ДАІ оприлюднила статистику ДТП за 11 місяців 2017 року

226

Статистика ДТП з січня по листопад 2017 року

ДАІ продовжує публікувати статистику дорожньо-транспортних пригод на дорогах країни, а ми тим часом продовжуємо її розбирати. І ті результати, які видно протягом року і навіть більш тривалого періоду, явно говорять про подальше поліпшення ситуації на дорогах країни. Виїжджати на автомобілі з кожним роком стає безпечніше.

Дивіться самі: в період з січня по листопад 2017 року було зафіксовано на 3.9% менше ДТП порівняно з аналогічним періодом минулого року. У минулому році за той же період в Росії було скоєно на 6.3% менше аварій на дорогах. Два роки тому, в 2015 році, було зафіксовано на 8.9% менше ДТП по всій країні, ніж за аналогічний період 2014 року.

Знижуються дорожній травматизм і смертність. З початку року загинуло на 7.9 і поранено на 3.9% менше людей. А ось тяжкість ДТП порівняно з торішніми показниками значно зросла. Деякі водії не замислюються про свою безпеку і байдуже ставляться до безпеки інших учасників дорожнього руху.

ДАІ оприлюднила статистику ДТП за 11 місяців 2017 року

Подивіться на статистику: за 11 місяців цього року сталося 191 ДТП з особливо тяжкими наслідками (+6.1%). У них загинув 491 чоловік (+20.0%), поранено майже 2 тис. осіб (+20.7%). Жахливі цифри!

Втім, загальна кількість порушників ПДР за кермом все ж продовжує знижуватися: -6.7% за звітний період і 128 тис. ДТП, що сталися через порушення водіями ПРАВИЛ дорожнього руху.

В нюансах статистика відзначає зростання порушень і зростання аварійності серед водіїв автобусів (+4.1%), в тому числі на 6.3% збільшилася кількість п’яних водіїв цих транспортних засобів, що спровокували ДТП.

Кількість дорожньо-транспортних пригод, в яких постраждали пішоходи, знизилося на 2.3%. При цьому спостерігається впевнене зниження випадків травматизму піших учасників руху, з вини яких скоєно на 5.8% менше наїздів. З вини водіїв постраждало майже 27 тис. пішоходів (збільшення на 0.3%).

Звертаємо увагу: будьте особливо пильні при переході «зебри» в темний час доби. І неважливо, регульований це перехід чи ні: статистика аварійності тут зросла на 4.6 та 3.6% відповідно на регульованих і нерегульованих пішохідних переходах.

ДАІ оприлюднила статистику ДТП за 11 місяців 2017 року

На жаль, показники ДТП з участю дітей не знизилися і залишаються досить високими – майже 18 тис. пригод. Тому ОБОВ’ЯЗКОВО використовуйте дитячі крісла. ЦЕ ЗАКОН І ЗДОРОВИЙ ГЛУЗД! Велика частина даних пригод відбувається з вини водіїв.

Дорожні пригоди, скоєні із-за незадовільних умов утримання та облаштування вулично-дорожньої мережі, знизилися на 4.7%. При цьому їх кількість все ще зашкалює – 61 тис. ДТП.

P. S. Ради від 1GAI.RU. У зимовий період будьте особливо уважні за кермом. Пам’ятайте, що зима – це сезон підвищеної небезпеки на дорозі!