Законопроект: водіїв вантажівок будуть штрафувати за непокору співробітникам митниці

228

Законопроект наділить митницю повноваженнями штрафувати водіїв вантажівок

Урядом Російської Федерації в Державну думу незабаром буде внесений проект закону про введення додаткової адміністративної відповідальності водіїв вантажівок, які не виконали вимоги співробітника митних органів про зупинку транспортного засобу.

Дивіться також: Мінтранс розробив нову відповідальність для водіїв вантажівок

«Законопроектом пропонується встановити адміністративну відповідальність осіб, які керують транспортними засобами, за невиконання передбачених законодавством вимог посадових осіб митних органів про зупинку транспортного засобу в прикордонних регіонах Росії в цілях перевірки перевезених товарів та документів на них», – йдеться на сайті Уряду Російської Федерації.

Таким чином, в ФЗ «ПРО митне регулювання в Російській Федерації» внесено зміни, які наділяють митні органи правом самостійно зупиняти окремі категорії транспортних засобів (вантажні автомобілі) у прикордонних регіонах Росії з метою перевірки дотримання митного законодавства, товарів і, звичайно ж, документів на них.

Разом з цим запроваджено обов’язок осіб, які керують цими транспортними засобами, дотримуватися вимога про їх зупинення та пред’явлення вантажного автомобіля, що перебувають у ньому товарів та документів на них уповноваженій посадовій особі митного органу.

Щоб водії все ж зупинялися на вимогу митників і надавали автомобілі до огляду, законопроект передбачає доповнення статті 12.25 Кодексу про адміністративні правопорушення «Невиконання вимоги про надання транспортного засобу або про зупинку транспортного засобу» новим абзацом. Тобто в Кпап буде прописана обов’язок далекобійників зупинятися на вимогу посадової особи митного органу.

Нагадаємо, що стаття 12.25 Кпап передбачає адміністративний штраф від 500 до 800 рублів.

Дивіться також: 8 кращих сідельних тягачів в історії

Даний законопроект внесе зміни до статті 23.8 Кпап «Митні органи», узаконивши наділення митників новими повноваженнями у розгляді нових адміністративних справ.