Ось як можна зменшити радіус повороту своєї машини

391

Як поліпшити кут повороту коліс свого автомобіля?

На каналі ChrisFix з’явилося цікавий лайфхак, який може зробити будь-який власник автомобіля. Завдяки деякій легкої модернізації машини, будь-який бажаючий може зменшити радіус повороту свого автомобіля. Наскільки ж можна поліпшити кут повороту коліс? Все звичайно залежить від конструкції вашого автомобіля. Але в середньому у більшості автомобілів ви можете істотно поліпшити запас ходу рульового колеса, завдяки чому і зменшиться радіус повороту вашої машини.

Дивіться також: Як зробити ідеальний розворот з ручником: Відео

Найцікавіше, що для деяких типів автомобілів (все залежить від конструкції рульового управління) це зробити дуже і дуже просто. Дивимося.

Так, на жаль, відеоролик поки доступний на YouTube тільки англійською мовою без перекладу і російських субтитрів. Але як ви побачили, ролик містить детальний лайфхак, який наочно показує, що вам потрібно зробити, щоб зменшити радіус повороту (розвороту) вашого автомобіля за рахунок збільшення кута повороту коліс. Думаємо тим, хто розуміє, як влаштовано рульове управління, підвіска і колісна маточина, все буде зрозуміло і без перекладу.

Навіщо змінювати кут повороту коліс?

Ось як можна зменшити радіус повороту своєї машини

Для багатьох це болюче питання. Наприклад, багато автолюбителів розчаровані великим радіусом розвороту свого автомобіля з-за невеликих кутів повороту коліс. Це, на жаль, реально дратує багатьох. Часто буває навіть так, що людям практично все подобається в автомобілі, яким вони володіють, за винятком кута повороту коліс, внаслідок чого машина має занадто великий радіус при розвороті.

На жаль, багато автовласників змушені змиритися з тим, що в їх машині дуже маленький кут повороту коліс, вважаючи це як неминучу особливість автомобіля. Але виявляється, рукаті власники можуть легко і просто поліпшити кут повороту передніх коліс, зменшивши тим самим радіус доїзду повороту свого авто.

Дивіться також: Як зірвати колеса в пробуксовку

На прикладі автомобіля, який був знятий у відео – лайфхаке, автор блогу ChrisFix демонструє нам, що запас ходу рульової рейки обмежений пластиковими обмежувачами. Для того щоб збільшити кут повороту коліс, ви повинні зменшити товщину цих розпірок, або подпилив їх (або сточив), або встановивши свої власні пластикові тонкі проставки.

Ось як можна зменшити радіус повороту своєї машини

Правда при цьому способі ви не зможете істотно збільшити кут повороту коліс без наслідків, оскільки, в цьому випадку колеса при повороті рульового колеса можуть зачіпати про деталі підвіски, арки кузова і т. п.

Як же в цьому випадку бути? У блогера для цього також є рішення.

Наприклад, в ролику ви можете побачити, як видеоблогер виготовив власні тонкі пластикові обмежувачі із звичайної пластикової заготовки з аналогічним діаметром оригінального обмежувача ходу рульової рейки.

Ось як можна зменшити радіус повороту своєї машини

У підсумку, він істотно збільшив на своїй машині кут повороту коліс, а також набагато зменшив радіус повороту (розвороту) автомобіля.

Ось як можна зменшити радіус повороту своєї машини

Наприклад, тепер з новими обмежувачами рульової рейки його машина при повороті йде за мінімально можливого радіусу

Ось як можна зменшити радіус повороту своєї машини

Щоб колеса при повороті не зачіпали арки, деталі підвіски та інші компоненти машини, автор ролика встановив спеціальні проставки на колісні ступиці для виносу коліс. Завдяки чому ширина між передніми колесами збільшилася. У підсумку, навіть істотно збільшивши кут повороту коліс, блогер запобіг зачіпання коліс про підвіску і арки.

Дивіться також: Силове підрулення на передньопривідних машинах, способи вирішити проблему

Правда, в цьому випадку колеса автомобіля будуть випирати з-під передніх арок.

Як заміряти кут повороту коліс у своєму автомобілі?

Ось як можна зменшити радіус повороту своєї машини

Автор відео ролика також запропонував цікавий спосіб виміру кута повороту коліс. Для цього необхідно зробити спеціальний простий шаблон з картону.

Ось як можна зменшити радіус повороту своєї машини

Візьміть картон, лінійку, олівець і транспортир і зробіть як на відео: