Тойота винайшла варіатор з першою передачею (Toyota Direct Shift CVT)

240

Навіщо Тойота поставила першу передачу на свій варіатор?

Варіаторна трансмісія – це зразок серед трансмісій по ефективності передачі крутного моменту, але у цього типу коробок передач є один нюанс, який багатьох підбішує, а іноді просто стає небезпечним для життя, різке прискорення на автомобілі обладнаним варіатором неможливо, тут потрібні саме шестерні.

Дивіться також: Механічна коробка передач автоматичної проти

Подумали про це в Тойота і вирішили, а чому б дійсно не поставити на свою трансмісію CVT першу передачу? Звичайну швидкість на валу з деталлю, яка б дала відповідний розгінний імпульс для автомобіля. Оскільки на низьких швидкостях або при початку руху приводний ремінь знаходиться в самій неефективною позиції, на якій крутний момент буде максимально високим, а передача буде неймовірно низькою. Це потрібно було обійти.

Сказано – зроблено. Нова варіаторна трансмісія від Тойота тепер обзавелася першою передачею, точно такий же як на стандартній механічною або автоматичною трансмісії. Цей додатковий елемент став у CVT-трансмісії не тільки ефективним засобом, що допомагає розігнати автомобіль швидше, але і дозволив зменшити складність і підвищити надійність варіатора, що на перший погляд здається дивним. Начебто ж конструкція ускладнилася, додався новий елемент, однак фахівці вважають, що такий симбіоз піде коробці передач тільки на користь.

Докладно й дохідливо про систему варіатора від Тойота (включаємо субтитри і переклад, якщо необхідно):