Як би виглядав Бетмобіль в XIX столітті?

226

Ось таким повинен бути Бетмобіль в епоху 1800-х

Не так давно оголосили, що наступний фільм про Бетмена стане анімованої версією відомого коміксу «Готем в газовому світлі» (Gotham by Gaslight). Якщо коротко, то комікс про те, як Бетмен потрапляє в Лондон 1889 року, де його переслідує Джек-різник. Наскільки я можу судити, в тому світі для Бетмена не було створено спеціального Бетмобіля і я вважаю це серйозною помилкою. Спробую виправити цю помилку самостійно.

Фільмів про Бетмена потрібні нові Бэтмобили. Вони просто повинні там бути. Бэтмобили відіграють найважливішу роль у всіх історіях про Бетмена. І тільки тому, що дія нового фільму відбувається в 1889 році не є виправданням, чому Бетмен повинен обходитися без свого засобу пересування.

Навіть у 1889 році можна було придумати багато різних варіантів, як переробити засіб пересування Бетмобіль. Наприклад, Карл Бенц запатентував свій автомобіль ще в 1886 році, і хоча він поки не вступив в масове виробництво, це був один з автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння. Зігфрід Маркус створив досить просунуте засіб пересування з бензиновим двигуном потужністю 0.75 кінських сил. Але я не думаю, що Брюс Уейн вікторіанської епохи вибрав би автомобіль з бензиновим двигуном як основу для Бетмобіля .

Як би виглядав Бетмобіль в XIX столітті?

Якщо Брюс Уейн був достатньо розумним, а більшість джерел кажуть, що таким він і був, то він би не звернув свою увагу на більш зрілі автомобілі на паровій тязі, які використовувалися (особливо в Англії) з 1830-х років, як мінімум.

Як би виглядав Бетмобіль в XIX столітті?

Якщо відверто, то машини з бензиновим двигуном тієї епохи були занадто кволі, дуже неміцні і надто повільні, щоб впоратися із завданнями Бетмобіля. Бетмобіль повинен бути швидким, міцним, в ідеалі закритим засобом пересування, який допоможе Бетмену впоратися з погонями, перестрілками або ще чим гірше.

Звичайно, для Бетмена важлива безпека. А в епоху, коли машини з бензиновим двигуном були великою рідкістю, люди відразу ж змогли б зіставити напрочуд часті поїздки Брюса Уейна за бензином з дивною машиною роз’їжджає по місту.

Насправді, була ідеальна платформа для Бетмобіля 1880 виробництва французької компанії. Ця компанія створювала серійні автомобілі для продажу вже в 1878 році. Я кажу про Bollée.

Як би виглядав Бетмобіль в XIX столітті?

У 1881 році компанія Bollée створила автомобіль La Rapide. Назва перекладається як «Швидкий». Саме такою і була машина. La Rapide стала першим автомобілем, який зміг подолати більше одного кілометра за хвилину, тобто приблизно 62 кілометри на годину.

Для 1889 року — це було чертовски швидко.

La Rapide також стала першою машиною виробництв компанії Bollée, яка керувалася лише однією людиною. І це дуже важливо, адже поки Бетмен працював тільки один.

Дивіться також: Гібридні і електричні автомобілі, які вийдуть до 2022 року

Варто також відзначити, що дизайн La Rapide передбачав досить просторий салон, щоб Бетмен міг розмістити все необхідне для нього обладнання.

Тому я вважаю, що найкращим варіантом могло б бути звернення Бетмена в компанію Bollée для замовлення новенького автомобіля La Rapide з мінімальним дизайном кузова, а потім він міг би віддати цю машину виробника кузовів, щоб той зробив машину, що нагадує вен.

Машину доставили б повністю оснащену Бет-печеру. Я уявляю, що це було приблизно так:

Як би виглядав Бетмобіль в XIX столітті?

У Бетмобілі повинні бути якісь цікаві просунуті функції, які допомагали б Бетмену розкривати злочини.

Тому, мені здається, що Бетмобіль 1889 року повинен бути оснащений висувною залізною рукою, яка могла б підключатися до ліній телеграфних стовпів. Бетмен зміг би перехоплювати телеграфні повідомлення і сам відправляти та отримувати повідомлення.

Мобільний телеграф використовувався з часів початку громадянської війни, тому немає ніяких причин, чому його не можна було б використовувати в 1880-х.

Як би виглядав Бетмобіль в XIX столітті?

Зробимо ще крок вперед: Бетмобіль міг би вийти за рамки азбуки Морзе і почати приймати документи і зображення електронно. По суті, це був би факс. Неймовірно, але факс-технологія була відома вже в той час. Прабатьком сучасного факсу було пристрій, яке називалося пантелеграф.

Дивіться також: Електричні автомобілі були популярними 100 років тому. Історія повторюється

Ці маятникові пристрою регулярно використовувалися у Франції в середині 1800-х, а пантелеграфное сполучення між Парижем і Ліоном було налаштоване ще в 1865! Тільки подумайте, поки США перебували в стані громадянської війни, французи у всю посилали один одному повідомлення!

Бетмен теж міг би користуватися пантелеграфом, щоб отримувати карти, діаграми та інші складні повідомлення від Альфреда, який посилав би їх з Бет-печери. Бетмен, який повідомляє про своє місцезнаходження Альфреду, який схилився над атласом і посилає детальну карту в Бетмобіль — чим не GPS, тільки дуже повільний.

Як би виглядав Бетмобіль в XIX столітті?

Обладнання разом з вугільної дугового лампою на даху могло б працювати від рідинних акумуляторів.

Давайте також надамо Бетмену темну кімнату. Я чітко можу уявити, як у Бетмена заховано безліч невеликих камер в самих різних місцях, затвори відкриваються по таймеру і знімають всю інформацію в підозрілих місцях. Свого роду, примітивна форма відеоспостереження. На дозвіллі, Бетмен міг би збирати камери і проявляти фото пластини прямо в своєму Бетмобілі.

Як би виглядав Бетмобіль в XIX столітті?

Звичайно, Бетмобіль був би оснащений зброєю, так як всі прагнуть вистрілити в Бетмена. Швидкість і міцна конструкція підійдуть практично для будь-якої ситуації, в якій міг би виявитися Бетмен на темних вулицях.

Дивіться також: Історія електромобілів початку XX століття

Я впевнений, що зйомки нового фільму про Бетмена добре просуваються, але я готовий благати студію припинити роботу і подумати, як можна ввести у фільм Бетмобіль. І неважливо, якими будуть витрати. Нехай вони попросять у інвестора кошти, щоб так було. Я спеціально написав цю статтю, сподіваюся, вона допоможе.

Повірте мені, це того варто.

ПОМИЛКА: дія відбувається у вигаданому американському місті Готем, а не в Лондоні. Помилочка вийшла.