Чому чим більше пробіг автомобіля, тим менше потужність і крутний момент

286

Ось чому в автомобілі з часом втрачаються кінських сил і максимальний крутний момент.

Всі ми знаємо, що знос двигуна рано чи пізно призводить до його виходу з ладу. Але задовго до того, як мотор остаточно вийде з ладу, він починає втрачати потужність і крутний момент. В тому числі також зростає і витрата палива. І чим більше буде знос двигуна, тим більше ми будемо відчувати втрату потужності, крутного моменту і помічати, що машина почала споживати більше палива.

Але чому так відбувається? Що відбувається всередині двигуна в міру збільшення пробігу, і що ще, крім природного зносу внутрішніх компонентів мотора, впливає на потужність автомобіля? Пропонуємо подивитися чергове цікаве відео від блогера Джейсона Фэнске, який у традиційній для себе манері пояснив все максимально детально.

Наприклад, блогер нагадує автовласникам, що потужність і максимальний крутний момент можуть падати через не тільки з-за природного зносу компонентів мотора.

Чому чим більше пробіг автомобіля, тим менше потужність і крутний момент

По-перше, всі ми знаємо, що потужність автомобіля може падати, наприклад, з-за вуглецевих відкладень у камері згоряння двигуна, паливних форсунках і т. д. Всі ці відкладення істотно впливають не тільки на потужність машини, але і призводять до збільшення витрати палива.

Чому чим більше пробіг автомобіля, тим менше потужність і крутний момент

В принципі відео блогер у своєму ролику спробував пояснити простою мовою чому з часом у будь-якому автомобілі падає потужність, крутний момент і зростає споживання палива. Так, звичайно, для тих, хто розбирається в ремонті автомобілів і знайомі з його пристроєм, цей ролик навряд чи буде корисний. Але для тих, хто знає це поверхнево і для кого важко зрозуміти пристрій транспортних засобів, що це відео буде корисним.

Відео

До речі, Джейсон Фэнске у своєму ролику також нагадує про те, що планова заміна багатьох компонентів автомобіля, допоможе вам не тільки підтримувати машину в справному стані, але захистить вас від втрати потужності й крутного моменту.

Чому чим більше пробіг автомобіля, тим менше потужність і крутний момент

Наприклад, не варто забувати про те, що якщо вчасно не міняти повітряний фільтр, то двигуну починає нахапати достатню кількість кисню для нормальної паливної суміші. Природно, експлуатація машини з брудним фільтром призводить не тільки до втрати потужності, але і до зростання споживання палива.

У тому числі видеоблогер нагадує, що втрата потужності і максимального крутного моменту може відбуватися із-за ослаблення троса педалі газу, який управляє дроселем.

У підсумку якщо його підтягнути, то ви зможете повернути машині колишню потужність і колишній витрата палива.

Не варто також забувати і про каталізаторі, який з часом забивається, і рано чи пізно в підсумку вийде з ладу. Але ще задовго до поломки, забруднене каталізатор відніме у вашої машини чимало кінських сил і, як правило, приведе до зростання витрати палива.

Не варто забувати і про бензонасосі, який з часом зношується і починає неправильно подавати паливо в двигун. Це майже завжди призводить до втрати базової заводський потужності, заявленій автовиробником.

Чому чим більше пробіг автомобіля, тим менше потужність і крутний момент

Не забувайте і про свічках запалювання, які також зношуються з часом, в результаті чого у камеру згоряння починає подаватися неправильна іскра, що призводить до неправильного займання палива, що в результаті не тільки вплине на потужність і крутний момент, але і призведе до перевитрати палива. Тому періодично перевіряйте стан свічок запалювання і вчасно міняйте старі свічки на нові.

Як бачите, в більшості випадків втрата потужності, крутного моменту і зростання споживання палива не пов’язана безпосередньо з зносом двигуна, як вважають багато автолюбителів. І це радує, оскільки більшість найпоширеніших причин втрати кінських сил пов’язані з природним зносом багатьох компонентів автомобіля, які, в принципі, легко замінити на нові, що дозволить досить просто повернути своїй машині колишню потужність, крутний момент і колишній нормальний витрата палива.

Чому чим більше пробіг автомобіля, тим менше потужність і крутний момент

Але є одна причина, по якій ваша машина втрачає потужність по мірі експлуатації, яку вирішити не так просто. Наприклад, мова йде про поршневих кільцях, які з часом зношуються. Їх, на жаль, поміняти не так легко, оскільки для цього вам доведеться розібрати двигун.

Також відео блогер Джейсон Фэнск нагадує ще однієї поширеної причини втрати потужності в автомобілі. Мова йде про зниження компресії в двигуні з-за природного зносу внутрішніх компонентів мотора.

На жаль, і в цьому випадку вашому двигуну необхідний капітальний ремонт, який повернувши компресію до нормальних значень, призведе до відновлення потужності та інших технічних характеристик.

Це самі основні причини, по яким у вашій машині може знизитися потужність, максимальний крутний момент і вирости витрата палива.

Природно, насправді існує маса причин, по яких в автомобілі може спостерігатися втрата потужності та інших показників. Але відео блогер у своєму новому ролику розповів автолюбителям про найпоширеніші причини.

Якщо ви хочете розповісти про інших причинах, по яким в машині можуть знижуватися кінські сили, крутний момент або вирости витрата палива пропонуємо вам поділитися з нами в коментарях.