Чому не можна купувати старий автомобіль з невеликим пробігом

254

Ось чому покупка старого автомобіля з невеликим пробігом може вас засмутити.

Вам знадобилося багато часу для того, щоб підібрати на ринку старих авто гідний автомобіль? І ось, нарешті, ви знайшли свій ідеал, який відповідає вашим вимогам по вартості і відповідає вашому бюджету? Ви поспішаєте укласти угоду, радіючи, як дитина, що знайшли старий автомобіль з маленьким пробігом? З надзвичайно малим пробігом. Дуже маленьким пробігом… Не поспішайте радіти. Адже не завжди низький пробіг означає, що автомобіль вас не розчарує. Справа в тому, що все залежить від віку автомобіля.

Дивіться також: Яку машину купити: Поради для тих, хто купує старий автомобіль

Якщо ви бачите оголошення про продаж далеко не нового автомобіля з маленьким пробігом, то повинні підозріло ставитися до подібних пропозицій, оскільки найчастіше такі пробіги не відповідають дійсності. Як правило, в старих машинах маленький пробіг означає тільки те, що одометр підлягав коригування, тобто пробіг скручувався. Так що вам не заважає ретельно перевірити, чи відповідає низький пробіг зацікавив вас авто його технічного та зовнішнього стану. Для цього вам належить провести ретельний огляд кузова і інтер’єру автомобіля, а також загнати його на підйомник, щоб уважно вивчити стан днища.

Необхідно провести ретельний огляд технічної частини машини. Тільки так ви зможете побічно переконатися, що пробіг машини більш-менш відповідає показання одометра.

Чому не можна купувати старий автомобіль з невеликим пробігом

Так, за технічну діагностику вам доведеться заплатити зі своєї кишені. Але не переживайте. Якщо ви дійсно хочете придбати уживаний автомобіль з невеликим пробігом, то подібні дії окупляться після придбання машини. В іншому випадку ви ризикуєте придбати автомобіль, який в подальшому витягне з вас всі гроші на ремонт.

Погодьтеся, що краще в процесі пошуку автомобіля віддати трохи грошей за діагностику, ніж засмучуватися потім.

Отже, уявімо, що ви знайшли дійсно хороший варіант на ринку, провели діагностику і оглянули автомобіль. Ви встановили, що він має дуже маленький пробіг і його зовнішній і технічний стан повністю відповідає кілометражу на одометрі. Однак не поспішайте радіти тому, що серед величезної кількості автомотлоху ви, нарешті, відшукали автомобіль своєї мрії, з яким вам, напевно, пощастило.

Ви запитаєте, чому? Адже маленький пробіг – це запорука покупки гарного б/у автомобіля. На жаль, не завжди. Особливо якщо мова йде про «віковий» автомобілі, пробіг якого дуже маленький.

Чому не можна купувати старий автомобіль з невеликим пробігом

Ось вам приклад з життя. Наш читач нещодавно придбав 2002 року випуску Mercedes E-Класу з пробігом трохи більше 118 тис. км. Причому це реальний пробіг, не раз підтверджений різними технічними оглядами і документами дилера.

У підсумку виходить, що ця машина проїжджала в рік менше 8 000 кілометрів. Погодьтеся, знайти такий варіант на ринку для багатьох автолюбителів може здатися виграшем в лотерею. Особливо якщо враховувати, що у цього автомобіля дійсно оригінальний маленький пробіг. Але не все так добре з 15-річним автомобілем. Вся справа в тому, що від старості у цій машині просто-напросто почали виходити з ладу всі гумки і ущільнення. І це незважаючи на пробіг-118 тис. км. Але справа тут не у пробігу, а у віці автомобіля. Адже всі гумові ущільнювачі і прокладки (в тому числі багато сальники) банально втратили свої фізичні властивості.

