Porsche повертається до виробництва барабанних гальм

255

Порше початок виробництво барабанних гальм для класичних моделей

Можливо Porsche чіпляється за старі проекти, зберігаючи свою історичну спадщину, але робить вона це дуже продумано і з розумом, використовуючи сучасні технології для створення класичних частин легендарних автомоделей. Турбокомпресори із змінною геометрій, адаптивні подушки двигуна, коробки передач з подвійним зчепленням… Все це виробляється і ставиться на Порше 60-х, 70-х, 80-х і 90-х років.

Дивіться також: 5 технологій, які Порше перенесла з світу гонок на дорожні автомобілі

І для непідготовленої людини з боку може здатися дуже дивним, що Porsche, яка розробила й почала випускати такі надтехнологічний моделі Cayenne, Panamera, Porsche 911 2017 року знову приступила до виробництва барабанних гальм. Давно застарілої технології, особливо в розрізі спортивних автомобілів.

Зрозуміло, карбон-керамічні гальма на нових моделях не будуть замінені старої «барабанної» технологією, оскільки знову розроблені барабанні гальма виробляються для старих моделей автовиробника з Штутгардта. За фактом єдина і сама старовинна спортивна модель серед усіх Порше, 356 версія, отримає нові-старі гальма.

356 модель Porsche проводилася з 1948 по 1965 рік.

За даними Porsche в строю залишається ще 70% з усіх коли-небудь випущених автомобілів марки. А це означає, для того щоб підтримувати їх в робочому стані потрібні запчастини. При тому, що навіть такий заслужений ветеран 356-я модель досі швидше багатьох автомобілів на дорозі, навантаження на елементи автомобіля виявляються високими, потрібні запчастини.

Оскільки запаси на складах оригінальних запчастин майже повністю вичерпалися, і навіть автомобілі-донори не можуть дати бажаючим всіх необхідних деталей, Porsche Classic і пішло на такий неординарний крок.

Компоненти виготовляються в Австрії за оригінальними ескізами з кованих заготовок, і доступні для моделей 356 A (1955 – 1959 років випуску), моделі 356 B (1960-63 років) і 356 C (1964-65 років). Задешево ці, здавалося б, примітивні елементи вам ніхто не продасть, мінімум $2.100 за кожну з чотирьох збірок барабанних гальм. Так що, якщо ваш 356-й вимагає заміни гальм покругу, розраховуйте тільки на запчастини викласти близько $8.500.

Дивіться також: Порше розробив телефон: Ось він який

Крім виробництва старих барабанних гальм Porsche нещодавно почала робити оригінальну гуму для своїх класичних автомобілів. Підхід той же, сучасні технології покращують характеристики елемента, але при цьому зовнішній вигляд залишається незмінним:

Porsche розробляє нові шини для своїх класичних автомобілів