Десять самих дивних космічних озброєнь

312

Незвичайне космічна зброя.

Пістолет ТР-82 для космонавтів

Зазвичай космічні програми представляються як благо для людства. В результаті більшість космічних програм відносяться до мирних місіям і досліджень. Але не кожен бачить космічний простір як ненасильницьку зону. Особливо розробники зброї, яких хлібом не годуй, а дай різні амбітні програми. У тому числі в космічній сфері.

10.) Космічний пістолет TP-82

Десять самих дивних космічних озброєнь

Пістолет ТР-82 був розроблений російськими інженерами в радянські роки і створений спеціально для космонавтів на випадок, якщо спускаемая космічна капсула приземлиться в сибірській безлюдною тайгою. ТР-82 – це трехствольный пістолет зі знімним прикладом / мачете, з допомогою якого можна відбитися від вовків. Як бачите, ТР-82 не просто багатофункціональне, але і багаторазове зброю.

9) Десантна американська ракета Ithacus (ICARUS)

Десять самих дивних космічних озброєнь

Цей американський проект повинен був підвищити мобільність американських військ. Проект Ithacus (ICARUS), в рамках якого збиралися створити ракету для космічного десанту, стартував на початку 1960-х років.

Десять самих дивних космічних озброєнь

Планувалося, що з допомогою ракети можна буде здійснювати перекидання американського десанту в будь-яку точку планети протягом години. Так, з допомогою міжконтинентальної балістичної ракети повинна була здійснюватися перекидання 1200 морських піхотинців.

Дивіться також: Топ 29 самих потужних вантажних автомобілів у світі в 2017 році

Але в підсумку проект пішов в архів, так як спеціальна комісія Корпусу морської піхоти і американського військового відомства вважала програму занадто дорогий і неперспективною.

8) Авиапушка Ріхтер Р-23

Десять самих дивних космічних озброєнь

Авіаційна гармата калібру 23-мм Ріхтер Р-23 (261П) з патронниками револьверного типу була розроблена під керівництвом А. А. Ріхтера. Призначалася для озброєння літаків. Зокрема, гармата використовувалася на хвостовій вежі бомбардувальника Ту-22. У тому числі авиапушка в якості експерименту встановлювалася на космічну станцію ” Салют-3 Алмаз.

Дивіться також: Росія починає розробляти надважку ракету

Скорострільність авиапушки становила 2600 пострілів в хвилину.

7) Система частково-орбітального бомбардування

Десять самих дивних космічних озброєнь

Ще один російський військовий космічний проект, розроблювальний у часи “холодної війни з США. В рамках цього проекту винаходилися космічні ракети, які після запуску і виходу на низьку навколоземну орбіту могли по сигналу з командного центру вражати будь-яку ціль на Землі. У тому числі за допомогою ядерної бомби.

Особливістю цієї програми було те, що у разі запуску боєголовки наземні сили ПРО не встигли б вжити заходів щодо перехоплення бомби.

6) Астероїди як вчинене дешеве зброю

Десять самих дивних космічних озброєнь

Зазвичай у військових проектах є такі технології, які можуть володіти богоподібної силою. Але найбільше на цю роль підходить військовий проект з використання астероїдів в якості зброї. Це неймовірно, але можливо. Так, компанія RANDCorporation, яка фінансується урядом США, розробила технологію, що дозволяє направляти астероїди прямо з космосу по цілі ворога.

Так що, як бачите, план кінця світу вже є на папері.

5) Німецька гармата сонячна

Десять самих дивних космічних озброєнь

Ви коли-небудь в дитинстві намагалися підпалити листя або папір з допомогою збільшувального скла? Щось подібне хотіли зробити і в Німеччині, лише в глобальних масштабах. І добре, що у них не вистачило на це грошей, технологій і т. п. Інакше хто його знає, чим би завершилася Друга світова війна.

В кінці 1920-х років німецький фізик придумав космічну станцію, на якій планувалося використовувати увігнуте 100-метрове скло. Це скло являло собою гігантське збільшувальне скло, яке фокусировало надходять промені сонця в одній точці на поверхні Землі. Вчені порахували, що теоретично фокусируемой енергії сонця могло б вистачити, щоб спалити ціле місто.

4) Зброю відплати: Нацистський літак-ракета “Срібний птах”

Десять самих дивних космічних озброєнь

Під час Другої світової війни нацистська Німеччина розробляла амбітний бомбардувальник-космоліт, який повинен був допомогти Німеччині завдати удару по США, Англії і віддаленим промисловим районам Росії.

Космоліт розробив австрійський вчений, доктор Ойген Зенгер.

Цей літак-ракета міг би спокійно долетіти до Нью-Йорка, скинути бомби і після цього досягти Японії. Літак міг перевозити бомби вагою до 30 тонн.

Дивіться також: 17 неймовірних російських військових винаходів

Завдяки ракетному двигуну і своїй аеродинамічній формі космоліт міг розганятися до 6400 метрів в секунду (23040 км/год) при висоті польоту до 260 км. Як бачите, літак ненадовго опинявся в космосі, а його члени екіпажу – космонавтами. Так що в разі реалізації проекту німецькі льотчики могли менш ніж за годину долетіти до США і скинути авіабомби.

3) Стратегічна оборонна ініціатива США

Десять самих дивних космічних озброєнь

Стратегічна оборонна ініціатива, яка також отримала назву “зоряні війни”, була оголошена президентом США Рональдом Рейганом 23 березня 1983 року. Її метою було захиститися від можливих міжконтинентальних ракетних ударів. Від яких ворогів? Ну звичайно, США боялися наших ракет. Адміністрація Рейгана планувала створити мережу наземних, повітряних і дистанційних систем протиракетної оборони. Програма отримала назву “Стратегічна оборонна ініціатива”. Але в підсумку вона так і залишилася на папері.

2) Кінетична бомбардування (проект Thor)

Десять самих дивних космічних озброєнь

У часи “холодної війни” США розробляли смертоносний космічний апарат, який на величезній швидкості міг скидати вольфрамові стрижні в район противника.

Перевага кінетичної бомбардування полягає в тому, що вони можуть доставляти снаряди з дуже високого кута на дуже високій швидкості, що робить їх надзвичайно важкими для захисту.

Завдяки неймовірній швидкості вольфрамові стрижні при зіткненні з поверхнею Землі можуть звільняти енергію, еквівалентну вольфрамовим 120 тоннам тротилу.

Дивіться також: Десять самих амбітних космічних програм в історії людства

На щастя, це смертельна зброя так і не було створено. По-перше, це дуже дорогий проект, що робить його безглуздим. Наприклад, доставка 9-тонного снаряда на навколоземну орбіту обійшлася б як мінімум 180 млн доларів. По-друге, в подальшому США підписали угоду з нашою країною про обмеження використання стратегічних озброєнь.

1) Ядерна літаюча тарілка США

Десять самих дивних космічних озброєнь

Ще один амбітний масштабний проект США, який також був згорнутий у зв’язку з неймовірними витратами. Мова йде про літаючої космічній ракеті у формі диска, на борту якої планувалося перевозити чотири ядерні ракети.

Десять самих дивних космічних озброєнь

Був розроблений прототип американської тарілки “НЛО”, що вміщує до 4 членів екіпажу, які могли здійснювати політ на орбіті протягом 6 тижнів.

Після завершення місії ракета-диск повинна була увійти в атмосферу Землі і сісти за допомогою парашута.