що, безумовно, концепт Mazda Vision Coupe – один з найпривабливіших і приголомшливих автомобілів, представлених в 2017 році.

2. Прототип Infiniti 9

Кращі концепт-кари 2017 року

Infiniti 9 стала дивним дебютом японської люкс-марки у році, що минає. Концепт Infiniti 9 заснований на стилі ретро. Саме із-за ретростиля експерти не змогли передбачити, в якому майбутньому автомобілі може бути використаний оригінальний сучасний дизайн з ретроэлементами. Але в будь-якому випадку дизайну концепту використані деякі елементи майбутнього «мови дизайну» компанії Infiniti.

Також, можливо, на основі цього концепту японська компанія досліджує нові технології, які, не виключено, у майбутньому з’являться на нових автомобілях. Справа в тому, що концепт Infiniti 9 оснащений електричним двигуном, який використовується в новому поколінні Nissan Leaf.

Що означає цифра «9» в назві концепту? Цього ніхто не знає. Можливо, це кількість майбутніх автомобілів обмеженої серії.

1. Концепції Honda Urban та Sports EV

Кращі концепт-кари 2017 року

Більшість концепт-карів відрізняються розкішним стилем, який зазвичай покликаний привернути увагу публіки на світових автосалонах. Але компанія Honda зробила щось нове, представивши незвичайні електричні концепти Urban та Sports EV.

Наприклад, упор в цих концептах більше не на дизайн (хоча варто визнати, дизайн концепт-карів вийшов приголомшливий), а на технології.

Так, технології, представлені компанією Honda в концепт-карах, повністю робочі. Тобто японці представили не зовсім концепт-кари, а майже передсерійні прототипи, залишивши після автосалону у Франкфурті інтригу. Адже ці електричні футуристичні автомобілі можуть реально стати серійними в найближчі роки.

Причому серійні автомобілі можуть бути виконані в такому ж стилі, як і концептуальні авто. Однозначно це одні з кращих концепт-карів, показаних в 2017 році.