Ось чому Російський бомбардувальник Ту-95 найгучніший у світі

216

Чому літак Ту-95 “Ведмідь” (проект 95) має найгучніший звук.

Російський стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-95, який НАТО прозвав “Ведмідь” – це вітчизняний військовий авиапродукт часів холодної війни з США, який у свій час налякав увесь світ. Це не тільки найшвидший у світі літак з гвинтовими турбодвигунами, але і до того ж найгучніший. Але чому Ту-95 такий гучний?

Не знаєте, якої сили шум генерує цей літак під час польоту? Тоді вам потрібно почути літак в режимі посадки. Наприклад, ось ролик, на якому ви можете чути і бачити посадку бомбардувальника Ту-95.

Правда, очевидно, що ні одне відео на YouTube ніколи не передасть вам реальну силу звуку, що виходить від потужних гвинтових авіадвигунів. Щоб хоча б приблизно зрозуміти, наскільки Ту-95 гучний, вам доведеться підключити комп’ютер до потужної звукової системи і включити її на всю котушку. Але чому ж цей авиамонстр такий галасливий? Адже це настільки голосно, що навіть якщо супротивник пропустить літак на радарі, то, найімовірніше, почує його. За деякими даними, зарубіжні льотчики, керуючі реактивними літаками, на яких вони контролюють міжнародне повітряний простір, чують Ту-95, який перебиває звук реактивних винищувачів. Є інформація, що звук Ту-95 чути навіть на підводних човнах через сонарный купол.

Ось чому Російський бомбардувальник Ту-95 найгучніший у світі

Природно, що цей звук утворюється в результаті роботи восьми пропелерів, прикріплених до чотирьох турбовинтовым двигунів. Але чому літак Ту-95 найгучніший у світі? За однією з теорій, цей неймовірної сили звук генерується з-за того, що пропелери порушують звуковий бар’єр. Правда, підтвердження цьому немає.

Швидше за все, гучний звук викликаний роботою пропелерів, які під час близького один до одного обертання створюють безліч аеродинамічних явищ. Тобто цей гучний звук є побічним ефектом, що походить від кожної лопаті, які проходять близько один до одного.