Наскільки за 40 років змінилася вартість Volkswagen Golf

267

40 років тому VW Golf коштував всього $3 тис., сьогодні в сім разів дорожче

Легенда змінила іншу легенду. На зміну, здавалося безсмертному Фольксваген Жук приїхала новинка, яка змінивши безліч поколінь сама швидко перетворилася на легендарну модель, ім’я їй – Volkswagen Golf.

Незважаючи на всі виконані в автомобілі зміни, ціноутворення на протязі всього цього часу залишалося достатньо послідовним і коригувалося в більшій частині на інфляцію і на необхідну подорожчання у зв’язку з установкою на наступне покоління хетчбеків нових автомобільних технологій. Зайвих грошей за свою продукцію умовно бюджетному сегменті Volkswagen ніколи не брав.

Плюс до цього, автомобілі були економічними, за свої відносно невисокі гроші (за загальносвітовими мірками розвинених країн) моделі володіли певним нальотом преміальності і технічних характеристик, а також на них було весело їздити.

Наскільки за 40 років змінилася вартість Volkswagen Golf

В таблиці зібрані всі покоління і версії Golf від початку випуску першої моделі в 1975 році до останньої на сьогодні версії хетчбека. Особливий інтерес цієї таблиці викликає рівень подорожчання моделей з плином часу.

Наприклад, коли з’явився перший Гольф, це був досить простий передньопривідний автомобіль, але з преміальним по тим рокам внутрішнім салоном, 70 сильним 1.8-літровим бензиновим двигуном на чотири циліндри.

Рекомендована виробником роздрібна ціна (MSRP) становила $3.330. Через два роки з’явилася версія з дизельним двигуном, цінник на яку зріс всього на 250 доларів, незважаючи на малу поширеність і високу вартість дизельних двигунів у цьому класі в ті часи.

Чотири роки потому вийшла версія кабріолет за $10 тис. Вона виявилася найдорожчою версією новинки в 80-є. І так далі, як видно в табличці модель в залежності від версії то піднімалася, то опускалася в своєму ціннику, тримаючись до початку 90-х років приблизно в одному ціновому діапазоні.

Дивіться також: Як буде виглядати новий 2019 Фольксваген Гольф восьмого покоління

І лише з приходом 1995 року і моделі Golf 2-Door Cabrio, вартість різко рвонула вгору. Позначилися економічні і технічні фактори, Volkswagen став робити набагато більш технологічні автомобілі.

Зверніть увагу на поле «Inflation Adj» (з поправкою на інфляцію), стільки повинні були б коштувати нові моделі 1970, 1980, 1990-х років, якби вони проводилися в наші дні. Цікавий екскурс в історію.