Google назвав найпопулярніші запити по тематиці авто

305

Google назвав найпопулярніші запити у 2017 році

Найбільший у світі пошуковик по імені Google стежить за запитами, які забивають у пошук користувачі. Стежить дуже якісно і не забуває публікувати отримані дані за підсумками року. 2017 рік не став винятком.

У підсумковому рейтингу відображені багато аспектів життя людей, чим вони цікавилися, що шукали. Широкий Спектр тем, від знаменитостей і музики, до мемів і автомобілів. Список країн, в яких проводилися дослідження також досить широкий, тому якщо ви хочете перевірити що відбувалося в інтренеті, скажімо Ямайки за рік, що минає, ви можете це зробити перейшовши за посиланням

Оскільки 1GAI.RU сайт автомобільний, то ми звернемося саме до автомобільної тематики і подивимося, що за даними Google було популярно в нашій країні за весь поточний рік. Для початку звернемося до категорії «Автотранспортні засоби». Була вона популярна в цьому році?

Google назвав найпопулярніші запити по тематиці авто

Як показує графік, популярність автомобілів у віртуальній мережі інтернет була на висоті. Мінімальне значення за запитами на авто тематику відповідало 75 балів в постсвятковий місяць січень. Потім інтерес публіки втомилася від відпочинку до автотеме почав неухильно зростати, досягнувши піку в 100 балів у квітні місяці. Весняні свята знову знизили кількість запитів по темі до 80-90 балів, що також є високим показником, але вже восени графік знову пішов вгору.

Таким чином можна сказати про те, що незважаючи на високі ціни в автосалонах, інтерес автолюбителів та громадян яким просто цікава дана тематика не згасає. Що не може не радувати.

Порівняйте показники по Росії з даними по тому ж запиту в самій «автомобільної» країні світу, США:

Google назвав найпопулярніші запити по тематиці авто

Як бачите динаміка росту і падінь дуже схожа, як і піки і мінімальні значення.

Топовими (Топ-25 «в тренді») запитами в Росії крім різноманітних «спинеров» і «Samsung S8» стали:

3. Монстр-траки +1.850%

6. Logan 2017 +1.450%

8. Kia Rio X-Line +1.250%

10. Kia Rio 2017 +1.100%

14. Нива 2017 +650%

17. Skoda Kodiaq +400%

19. Лада Веста Крос +300%

Також на автомобільну тему користувачі цікавилися «рідким склом для авто» +250%, 20 місце

Офіційний сайт ГИБДД також увійшов до списку Топ 25 найбільш трендових запитів в Google. 22 і 25 місце рейтингу.

Якщо зменшити масштаб і захопити більший часовий проміжок з 2004 року, то в пошуковику Google з 2010 року спостерігається вибухове зростання інтересу до автомобільної тематики.

Google назвав найпопулярніші запити по тематиці авто

Чинників для такого зростання безумовно багато, але одними з головних, на наш погляд є зростання добробуту жителів країни і поширення інтернету.

А ось так виглядає графік з 2004 року, якщо ввести запит «автомобілі». Як видно динаміка популярності падає з року в рік, з 2014 року перейшовши межу в 10 балів.

Google назвав найпопулярніші запити по тематиці авто

Найбільш цікавляться автомобілями регіонами стали:

Google назвав найпопулярніші запити по тематиці авто

1. Самарська область 100

2. Республіка Татарстан 84

3. Ямало-Ненецький автономний округ 80

4. Республіка Інгушетія 79

5. Новгородська область 74

Варто відзначити, що показовими є теми безпосередньо пов’язані з автомобільною тематикою. В тренді Надійність, Гібридні автомобілі і Ретро.

Також до топ – 5 увійшли:

1. Автомобілі з пробігом

2. Нові автомобілі

3. Китайські автомобілі

4. Авіто автомобілі

5. Вантажні автомобілі

Як видно з топового запиту популярність старих авто зараз на піку.

Марки автомобілів входять в топ (в США):

1. Ford

2. Lexus

3. Kia

4. Toyota

5. Honda

6. Buick

7. Acura

8. Tesla

9. Hyundai

10. Dodge

І так, що маємо? Так, в принципі, те ж що й роком раніше. Населення заощаджує і прагне купувати доступні за ціною-якістю автомобілі доступні сьогодні на ринку. Звідси користуються такою популярністю запити про б/у авто і вітчизняних марках. З одного боку, це дуже добре, що росіяни все частіше обирають вітчизняні автомобілі, але… на Жаль, але це відбувається за неймовірно високих цін на іномарки.

Правильна це конкуренція? Немає. До чого вона може призвести? До чергового застою в автопромисловості.

Ми щиро сподіваємося, що вітчизняний автопром дійсно почав підніматися з колін і покупці в підсумку отримають якісні, сучасні, гарні машини під мазкими Лада, УАЗ, ГАЗ… Сподіваємося на це.