Десятка кращих автомобілів для зйомок

253

Топ-10 найшвидших автомобілів для якісних кінозйомок

Від Hummer H1 до Mini Cooper, автомобілі, що використовуються для зйомок відео про яких ви точно не знали…

Чи замислювалися ви як для кіно знімаються яскраві, швидкі і небезпечні погоні? Відеомонтаж? Зелений екран на задньому плані? Або все відбувається наживо? Відкриємо завісу таємниці і скажемо, що найчастіше в дорогих картинах використовуються натуральні зйомки і для цих зйомок використовуються дорогі автомобілі з дорогим обладнанням встановленому на спеціальний дорогий штатив із дистанційним керуванням.

Дивіться також: Топ 5 найбільш жахливих фактів про Hyundai Creta

Машини можуть бути абсолютно різні, від пікапів до спорткарів, ті що ми можемо побачити на вулиці. Але об’єднує їх одне – для подібного використання використовуються виключно топові версії автомобілів в максимальних комплектаціях, бо швидкість/динаміка для них важливіше всього.

На машини вішають спеціальні стріли з закріпленими на них дорогущими камерами, всю конструкцію фарбують в матовий колір, щоб вона не давала відблисків, за кермо садять підготовленого, навченого людини (можливе використання справжніх автоспортменов при особливо складних зйомках) і вперед, за красивими кадрами.

Хочете дізнатися якими автомобілями розташовують кінокомпанії? Тоді подивіться повний список Топ-10 і ви будете здивовані що спорткари в такій справі займають не останнє місце, кілька Porsche, Ferrari і навіть Bugatti присутні в топі.

1. Ford F-150 Raptor

Десятка кращих автомобілів для зйомок

Компанія Filmotechnic USA в даний час пропонує свої послуги, для кінокомпаній, які бажають зробити якісні зйомки на бездоріжжя або на «більш складній місцевості, ніж звичайні вулиці».

Під капотом великого звіра встановлений наддувний двигун V8 потужністю 600 л. с. з 813 Нм крутного моменту. З додаткового устаткування на Raptor встановлена система стабілізації Filmotechnic’s Roll Stability Control, яка дозволяє зменшити крен і небезпека перевороту під час руху і роботи камери на пересіченій місцевості.

Навіть коли цей пікап буде мчати по пересіченій місцевості, Filmotechnic запевняє, що зйомка буде проходити немов грузовик мчить по рівній доріжці.

2. Porsche Cayenne Turbo

Десятка кращих автомобілів для зйомок

Компанії, що надають свої послуги великим кінокомпаніям і всім бажаючим зробити гарні професійні кадри воліють німецькі автомобілі. Зокрема, цей німецький позашляховик з 500 сильним V8 і 700 Нм крутного моменту, що володіє розумною системою приводу на всі колеса відмінно підходить під автомобільні потреби.

Filmotechnic заявляє, що їм подобається велика дах Cayenne на яку можна встановити реально велику стрілу і система повного приводу, яка піднімає можливості використання кросовера до нових професійних висот.

3. Hummer H1

Десятка кращих автомобілів для зйомок

Навіть Hummer H1 підключили до роботи на кіностудії.

З 406 мм дорожнього просвіту цей автомобіль здатний заїжджати на перешкоди висотою більше півметра, не перешкода навіть 55 сантиметрові перешкоди.

Встановлена на борту система підкачки шин з легкістю дозволяє водієві змінювати тиск в покришках для збільшення прохідності автомобіля.

Дах Hummer просто гігантська, на такий можна без побоювання встановлювати будь знімальне обладнання.

4. Mercedes-Benz ML55

Десятка кращих автомобілів для зйомок

Кросовер, скромний, компактний, але потужний – ML55. Автомобіль непогано використовувати при нешвидких зйомках, так і для невеликих ралі помірно пересіченій місцевості.

