Тойота розповіла про унікальний водневому мінівені

223

Toyota Fine-Comfort, водневий мінівен який може проїхати 1000 км на заправці

Через тиждень в 45-й раз відкриє Tokyo Motor Show свої двері і Тойота привезе туди безліч різноманітних новинок, як моделей передсерійного виробництва, так і концепткарів. Одним з таких концептів стане прототип водневого мінівена який працює на паливних комірках і надає просто неймовірні пробіги на одній заправці, до 1000 км на водні!

Тойота розповіла про унікальний водневому мінівені

У компанії з якоїсь причини свою нову розробку називають не інакше, ніж «новим видом преміального седана», що по всій видимості має означати «дивний футуристичний мінівен» в перекладі з мови Тойота.

Назву цей вен отримав досить тривіальне, його звуть Fine-Comfort, можливо це натяк на реально зручний салон всередині прототипу чи данина поваги однією з найбільш затребуваних в таксі моделей Тойота – Crown Comfort, яка досі перевозить мільйони людей в різних країнах світу.

Повертаючись до концепції мінівена, зазначимо, що водневе паливо Тойота використовує в своїх моделях з завидною регулярністю, тим самим як би підкреслюючи той напрямок, в якому рухаються дослідження компанії і відточуючи з кожним новим концепткаром високоефективні та безпечні для навколишнього середовища технології. Жодних викидів CO2 або речовин, що викликають заклопотаність» (такими словами Тойота зазначила нейтрально відношення автомобіля до природи).

Тойота розповіла про унікальний водневому мінівені

Більш того, Toyota вдалося вирішити деякі проблеми, пов’язані із зберіганням і малої енергооснащеністю водневих автомобілів, таким чином Toyota Fine-Comfort стане не лише екологічно чистим, але і зручних в повсякденній експлуатації, 1.000 км на одній заправці по японському циклу JC08 це багато. Причому, повторна заправка воднем буде тривати не більше трьох хвилин.

Тойота розповіла про унікальний водневому мінівені

Кабіна створювалася з урахуванням можливості максимального використання простору. Не в останню чергу на цей фактор вплинула установка мотор-коліс по далеких кутах вена. Форма кузова автомобіля досить дивна, широка попереду, до задньої частини вона звужується, таким чином аеродинамічна стійкість повинна бути максимальна, при цьому не порушуються права задніх рядів машини.

Крісла за типом барних стільців можуть обертатися, даючи простір для спілкування людей, а вікна в цьому автомобілі ще несуть функцію дисплеїв.

Як завжди, Тойота показала клас та вищий інженерний пілотаж. Скоро поїдемо на водневих авто? Навряд чи, оскільки для цього потрібно ще дуже довго готувати інфраструктуру хоча б для того щоб заправляти ці машини.