Тест-драйв Infiniti QX50 з двигуном, що змінює ступінь стиснення

241

Перші враження від нового 2019 Infiniti QX50

Infiniti QX50 2019 модельного року* виглядає шикарно і дуже привабливо. Не знаю, добре це чи погано, але ви ніколи не помітите, що двигун автомобіля не схожий ні на що, що є зараз у світі машин. Коли ви сядете за кермо цього кросовера, ви навіть не відразу зрозумієте, їдете ви або стоїте.

Новий QX50 – не автономний автомобіль, але на відміну від більшості інших машин він схожий на дитячу коляску для дорослих. Чому? Зараз пояснимо. Творці машини вирішили побалувати водія і пасажирів неймовірно м’якими сидіннями, електронним керуванням і датчиками наближення, піклуються про водія і пасажирів. Це буде чудова поїздка з мінімальними зусиллями, які доведеться докласти водієві за кермом цього Infiniti QX50.

Тест-драйв Infiniti QX50 з двигуном, що змінює ступінь стиснення

Навряд чи покупець цього автомобіля буде мати уявлення про те, наскільки складний двигун із займанням від стиснення, але він точно оцінить економічність машини з новим двигуном VC Turbo. Як стверджують виробники і маркетологи, економічність жодною мірою не вплине на потужність машини.

*Варто зазначити, що тест-драйв цього унікального позашляховика Інфініті був проведений в Штатах, тому наводимо досвід американського журналіста одного відомого видання з США.

(Повне розкриття інформації: компанія Infiniti орендувала самий шикарний готель в районі Беверлі Хіллз, куди були запрошені на званий обід представники засобів масової інформації, в тому числі і я, на честь випуску нової моделі QX50. У компанії заявили, що ціна на автомобіль починається з $36 000, верхня планка відповідає $57 000, але нам дозволили подивитися тільки на найдорожчі моделі).

Тест-драйв Infiniti QX50 з двигуном, що змінює ступінь стиснення

Якщо хтось сподівався, що розкішні лінії нового QX50 стануть доповненням до запаморочливій враження від водіння, то я відразу хочу лопнути кульку вашого оптимізму, щоб він не роздувся ще далі.

Ні, я зовсім не хочу сказати, що поїздка на новій моделі Infiniti розчарує вас. Поїздка на цьому автомобілі буде цілком приємною. Це просто буде дуже спокійне і стримане водіння, практично на межі повної нерухомості. Так, навіть якщо ви включите «спортивний режим і поиграетесь з клавішами для ручного перемикання передач.

Тест-драйв Infiniti QX50 з двигуном, що змінює ступінь стиснення

З іншого боку, не всім машинам треба бути швидкісними монстрами, що знищують шини після декількох кілометрів. Ті, хто звик до розкоші, безумовно оцінять відсутність шуму в салоні, вібрацій і коливань під час руху по звичайній дорозі, а також вільне розміщення в салоні чотирьох дорослих людей і місткість багажника.

Тест-драйв Infiniti QX50 з двигуном, що змінює ступінь стиснення

QX50 настільки комфортний, що мені доводиться боротися зі сном за кермом цієї машини. До речі, ось що робити, якщо хилить у сон за кермом: Хилить у сон за кермом, що робити?

Що особливого в двигуні?

Тест-драйв Infiniti QX50 з двигуном, що змінює ступінь стиснення

Двигун – це родзинка Infiniti, він дійсно незвичайний, проривний, революційний. Дволітровий чотирициліндровий турбодвигун KR20DDET під капотом нового QX50 дійсно примітний. Використовуючи складну систему коромисел і пінів внизу поршня, двигун здатний бездоганно «пересуватися» між ступенями стиснення від 8:1 до 14:1, плавно перетікаючи від однієї до іншої.

Як стверджують продавці, перевага тут полягає в тому, що турбодвигун з змінним ступенем стиснення (або просто VC-Turbo) може бути набагато могутніше, коли вам потрібна швидкість, і спокійніше, коли ви хочете заощадити паливо, порівняно з мотором з фіксованою ступенем стиснення. Звичайно, це перебільшено пояснення і ви можете почитати про цієї технології більш детально тут (адже ми підготували безліч цікавих статей на цю тему):

За якими принципами працює двигун Інфініті із змінним ступенем стиснення, детальна інформація

Компанія Інфініті створила бензиновий двигун з дизельними характеристиками

Докладне пояснення принципу роботи двигуна зі змінним стисненням Infiniti

Як же їде кросовер на моторі, вперше в установленому серійну машину?

Тест-драйв Infiniti QX50 з двигуном, що змінює ступінь стиснення

Журналіст розмірковує таким чином: «З власного досвіду можу сказати, що виробники Infiniti стали на правильний шлях у плані ефективності машини. Ми своїми очима побачили витрата палива 8.4 л на 100 км при їзді в місті, що вражає, і це для кросовера вагою майже 2 тонни! У суперників цього ж класу, наприклад у BMW X3 і Mercedes GLC, ці показники становлять 8.1 і 8.4 літрів на 100 км відповідно. І це по трасі.

Що стосується продуктивності автомобіля, то тут двигун досить скромний. Навряд чи у вас вийде вичавити величезну потужність при завершенні повороту на цьому автомобілі. При цьому зауважу, що QX50 вміє відмінно нарощувати швидкість при хорошому розбігу».

Хоча Infiniti не перші, хто експериментує зі змінним ступенем стиснення, вони стали єдиними автовиробниками, які використовували цю технологію в машинах для масового виробництва. «Поки що мені це подобається, але треба почекати, поки на нових машинах не накатають пристойну кількість кілометрів, щоб зрозуміти, чи виправдала себе ця технологія чи це просто стане черговим цікавим фактом зі світу автомобілів», – такий був вердикт автожурналиста.

