Нові непомітні камери фіксації порушень зявляться в Росії

224

У Росії з’являться нові камери фото – відеофіксації. Помітити їх буде складно

Фотографія була взята з сайту rg.ru

Мініатюрні камери відеофіксації порушень заробили в Підмосков’ї. Прилад настільки малий, що його важко виявити навіть за умови, що ви знаєте, де він розташований. Не дивно, що творці цього мініатюрного спостерігача назвали його в честь самої маленької, але дуже моторної пташки- «Колібрі».

Важливо! Перший комплекс відеофіксації «Колібрі» вже заробив на 18-му кілометрі Мінського шосе (біля заправки «Lukoil»), спрямований в «спину потоку». Комплекс слідкує за порушеннями на узбіччі і на виділеній автобусної смузі. Будьте уважні. Кілька комплексів встановлено в Самарській області.

Як зазначається, нова версія комплексу фіксації порушень став значно технологічніші, менше і при цьому дешевше своїх ранніх версій.

Дивіться також: Як не платити штрафи з камер фото і відео фіксації

У непримітному корпусі встановлений блок керування та камера, яка фіксує порушення. Номерний знак розпізнається за допомогою спеціально розробленого алгоритму, потім в роботу вступає GPS, який встановлює час та місце порушення. Далі дані відправляються в центр автоматичної фотовідеофіксації МО, де вирішують, відправляти «листи щастя» адресат чи ні.

Нові непомітні камери фіксації порушень зявляться в Росії

Фотографія була взята з сайту rg.ru

Камера стала дуже портативною. Тепер її установка і настройка займуть набагато менше часу, що стає для водіїв небезпечним прецедентом. Неприємний сюрприз у вигляді функціонуючого комплексу може чекати автомобіліста поспішав у справах там, де ще кілька днів тому не було ніяких камер.

Навіть електрика ця камера економить, середнє споживання 10 Вт дуже невеликий показник споживання електроенергії для подібного класу техніки.

Інформація з камери передається по VPN-з’єднання через мобільні мережі LTE або 3G. У комплексі встановлено модем з кількома сім-картами. Таким чином ніяких зайвих проводів також не будуть видавати прихованого розташування спостерігача.

Зрозуміло, в майбутньому комплекс фіксації буде використовуватися і для виявлення порушників швидкісного режиму. У такому разі до нього буде додатково приставлений радар, що трохи зменшить скритність приладу.