Нові рекорди зростання продажів автомобілів на ринку РФ, 17.3% зростання

225

Продажі нових автомобілів, зростання триває, +17.3%

Ринок автомобілів в Росії продовжує набирати обертів. Продажі продовжують зростати, на цей раз показники досить значні, плюс 17.3% зростання за жовтень 2017 року порівняно з тим же місяцем роком раніше.

«Жовтень 2017 р. ознаменувався збільшенням рівня продажів на 17,3%, або на 21 892 штуки порівняно з жовтнем 2016 року, і склав 148 597 автомобілів», про це пишуть в прес-релізі Комітету автовиробників АЄБ.

«Відновлення російського автомобільного ринку продовжилося в жовтні з результатом, що перевищує минулорічний на солідні 17%. Це вже восьмий місяць позитивної динаміки поспіль, що є найтривалішим періодом безперервного зростання ринку пасажирських і легких комерційних автомобілів з 2012 року. Звичайно, розмір сьогоднішнього ринку далекий від рекорду, досягнутого в тому році. Однак тішить те, що при поточних темпах відновлення річні продажі в 2017 мають хороший шанс досягти рівня, на якому був ринок в 2015 році», вторить загального успіху ринку продажів Голова Комітету АЄБ Йорг Шрайбер.

Дивіться також: Статистика продажів нових автомобілів

Проте не всі експерти оцінюють позитивно наростаючі обсяги продажів нових автомобілів. Досі ситуація залишається непевною, такої думки дотримуються. Наприклад, за даними «За кермом», до прем’єр-міністру Дмитру Медведєву з листом звернулася асоціація РОАД (Російські автомобільні дилери), в якому пролунав заклик не тільки не припиняти субсидування державою ринку продажів нових автомобілів в Росії, але і збільшити обсяги коштів, що виділяються на подальший їх розвиток.

Такі програми кредитування для автовласників як «Перший автомобіль», «Сімейний автомобіль» і лізинг для підприємців і бізнесу: «Свою справу», «Російський тягач» і «Російський фермер», а також пільгове автокредитування для всіх категорій покупців повинні і далі продовжувати працювати, оскільки користуються гарним попитом.

На думку президента РОАД Олега Мосеєва, субсидії за адресними програмами необхідно значно збільшити, «з 3,75 млрд до 10 млрд руб., а суму, що виділяється на пільгове автокредитування, підвищити з нинішніх 10 млрд до 20 млрд рублів», інформація про це є в розпорядженні РБК.

Підсумком припинення державних програм на думку аналітиків РОАД може стати не тільки припинення росту, але і падіння на 10%.

Ну а ми тим часом як зазвичай подивимося на актуальну статистику продажів за жовтень 2017 року. Статистика продажів нових автомобілів.