Статистика ДАІ говорить про зниження аварійності на дорогах

229

ДАІ оприлюднила статистику ДТП з початку 2017 року по жовтень

По мірі того як ГИБДД продовжує публікувати статистичні дані про кількість сталися аварії на дорогах країни, дані по ДТП продовжують знижуватися. Всього було здійснено 137 тис. дорожніх пригод, що на 4.9% менше періоду минулого року. На 9.1% зменшилася страшне число загиблих людей на дорогах країни і на 4.6% стало менше постраждали в ДТП.

Дивіться також: Статистика ДТП в Росії за січень-жовтень 2017 року

Втім, в загальній статистиці з січня по жовтень можна помітити і такі дані, на 9.4% зросла дорожньо – транспортних пригод з особливо тяжкими наслідками. У процентному співвідношенні їх ніби й небагато, 175 ДТП, але майже кожне з них стало резонансним у своєму регіоні і майже кожне таке подія забрала велику кількість життів.

Серед порушників за кермом також загальна статистика продовжує неухильно знижуватися, -7.5% у загальному обсязі. При цьому в деталях положення справ виявляється не самим хорошим. Наприклад, серед водіїв легкових автомобілів у яких є ліцензія на перевізну діяльність спостерігається зростання аварійності за період з початку року. +8.7%.

Виходить, що водії таксі та представники інших сфер послуг з перевезення пасажирів на легковому транспорті, як і раніше, не дотримуються режиму праці (або їх змушують це робити роботодавці), що призводить до зайвої втоми, помилок на дорозі і в підсумку до ДТП. Серед таких “працівників” в тому числі є і п’яні водії, що потрапили в ДТП, їх стало більше на 11.8% у порівнянні з періодом 2016 року.

Не так добре йдуть справи з працівниками на автобусах. Зростає кількість ДТП з ними збільшується і кількість п’яних за кермом, чиє безвідповідальна поведінка призвело до дорожньому випадку.

Сьогодні підняли штрафи за непропуску пішоходів до 2.500 рублів. Але й без цих заходів статистика подібних ДТП йде на спад, -4.7%. Втім, загальна кількість пригод за участю пішоходів залишається високим – 41 тис. ДТП. З вини пішоходів було скоєно 16 тис. ДТП, з вини водіїв – 23 тис.

Як і раніше найбільшу небезпеку представляють нерегульовані пішохідні переходи, там скоєно понад 10 тис. наїздів, більш ніж у два рази більше ніж на «зебрах» зі світлофорами.

Статистика ДАІ говорить про зниження аварійності на дорогах

Дитячий травматизм на дорогах за 10 місяців 2017 року збільшився практично на всіх напрямках, що є дуже негарним дзвінком.

Покращилася ситуація з кількістю ДТП головною причиною яких стала погана якість доріг та дорожньої інфраструктури, з результатом 55 тис. пригод, воно зменшилося на 3.7%. Знизилася і тяжкість аварій.

Ймовірно, гроші з Платона і справді йдуть на ремонт і будівництво якісних доріг, покращуючи ситуацію в країні.

Та й зникли з місця ДТП водіїв за період з початку року виявилося на 40.3% менше порівняно з 2016 роком. Автомобілісти за рік стали відповідальніше?

1GAI.RU нагадує, що з настанням зими водіям слід бути в два рази уважніше і обережніше. І щоб освіжити в пам’яті правила безпечного руху у складних погодних умов в зимовий період, ми підготували для наших читачів дану стати: Кращі поради про те, як їздити на льоду

Удачі на дорогах!