Комплект автомобіль+обладнання для зйомки майже весь 3.5 тонни, тому в серйозну бруд на ньому краще не заїжджати. Втім, як і на Raptor плавність кадрів забезпечується розумною системою згладжування.

І хоча це ML55 не такий швидкий як Porsche Cayenne Turbo, кросовер все ж був в змозі не відставати на зйомках останнього рекламного кліпу Hyundai в головній ролі в якому знявся i20 World Rally Car.

5. Bugatti Chiron

Переходимо до дорожніх автомобілів. Екзотика в чистому вигляді, Chiron. На відміну кросоверів, новенький Bugatti Chiron був перероблений для зйомок на гоночних трасах.

Оскільки Chiron це один з найшвидших автомобілів на планеті, Бугатті необхідна по-справжньому екстремальна камера для зйомок, яка переживе швидкості більше 400 км/ч. Її розробкою зайнялася сама французька компанія… і зробила вона це для зйомок рекордного заїзду іншого Chiron, бо як ви вже здогадалися, інший і буквально єдиний автомобіль в світі здатний розганятися до 400 км/год з такою ж динамікою – Bugatti Chiron, зйомки якого і були заплановані.

6. Mini Cooper Hardtop

Десятка кращих автомобілів для зйомок

Де потрібно більше маневреності і компактні розміри, там повинен використовуватися Mini Cooper Hardtop. Непогана потужності і компактність роблять цей англійський автомобіль ідеальним засобом руху по вузьких вуличках і на вузьких звивистих ділянках доріг.

Також були внесені невеликі зміни в двигун Mini, гальма і підвіску, що поліпшило продуктивність автомобіля.

7. Ferrari 458 Spider

Десятка кращих автомобілів для зйомок

Коли люди з Donut Media поставили двигун Ferrari 458 V8 в Toyota 86, єдиний підходящий автомобіль для зйомок промо ролика, виявилася Феррарі 458-я модель.

Дивіться також: найдивніша заміна двигуна в світі, мотор від Hyundai в кузов Porsche 911

І незважаючи на невдачу під час зйомок (дрифткар на базі Toyota трохи розбився), 570 сильний італійський суперкар відмінно підійшов для знімальних цілей.

8. Cadillac CTS-V Wagon

Десятка кращих автомобілів для зйомок

Для тих випадків, коли потрібна і потужності, і великі розміри універсал Cadillac CTS-V відмінно підходить під звання автомобільної камери.

Хлопці з The Ultimate Arm вважають, що Caddy ідеально підходить для зйомок на гоночному треку, міських вулицях або сільських дорогах. З його наддувним V8, налаштованим на 700 л. с., каркасом безпеки, «магнітної» підвіскою «Magnetic Ride Control» і надміцними пружинами і стабілізатором поперечної стійкості цей універсал є одним з найбільш потужних і гнучких автомобілів на ринку пересувних «відеокамер».

9. Ferrari 360 Modena

Десятка кращих автомобілів для зйомок

Ви все вірно прочитали. Ще один “Феррарі” потрапив у цей список. На цей раз під оренду Filmotechnic пропонує Ferrari 360 Modena. Filmotechnic каже, що 360 пропонує відмінну керованість і стабільність для високошвидкісної зйомки, аж до 250 км/ч.

10. Porsche 911 Turbo Cabriolet

Приклад використання швидких автомобілів для зйомок. Коли знімальна група відчайдушно потребувала транспортному засобі, яке здатне розганятися до швидкості зльоту Airbus A330 для рекламної компанії Delta Airlines, модель 911 Turbo Cabriolet виявився ідеальним автомобілем для цієї роботи.

Команда використовувала модель кабріолета 911, який було вміщено все необхідне обладнання для зйомок і отримати знімок літака, що пролітає над 911.

Для довідки, 2015 Porsche 911 Turbo Cabriolet може розігнатися до 100 км/год всього за 2,8 секунди.