Сама дивна спроба GM зробити зимові шини

239

У 1969 році GM розробив спеціальний зимовий спрей для шин | чи він Працював?

Зима нарешті прийшла, подобається нам це чи ні. Сніг, мороз і слизькі дороги будуть переслідувати жителів Центральної смуги Росії ще як мінімум півтора місяця. З негодою допоможуть впоратися правильні зимові шини. З ними автомобіль буде безпечно і комфортно управлятися, і не важливо яке покриття буде під колесами, сніг, лід, «каша» з талого снігу і реагенту…

Тим не менш, звичні зимові шини не завжди були найважливішим атрибутом в зимовому водінні. Деякі автовиробники підходили до вирішення завдання під дуже дивним «кутом». Наприклад, General Motors винайшли спеціальний спрей, який посилював зчеплення шин ведучих коліс на мокрій і слизькій засніженій дорозі, досить було натиснути кнопку з салону.

«Рідка ланцюг для покришок»: активуйте управління з салону автомобіля, і збільшує тягу рідина почне розпорошуватись на задні шини, щоб забезпечити значне поліпшення зчеплення на льоду.

Сама дивна спроба GM зробити зимові шини

Принаймні, так звучало дію диво-рідини в брошурі 1969 року, яка додавалася до моделей автомобілів Chevrolet певних комплектацій. Після 49 років, таку заяву шановного автовиробника як мінімум здається помилковим, вірніше воно таким є, оскільки ця диво-рідина ніколи не працювала і працювати не могла.

Дивіться також: Нові системи безпеки Шевроле в 2016 році

Опціонний код V75 був доступний для всієї лінійки Chevrolet (за винятком універсалів і El Caminos) в 1969 модельному році. Однак продажу автомобілів з такою опцією були настільки малі, що лавочку за обдуриванию покупців довелося прикрити. За даними Hagerty, всього 2.600 автомобілів було обладнано «рідкими ланцюгами для шин». Маркетинг не спрацював, а ті, хто все ж таки придбав автомобілі з незвичайною опцією були великі автосалони, які в підсумку не зізналися у провалі експерименту.

Втім, враховуючи те, наскільки погана була технологія виробництва шин в ті часи, немає нічого дивного, в спробі Chevrolet внести в індустрію нове «інноваційне» рішення.

Рекламний ролик показує суть і принцип дії аерозолю на прикладі Chevrolet Caprice 1969 модельного року.