Росія планує розмістити на МКС розкішний готель?

218

Вітчизняний космічний готель на МКС. Скоро настане майбутнє?

Така новина з’явилася на сайті Jalopnik.com. За словами журналіста, про розкішному космічному готелі в російському сегменті Міжнародної космічної станції (МКС) чутки ходили не перший рік. Але через фінансові труднощі або інших обставин реалізувати такий амбітний проект поки не вдавалося.

За даними американського видання, запланований російський сегмент МКС повинен був отримати набагато більше елементів, ніж реалізовано зараз. В тому числі, нереалізованим залишився проект з сонячними батареями і модулі з дослідницькими лабораторіями.

Росія планує розмістити на МКС розкішний готель?

«До їх честі, Росіяни ніколи не здаються, у них заплановано створення нових Науково-енергетичних модулів, відомих під абревіатурою ПЕМ», йдеться в повідомленні.

По всій видимості, планувалося створення двох таких модулів ПЕМ. Перший, з обладнанням і житловими каютами для космонавтів, буде запущений в 2021 році. Другий модуль з-за проблем з фінансуванням взагалі міг би ніколи не побачити космос, якщо не цікава задумка, реалізація Космічного готелю для дуже багатих мандрівників.

Роскосмос придумав оригінальний план, для фінансування завершення ПЕМ-2 і його запуску. Як випливає з зарубіжної новини, 12 чоловік вже придбали по передзамовленню квитки за $4 млн. Повна вартість польоту на МКС з двома тижнями перебування на борту модуля складе $40 мільйонів.

Дивіться також: Як в 60-х роках XX століття в СРСР представляли 2017 рік?

Модуль, як очікується, буде відрізнятися від звичайних варіацій житлових капсул на МКС. На ньому буде розташована приватна кабіною з великими вікнами, окремою ванною кімнатою та засобами гігієни. Wi-Fi і тренажери також будуть доступні для дуже дорогих гостей.

Росія планує розмістити на МКС розкішний готель?

План комерціалізації польотів полягає в тому, що Роскосмос буде продавати два з цих трьох місць туристам. Згідно з підрахунками журналу «Popular Mechanics», треба продати 36 поїздок (18 рейсів “Союзу”), щоб модуль почав заробляти гроші. PopMech також зазначає, що ця задача абсолютно нетривіальна, оскільки кількість людей у світі теоретично здатних заплатити за такий політ складає всього 0,33% від жителів Землі.

Росія планує розмістити на МКС розкішний готель?

«Здається малоймовірним, але не варто забувати, що росіяни продавали це раніше. Росія, єдина країна в світі, яка фактично продавала і надавала космічні туристичні рейси, починаючи з поїздки на орбіту МКС Денніса Тіто ще в 2001 році.

Дивіться також: Власник компанії Тесла, відкриває тури на Місяць

З тих пір, в рейс на МКС злітали ще шість туристів, і ніхто з них не постраждав. Про це варто згадати агентам космічного туризму», йдеться на Jalopnik.com.