Наступна Лада Гранта отримає платформу зарубіжну

231

П’ять фактів про Лада Гранта

Імпортозаміщення у Росії — заміщення імпорту товарами, виробленими всередині Росії. Курс на імпортозаміщення декларується в Росії з 2014 року, після введення взаємних санкцій Росією і країнами Заходу. Так звучить теза на ресурсі Вікіпедія, свідчить про те, що ось уже чотири роки країна жвавими кроками йде по шляху створення свого, а не поглинання зарубіжного.

Одразу задамося питанням, якщо політика цілої країни і головних виробничих потужностей на території Росії йде шляхом насичення ринку своїми товарами, то чому відбуваються такі речі?

Тиждень тому на сторінках «Авторевю» з’явилася гаряча інформація про те, що модель-старенька Lada 4×4 помолодшає і перетвориться у формі та вигляді кросовера. Відмінно! Але є один нюанс. Платформа розроблюваної новинки приїде до нас з Франції, архітектура Renault Global Access яку ми побачимо на автомобілях Логан нового покоління, позашляховику Дастер і кросовері Каптур стане основою для вітчизняного автомобіля.

Lada-Duster, нове покоління Ниви буде зроблено на іноземних запчастинах

Більше того, новинка отримає іноземні двигуни, як мінімум спочатку буде ставитися 1.6 літровий мотор Nissan, іноземну трансмісію і коробку від Renault Duster. Агрегати суцільно і поруч іноземні.

Це і є імпортозаміщення? Суперечностей не видно? Звичайно, багато побачать в цьому вигоду в плані якості, інші, більш прозорливі відзначать, що технології на АвтоВАЗ теж треба брати звідкись, вже краще так, якщо самим виходить. Але сенс в цьому один, Вазівські моделі поступово перетворюються на Рено…

Чому «моделі» у множині? Все просто, Lada Granta пішла по п’ятах російського позашляховика і теж перейде на реновскую архітектуру. Роботи по створенню нью-Лада почалися, прем’єра оновленої до гвинтика моделі за даними сайту rusautomobile.ru відбудеться орієнтовно в 2021 – 2023 році. Платформа нової Лада Гранта знайома – Global Access.

І так, друга модель ВАЗ встане на зарубіжну базу. До її запуску в серію звичайно повинно пройти багато років, але давайте трохи поностальгируем вже сьогодні, згадавши п’ять цікавих фактів про Лада Гранта, які нам здаються найцікавішими.

1. Granta – самий народний російський автомобіль сучасності

Наступна Лада Гранта отримає платформу зарубіжну

Можливо ви не звернули увагу на те, що Lada Granta проводиться волзьким автозаводом вже шість років. В автосалонах перші гранти з’явилися під Новий рік 2011. Гранту стійко займає високі позиції в рейтингах продажів, за період з січня по вересень 2017 року було продано майже 70 тис. автомобілів, трохи менше ніж бестселер з Кореї – Kia Rio.

Причому, порівнюючи обсяги продажів з попередніми роками і місце в рейтингу AEB, варто відзначити, що Гранти з вітчизняного автовиробництва залишилася єдиною в Топ-3, впевнено займаючи лідируючі позиції протягом останніх п’яти років.

Про що це говорить? Та про те, що модель відрізняється відмінними споживчими властивостями і незважаючи на деякий аскетизм у зовнішності та простоту конструкції вийшла надійній, недорогій (цінник починається від 390 тис. рублів з автомобілем Lada Granta Sport в максимальній комплектації за 609 тис. рублів), дешевим в експлуатації.

Не даремно В. о. Путін в далекому 2011 році назвав Granta «хорошим автомобілем». Як у воду дивився прем’єр – міністр шість років тому.

2. Лада Гранта – наступник «П’ятірки»

Наступна Лада Гранта отримає платформу зарубіжну

Granta стала прямим наступником відразу декількох моделей АвтоВАЗ, класичної серії, ВАЗ 2105, 2107 і передньопривідного сімейства «Самара». При цьому в модельному ряді присутня відразу декілька кузовів, седан і хетчбек.

Наступна Лада Гранта отримає платформу зарубіжну

«Спортивна» версія Lada Granta Sport, хоч і не відрізняється великою потужністю, але виглядає ефектніше своїх найближчих побратимів сімейства.

3. Granta отримала «срібло» в гонках WTCC

Наступна Лада Гранта отримає платформу зарубіжну

Lada Granta брала участь в кузовному чемпіонаті WTCC і навіть в одному із заїздів отримала «срібло», завоювавши друге місце на подіумі, обійшовши BMW, Seat, Chevrolet і Honda.

За підтримки автозаводу команда Lada Sport з перемінним успіхом просувалася конкурентної сходах серед передових гоночних версій найбільш кращих автовиробників світу. З останніх місць довгі роки команда йшла до вершини. Десяті, сьому, жердини і п’яті місця в Чемпіонаті. Одного разу дісталися навіть до другого місця за підсумком заїзду.

В ході змагань було внесено величезну кількість поліпшень в конструкцію. Точно не знаємо, але швидше за все деякі з них були внесені в конструкцію серійної моделі. Не даремно ж вона така надійна (в загальному і цілому).

4. І 300 тис. км не межа

Наступна Лада Гранта отримає платформу зарубіжну

В інтернеті є чимало інформації про те, що для Гранту 300-400 тис. км це так, легка прогулянка. Стверджувати або спростовувати цей факт не будемо. Думки діаметрально протилежні, хтось говорить про те, що цієї моделі все ні почому, представники іншого табору з піною біля рота доводять, що цей автомобіль ” АвтоВАЗ – тек собі машинка.

Нам здається, що немає диму без вогню і автомобілі Granta дійсно проїжджають сотні тисяч кілометрів без серйозних поломок.

5. Грузоподьемная Гранту

Наступна Лада Гранта отримає платформу зарубіжну

Фото взято з www.drive2.ru

Закінчимо наступним фактом – Гранту може перевезти 600 кг вантажу і не розвалитися на частини. При максимально дозволеною навантаженні 475 кг Доказ тут. Шкода автомобіль, не треба над ним так глумитися.

А ви вважаєте Гранту «викиднем» АвтоВАЗ чи реально стоять недорогим Народним автомобілем? Чекаємо думки в коментарях нижче.