У розробці нового квантового компютера Google допоможе Daimler

245

Даймлер буде використовувати в роботі квантові комп’ютери

Все більше автовиробників освоюють нові для них сфери діяльності. Дуже незвичайний вид діяльності обрав для себе Daimler, об’єднавшись з Google для розробки нового чіпа для квантового комп’ютера. Невже на наших очах буде відбуватися народження та випробування нової версії квантової машини, про яку мріяли вчені? Схоже, що саме так, тим дивовижніше присутність автовиробника в даній сфері наукової діяльності.

Не пройшло і місяця після виходу новини про те, що Porsche працює над використанням технології криптовалют для створення додатків різних автомобільних систем. Приблизно в той же час PSA зробив власний крок вперед і показав схожу нову технологію Cellular Vehicle-to-Everything. Про що це говорить? Автовиробники і цілі концерни диверсифікують виробництво, освоюючи нові їх види.

А зовсім нещодавно Google оголосила про успішне створення робочої версії квантового процесора на 72-бітної структурі (так званий 72-кубитный квантовий процесор Bristlecone), і що саме цікаво, Daimler почав брати участь в програмі дослідження квантових комп’ютерів нарівні з технологічним гігантом віртуального світу.

Згідно з угодою про співробітництво, підписаною на цьому тижні, автовиробник буде використовувати 72-кубитный чіп Bristlecone від Google для ряду власних потреб і випробувань.

Проект в даний час знаходиться в зародковому стані, так як Даймлер не знає мірі можливостей комп’ютера. Наприклад, передбачається використовувати суперкомп’ютер для вибору матеріалів, використовуваних в батарейних елементів, на основі квантової хімії.

Німецький автогігант також буде розробляти автономні транспортні засоби за допомогою квантових обчислень і планувати логістику для сегмента перевезень для своїх нових фургонів Sprinter, підключених до хмари. В майбутньому квантові комп’ютери повинні будуть зайнятися більш складними обчисленнями, начебто планування процесів виробництва і розвитку технологій.

У розробці нового квантового компютера Google допоможе Daimler

У кінцевому рахунку, як планують в Даймлер, квантовий комп’ютер зможе допомогти йому створити свій власний штучний інтелект… Планів, як видно, громаддя!

Представлений 5 березня на засіданні американського фізичного товариства в Лос-Анджелесі 72-кубитный квантовий процесор є найбільшим в своєму роді. Партнерство з Daimler стане першим реальним випробуванням чіпа.

Досі Google не публікував інформацію і намагався не згадувати про свою нову таємній розробці, щоб не давати можливості конкурентам для нанесення попереджувального удару. Зокрема, особливо гостро на даний момент йдуть справи з конкурентом в особі IBM.

У розробці нового квантового компютера Google допоможе Daimler

Що стосується самої технології, квантові комп’ютери – це дуже потужні машини, які обробляють інформацію з допомогою нових типів алгоритмів, заснованих на законах природи. Це дозволяє їм працювати набагато швидше, забезпечувати кращі результати і вирішувати проблеми більш ефективно, ніж класичні комп’ютери.

«Квантові обчислення здатні виробити революцію в усьому ІТ-секторі та, у свою чергу, у всіх інших галузях промисловості», – сказав глава відділу розвитку Daimler Ола Келлениус.