Tesla Model X затаскує фуру на засніжену гору

252

Кросовер Tesla Model X показав можливості повного приводу

Tesla Model X виявився дуже навіть вражаючим кросовером на електричній тязі. В один день його можна використовувати у змаганнях з драг-рейсингу, невимушено обходячи більшу частину суперників на легкових автомобілях, в інший, цей холенный міської всешляховик допоможе витягти фуру по льоду вгору в гору.

Кожен автомобіліст виїжджав на зимову дорогу, знає, що вантажівки на ожеледі веде немов ті корів на льоду. Достатньо найменшого підйому, і вантажний автомобіль, якому треба рушити з місця, починає безпорадно і безрезультатно прослизати на одному і тому ж місці. Бо шини в фур – річні.

Для того щоб большегруз зрушився з мертвої точки, його потрібно підштовхнути або вірніше взяти на буксир. Досить пари сантиметрів і навіть невеликій швидкості, щоб за допомогою інерції автомобіль почав рух. Тому в теорії, фуру можна виштовхнути буквально руками (якщо її водієві вирішиться допомогти натовп людей) або підійде навіть легковий повнопривідний автомобіль з хорошими шипастыми шинами. Трохи зірвав вантажівка, а далі він і сам поїде, головне не зупинятися.

Зовсім інша справа якщо фуру треба завести вгору по схилу. Навіть невеликий ухил, покритий суцільним льодом, виявиться непереборною перешкодою для вантажівки. Хто йому допоможе в цій ситуації? Природно Тесла! Принаймні це декламується в наступному відеоролику:

Можна було б припустити, що кросовер Тесла перевзутий в зимову гуму. Начебто «гребе» непогано. Насправді це не так, оскільки, судячи з опису, ролик був знятий в Північній Кароліні, в якій типово короткий сезон холодів, перевзуватися заради пари снігопадів у них просто немає сенсу.

Швидше за все, відповіддю на відмінні можливості кросовера в витягуванні великогабаритного вантажу, стане активація режиму «Slip Start», який призначений для водіння автомобіля на рихлих або слизьких поверхнях, таких як сніг і лід в тому числі.

Автор опублікував ролик також стверджує, що Model X витягла вантажівка вгору до вершини схилу. Відео обривається раніше, але повіримо цьому хлопцю на слово!