Чому не можна купувати старий автомобіль з невеликим пробігом

Таким чином, з якими проблемами зіткнувся новий щасливий власник старого Мерседеса:

– Прокладка клапанної кришки – витік

– Текти заднього сальника коробки передач

– Розтріскування приводного ременя

– Текти багатьох сальників і різних інших прокладок / ущільнень

– Розсохлися багато гумові втулки в підвісці

Чому не можна купувати старий автомобіль з невеликим пробігом

Але чому ж тоді під час технічної діагностики перед покупкою автомеханік не відмовив покупця придбати цей Mercedes? Ми не можемо вам відповісти на це питання, так як все це, звичайно, залишиться на нечистої совісті автомеханіка, який, можливо, свідомо про що промовчав, наприклад, розраховуючи, що в майбутньому зможе непогано заробити на новому клієнта.

Але не виключено також, що він просто не виявив проблем з машиною, оскільки всі ущільнення і гумки були на своїх місцях і мали цілком нормальний зовнішній вигляд. Ну а потім, коли новий власник почав експлуатувати автомобіль, всі проблеми вилізли за короткий проміжок часу.

Справа в тому, що в будь-якому автомобілі є безліч гумових ущільнювачів і прокладок, які навіть при малих пробігах авто рано або пізно втрачають свої властивості, точно також як автомобільна гума з часом стає старою і руйнується, незважаючи на низький пробіг.

Звичайно, в 15-річному автомобілі багато гумки навіть при невеликому пробігу просто висохли і стали крихкими. У підсумку з часом ущільнювальні функції всіх прокладок зникають, і ми маємо масову текти сальників і прокладок і навіть проблеми з підвіскою в тих елементах, де є гумові втулки і т. п.

Чому не можна купувати старий автомобіль з невеликим пробігом

Так, не сперечаємося, всі перераховані вище проблеми з прокладками, ущільнювачами і сальниками можна вирішити. Але все це варто немаленьких грошей. Особливо заміна заднього сальника коробки передач. Адже щоб його замінити, потрібно знімати коробку передач. Самі розумієте, що це недешево.

Плюс, швидше за все, власникові цього старого Мерседеса з невеликим пробігом (дуже маленьким пробігом для 2002 року) найближчим часом доведеться зіткнутися з ще низкою проблем, пов’язаних з усиханням і розтріскуванням гумових прокладок та ущільнювачів.

Чому не можна купувати старий автомобіль з невеликим пробігом

Існує ще одна думка, а саме, що старі автомобілі з маленьким оригінальним пробігом можуть мати проблеми з двигуном і навіть коробкою передач. Як же так? Адже здавна вважалося, що чим нижче пробіг машини, тим вона надійніше і краще. Так-то це так, але автомобілі з дуже маленькими пробігами також не ідеальні.

Дивіться також: Автомобілі з найбільшим пробігом в світі

Адже, як вважають багато експертів, будь-який автомобіль повинен їздити, а не стояти більшу частину часу на стоянці або в гаражі. Тобто двигун і коробка передач повинні періодично повністю розігріватися до робочих температур, виходити на робочі зазори для ефективної роботи своїх внутрішніх компонентів. У ті ж автомобілі, які їздять дуже рідко (особливо на короткі відстані), можуть спостерігатися ознаки передчасного зносу деталей, що негативно позначиться на їх ресурсі.

Загалом, краще, якщо автомобіль експлуатується кожен день, ніж раз на тиждень. Причому неважливо, яку відстань проїжджає машина за один раз. Головне – регулярність використання.

Але в будь-якому випадку, як нам здається, купівля старої машини з маленьким пробігом – це придбання “кота в мішку”, оскільки, незважаючи на невеликий пробіг, ризик придбати машину, з якої будуть одні проблеми, дуже великий.

Дивіться також: Чому охолоджуюча рідина в автомобілі дуже важлива

Як ви думаєте, що ще може статися з цим автомобілем? Поділіться з нами коментарями нижче.