Конкурент Hyundai Creta: Все найважливіше

205

Kia SP Concept – новий бюджетний кросовер для Індії

Новий кросовер Kia SP Concept – поки тільки прототип, але вже зовсім скоро він стане серійною моделлю для індійського ринку, на якому, ймовірно, Kia обкатает свою новинку. Імовірно, надалі нова модель буде продаватися повсюдно на інших ринках – у Європі, Азії та США.

Конкурент Hyundai Creta: Все найважливіше

Цікаві факти про майбутнє конкурента Hyundai Creta – новинку Kia SP Concept

1. Концепт-кар Kia SP Concept був показаний на автовиставці Auto Expo, що проходить в Нью-Делі, Індія.

2. Основний ухил розробники зробили на молодих покупців. Таким чином, цей автомобіль буде мати такі відмітні риси, як дешевизна, привабливий зовнішній вигляд, зручна інформаційно-розважальна система, з якої буде комфортно працювати сучасному, помішаний на гаджетах людині.

3. На зовнішність представленого прототипу хоч і варто орієнтуватися, але сприймати її як належне навряд чи доречно. Серійна модель буде виглядати дещо інакше – не так помітно і химерно. Майбутні зміни прокоментував головний дизайнер бренду Пітер Шрайер: «Це все ще концепція, тому вона дещо перебільшена, але фактично серійний автомобіль буде дуже близький до того, що ви бачите тут, на Auto Expo 2018».

Конкурент Hyundai Creta: Все найважливіше

4. На даний момент Kia зберігає всі деталі нової концепції SP в секреті. Тим не менше на кросовері присутні очевидні поліпшення – мова йде про дизайн. Масивна передня фальшрешетка радіатора виконана у фірмовому стилі Tiger Nose, вузькі задні ліхтарі, завужені фари з унікальною конструкцією стилю і виведені в окремий блок протитуманні фари створюють особливу атмосферу нового позашляховика.

Деталі, на зразок передній контрастною захисту піддону, сірої даху і елементів кузова, вискакують, як на нових автомобілях Land Rover, ручках, двоколірних легкосплавних дисків, надають загальній картині прототип позашляховика відтінок завершеності і унікальності.

5. Хоч зображень салону новинки автовиробник не представив, обіцяють, що інтер’єр кросовера буде зроблений за останнім писком моди, а це означає, що всередині буде розташовуватися лаконічна центральна панель, «ширяє» над торпедо великий екран інформаційно-розважальної системи, можливо, в салоні буде присутній повністю цифрова приладова панель. Те, що вона може бути оцифроване частково, мови навіть не йде.

Конкурент Hyundai Creta: Все найважливіше

6. За двигунів і трансмісії також немає ніяких конкретних даних. Передбачається, що Kia SP може отримати 1.6-літровий бензиновий і 1.5-літровий дизельний силовий агрегат. Ймовірно, обидва мотори будуть турбованими, можливо, турбіна буде стояти тільки на дизелі. Обидва двигуни будуть поєднуватися з 6-ступінчастою механічною коробкою передач або звичайним 6-швидкісним автоматом.

Дивіться також: Топ-5 найбільш жахливих фактів про Hyundai Creta

7. Вироблятися новий кросовер буде в Індії, на потужностях заводу, який будує Kia. Планується випускати до 300 тис. автомобілів в рік.