Тест-драйв Infiniti QX50 з двигуном, що змінює ступінь стиснення

Найпривабливіше в цій технології полягає в тому, що вона відкриває нам двері відразу в обидва світи: світ потужності і світ економії.

Склалося перше враження, що нова технологія QX50 все ж більше схиляється в бік економії та ефективності, ніж потужності. Так як Infiniti, ймовірно, планує в найближчі кілька років створити гібридний електромобіль, компанія могла почати працювати над економією палива для більш великих машин, таких як кросовери середнього розміру.

Інші важливі характеристики

Тест-драйв Infiniti QX50 з двигуном, що змінює ступінь стиснення

VC-Turbo видає заявлену потужність 268 кінських сил і крутний момент 379 Н·м, однак ми поки не бачили звітів EPA (Агентство з охорони навколишнього середовища) з цифрами по економії палива. При цьому ми напевно знаємо, що двигун працює на бензині преміум-якості. Двигун має переднє поперечне розташування, і сама машина передньопривідна. Повний привід – опціональна функція.

Новий QX50 напханий різними режимами і функціями в допомогу водієві. Наприклад, попередження про сліпій плямі, камера з оглядом 360 градусів, але в будь сучасних люксових автомобілях цього немає? Найбільше вражає те, що у Infiniti є один з найбільш великих і містких багажників серед усіх кросоверів середнього розміру. Виробники заявляють про те, що за задніми сидіннями автомобіля є майже один кубічний метр простору для багажу. У X3 – 0.7 кубічних метри, і найтісніше GLC – 0.5 кубічних метра.

Дивіться також: Повторюємо призначення нових дорожніх знаків у 2018 році

У базовій комплектації ціна на FWD QX50 починається від $36 550, а повний комплект може коштувати більше $45 000. Додаткові функції та пакети можуть ще більше підвищити вартість автомобіля. Наприклад, один тільки сенсорний пакет, який пропонує LED-фари, деякі доповнення в салоні та інші опції, коштує $7 500.

Якщо вас цікавлять інші цифри і технічні характеристики, то на сайті Infiniti цьому присвячена ціла сторінка.

Переваги

Тест-драйв Infiniti QX50 з двигуном, що змінює ступінь стиснення

Зовнішній вигляд нового QX50, мабуть, навіть привабливіше, ніж повинен бути у будь компромісного автомобіля. Це пухкий універсал? Або невеликий SUV? Це безумовно не купе. Пройшли ті дні, коли кросовери повинні були бути позбавленими смаку надутими кульками. Дизайн QX50 лаконічний, елегантний і впізнаваний, при цьому в ньому немає неприємної агресивності. Розкіш зовнішнього вигляду плавно перетікає і в салон, який в повній комплектації може похвалитися цікавими формами і красивою комбінацією кольорів і матеріалів.

Дивіться також: Огляд Chevrolet Tahoe RST 2018

Забирайтеся всередину – і м’які сидіння зручно обіймуть навіть самих огрядних людей, немов ви лежите на водяному матраці. Сидіння в повній комплектації представлені в м’якої натуральної шкіри, і ви можете повністю налаштувати їх під себе. Сидячи в такому кріслі, відчуваєш себе наче в спа-салоні.

Це відчуття спа-салону не покидає вас, коли ви в дорозі: навколишній шум практично не відчувається завдяки товстому шару звукоізоляції.

Недоліки

Тест-драйв Infiniti QX50 з двигуном, що змінює ступінь стиснення

Як тільки ви зручно розташуйтеся в м’якому кріслі QX50 і запустіть двигун, вас привітають два інформаційно-розважальних екрану. На верхньому екрані відображається карта, на нижньому – меню з інформацією про клімат-контроль, управління картою і аудиоконтроле. Дозвіл обох екранів не вражає і нагадає вам про старої навігаційної системи Garmin, яка була у вас років п’ять тому.

Чому два екрани? Як пояснюють представники компанії, покупцям подобається мати «окремий екран для карти». Мені здалося, що карту, встановлену в машині, переплюнули GoogleMaps, встановлені на моєму iPhone, в плані швидкості реакції, зручності користування і точності інформації про завантаженість на дорогах. До речі, в інформаційно-розважальної системи QX50 немає Apple Car Play і Android Auto.

Тест-драйв Infiniti QX50 з двигуном, що змінює ступінь стиснення

Що стосується прискорення та електронного рульового управління, то їх можна назвати слабкими місця QX50, але тільки в порівнянні з Porsche Macan або справжніми спортивними автомобілями. Так що якщо захоплююче водіння – це те, що вам потрібно, то поїздка на QX50 буде не для вас.

Попередній вердикт

Тест-драйв Infiniti QX50 з двигуном, що змінює ступінь стиснення

Не покидає відчуття, що Infiniti QX50 прагне до автономності. Фізична дія керування автомобілем тут зведено до мінімуму. Поглинання шуму, практично ідеально плавний хід машини і зручні крісла, які зустрічаються в космічних кораблях, роблять QX50 ідеальним автомобілем для людей, які цінують гарний зовнішній вигляд і зручність, але не особливо цікавляться фізичними аспектами водіння автомобіля.

Найбільший провал QX50 – це посередня якість інформаційно-розважальної панелі, а в цілому салон, звичайно, розкішний. Складний дизайн автомобіля, як зовні, так і всередині, наділяє машину не тільки комфортом, але і своїм унікальним характером.