Сучасні автомобілі названі на честь тварин

370

Які нові автомобілі, названі на честь тварин, можна сьогодні купити.

Так уже повелося, але ще з давніх часів в автомобільному світі стало модним включати в назву чергової моделі ім’я якої-небудь тварини. В результаті за довгу історію автопромисловості на ринку з’явилося безліч машин з промовистими назвами. Дивно, але автомобілі, названі на честь тварин, як ніби придбали риси своїх прототипів, завдяки чому, можливо, багато і стали культовими.

На жаль, сьогодні в світі вже не так багато автомобілів, назви яких асоціюються з тваринами. Тим не менш вони є. Давайте згадаємо найвідоміші моделі 2018 року з цього переліку.

Так, звичайно, наш огляд, можливо, неповний, так що якщо ми забули про якесь авто, то ви можете доповнити наш список, залишивши коментар в кінці статті.

Як би там не було, в наші дні таких автомобілів небагато. І що найцікавіше, більшість сучасних авто, які ми відібрали, названі на честь наземних ссавців. Хоча в нашому рейтингу є і моделі-комахи, павукоподібні і навіть рептилії.

Так що якщо ви шукаєте автомобіль, названий на честь якого-небудь звіра, то наш рейтинг вам дуже знадобиться. Отже, вибирайте:

1) Chevrolet Impala

Сучасні автомобілі названі на честь тварин

Цей автомобіль успадкував ім’я на честь антилопи (чернопятая антилопа).

Імпала – це африканська антилопа середнього розміру. Зовні «Імпала» схожа на підвид антилоп «Газель». Чернопятая антилопа може розвивати високу швидкість і стрибати в висоту до 9 метрів.

Цікаво, чому саме ця модель автомобіля отримала ім’я на честь особливого виду антилоп?

2) Ford Mustang

Сучасні автомобілі названі на честь тварин

Можливо, Ford Mustang є одним з найбільш відомих у світі автомобілів, названих на честь тварини. Як ви, напевно, знаєте, цей спорткар отримав ім’я на честь здичавілої домашньої коня – мустанга. Правда, цей вид коней, поширений у свій час у Північній і Південній Америці, майже винищений, оскільки ці тварини були об’єктами полювання (м’ясо і шкіра).

Здається, кращого імені для потужного, агресивного і дикого автомобіля і не придумаєш. Звичайно, вибір компанії Ford у свій час був очевидним. Адже сьогодні американське спортивне авто неможливо уявити під іншим ім’ям.

3) Porsche Cayman

Сучасні автомобілі названі на честь тварин

Кайман – досить дивний вибір для спорткара Porsche. Адже, як ви вже зрозуміли, ця машина названа на честь алігатора. Але на відміну від інших тварин алігатори не дуже популярні в світі. Тим не менш німецький автобренд вирішив подарувати цього спорткару ім’я рептилії.

Чому? Вся справа в тому, що каймани — рід невеликих плазунів сімейства алігаторових, що мешкають в Центральній і Південній Америці, незважаючи на свої розміри, вони дуже спритні тварини, які здатні на багато чого і дуже небезпечні. Так що, швидше за все, характер спорткара Porsche Cayman цілком відповідає характеру невеликого, але дуже небезпечного алігатора.

4) Volkswagen Beetle

Сучасні автомобілі названі на честь тварин

Спочатку Volkswagen Beetle офіційно мав інше ім’я – Type I Sedan. Але з-за форми свого кузова машина отримала в народі прізвисько Beetle, що в перекладі означає «Жук». У підсумку воно настільки «прилипло» до цього автомобіля, що компанія VW в 1970-х роках вирішила зробити його офіційним. Відомо, що більшість жуків в природі мають дуже міцну структуру тіла. Також жуки витривалі. Те ж саме можна сказати і про автомобілі Volkswagen Beetle, який придбав популярність завдяки характеру, зовнішнього вигляду та надійності. Так що ім’я Beetle ідеально підходить цієї моделі автомобіля.

