Форд: Їздити на спорткарі приємніше ніж дивитися «Гру престолів»

273

Форд провів незвичайний експеримент на рівень задоволення

Автовиробники часто проводять дуже дивні експерименти і незвичайні дослідження. Одним з таких казусних досліджень зайнявся Форд. Американці спробували з’ясувати, що приємніше людині, їздити на швидкому спортивному автомобілі, поцілунку коханої людини або перегляд серії популярного фентезі серіалу «Гра престолів».

Як вони це зробили?

Для визначення рівня задоволення були виміряні так звані моменти «пікових хвилювань», які, як повідомляється, корисні для здоров’я і самопочуття людини.

Дивіться також: Форд придумав поліцейський автомобіль з автопілотом

Волонтерам у ході досліджень давали подивитися епізод “Гри престолів”, гру їхньої улюбленої футбольної команди. Піддослідні вивчали танець сальса і навіть цілувалися зі своїми партнерами. Мабуть, жоден з вищезазначених пунктів не зміг дати людям такого ж задоволення, як їзда за кермом спортивного автомобіля.

Форд: Їздити на спорткарі приємніше ніж дивитися «Гру престолів»

Автомобіль був напханий медичною апаратурою, зчитує пульс, шкірно-гальванічний рефлекс і інші параметри

Автовиробникові довелося звернутися до допомоги нейрофізіологів і дизайнерів для створення унікальної тюнінг моделі Focus RS, і декількох інших швидких машин в лінійці Форд, які в буквальному сенсі змогли зчитувати інформацію про емоції людей за допомогою медичних датчиків і візуалізувати її на екстер’єр автомобіля.

З додатковим штучним інтелектом автомобіль займалося різними кольорами веселки за допомогою світлодіодних ламп встановлених по всьому периметру хот-хетча, випробуваному варто було відчути найменший емоційний сплеск.

Форд: Їздити на спорткарі приємніше ніж дивитися «Гру престолів»

За попередніми підрахунками автовиробника, учасники мали в середньому інтенсивність емоцій еквівалентну 2.1 балу під час заїздів на одному з автомобілів автовиробника (Focus RS, Focus ST або Mustang). Похід по магазинах приніс в середньому 1,7 балів задоволення, 1,5 було зафіксовано при перегляді епізоду «Гра престолів». Нуль балів при поцілунку і танцях. Дивно навіть.

Єдине задоволення, яке змогло обійти прохваты на спорткарі за рівнем емоцій, катання на американських гірках. 3.0 бали рівно.

Форд: Їздити на спорткарі приємніше ніж дивитися «Гру престолів»

Ось такі експерименти проходять в царстві швидкості і бензину. І хто каже, що автомобільна індустрія — це нудно? Навпаки — весело! Головне підібрати правильний автомобіль.