5) Fiat 124 Spider

Сучасні автомобілі названі на честь тварин

Як ви знаєте, Spider, або spyder, як правило, називають автомобілі в кузові родстер. Але компанія Fiat у своєму автомобільному ряду має автомобіль, в назві якого ім’я Spider є частиною позначення моделі. Це було необхідно, можливо, для того, щоб дати натяк, що модель Fiat 124 Spider не тільки цікава, але і небезпечна, також як і павуки. Напевно, це ім’я добре підходить для будь-яких спортивних автомобілів.

6) Пікапи Ram

Сучасні автомобілі названі на честь тварин

Як ви думаєте, в честь кого названі автомобілі Ram? Так, в цьому випадку мова йде про цілому автобренде, а не про якійсь конкретній моделі, але тим не менш ми зобов’язані були включити цю марку пікапів в наш рейтинг. Адже в перекладі з англійської назва бренду означає вівцю чоловічої статі.

Вівці чоловічої статі, як правило, мають круглі міцні роги і твердий характер. Пікапи, позашляховики Ram також тверді й міцні.

7) Jaguar

Сучасні автомобілі названі на честь тварин

Як і Ram, ми в нашому рейтингу представляємо не якийсь окремий автомобіль, що отримав назву співзвучне з ім’ям тварини, а цілий автобренд. Мова йде про автомобілі Jaguar, що асоціюються з хижими ссавцями сімейства котячих. Ягуари – фантастичні тварини – швидкі, потужні, елегантні. Також ці небезпечні дикі кішки завжди знаходяться в хорошій формі. Саме ці якості притаманні автомобілів Jaguar.

8) Lamborghini Urus

Сучасні автомобілі названі на честь тварин

А як по-вашому, яке тварина стала прототипом сучасного супервнедорожника Lamborghini Urus? Ви будете здивовані, але Urus – це первісний бик, який жив у дикій природі і вимерло в 1627 році. Але незабаром позашляховик, що отримав ім’я на честь дикої тварини з роду великої рогатої худоби, з’явиться на багатьох віп-парковках у великих містах світу.

9) Dodge Hellcat

Сучасні автомобілі названі на честь тварин

Що означає cat в назві Dodge Hellcat, напевно, знає навіть дитина. Але що означає Hell? У перекладі з англійської це «пекло». У підсумку словосполучення Hellcat означає «пекельна кішка».

Як відомо, ім’я Hellcat зазвичай дають потужним американським автомобілям особливої серії. Також ми знаємо, що кішки спритні, швидкі і дуже рухливі. Додавши «пекло», ми отримаємо божевільну, жорстку і страшну кішку. Для автомобілів Dodge Hellcat це ім’я підходить ідеально, адже воно як не можна краще відображає характер машини і її здібності.

10) Dodge Charger

Сучасні автомобілі названі на честь тварин

У перекладі з англійської Charger – «кінь». Так що Dodge Charger також названий на честь тварини.

11) Porsche Macan

Сучасні автомобілі названі на честь тварин

Ось ще один автомобіль, що носить ім’я тварини. Якого? Чи знаєте ви, що популярний спортивний кросовер Porsche Macan названий на честь тигра? Macan в перекладі з індонезійського мови не що інше як «тигр».

12) Ford Taurus

Сучасні автомобілі названі на честь тварин

Ця машина названа на честь бика. Також Taurus означає «телець» (астрологія – гороскоп).

13) Ford Raptor

Сучасні автомобілі названі на честь тварин

Ні, ця машина не названа в честь якогось динозавра або ящірки. Raptor – це будь-яка хижий птах, який полює в польоті.

14) Chevrolet Corvette Stingray

Сучасні автомобілі названі на честь тварин

Stingray (Stinger) – це вид риб. Орляковидные – підряд хрящових риб загону хвостоколообразных, який включає в себе 8 сімейств. У тому числі в цей вид входять скати.

15) Volkswagen Tiguan

Сучасні автомобілі названі на честь тварин

На перший погляд, у назві кросовера Tiguan немає і натяку на ім’я тварини. Але не все так просто. Насправді це ім’я являє собою гібрид назв двох тварин – тигра і ігуани, склавши які маркетологи компанії Volkswagen отримали «Тігуан».

16) Fiat Panda

Сучасні автомобілі названі на честь тварин

З назви цього автомобіля, напевно, і так зрозуміло, в честь якогось кумедного тваринного названа ця модель.