Докладне пояснення принципу роботи двигуна зі змінним стисненням Infiniti

340

Ось як працює новий двигун зі змінним стиснення Infiniti: Відео

Про технології нового двигуна Infiniti ми вже писали в наших оглядових статтях. Унікальна модель бензинового мотора здатна «на льоту» змінювати ступінь стиснення може бути потужною як звичайний бензиновий силовий агрегат і економічною, немов ви їсте на дизельному моторі.

Дивіться також: За якими принципами працює двигун Інфініті із змінним ступенем стиснення, детальна інформація

Сьогодні Джейсон Фенске пояснить суть роботи двигуна і те як він досягає найбільшої потужності та ефективності.

Технологія змінного стиснення, або якщо хочете турбований двигун зі змінним коефіцієнтом компресії, може практично миттєво змінювати тиск поршня на паливно-повітряну суміш у співвідношенні 8:1 до 14:1, одночасно пропонуючи високоефективне стиск при малих навантаженнях (в місті, наприклад, або на шосе) і низьку компресію, необхідну для турбіни при різкому прискоренні, з максимальним відкриттям дросельної заслінки.

Джейсон спільно з Infiniti пояснив принцип роботи технології, не забувши відзначити нюанси і раніше невідомі деталі роботи дивного інноваційного мотора. Ексклюзивний матеріал можна подивитися у відеоролику, який ми опублікуємо нижче, не забудьте включити переклад субтитрів при необхідності. Але насамперед ми виберемо технічне «зерно» моторобудування майбутнього і відзначимо ті нюанси, які раніше були невідомі.

Центральної технологією унікального двигуна стала система спеціального поворотного механізму, яка завдяки складному штоку поршня має центральну поворотну багатоважеля систему, яка здатна змінювати свій кут роботи, що призводить до зміни ефективної довжини штока поршня, що в свою чергу змінює довжину ходу поршня в циліндрі, яке в кінцевому підсумку, змінює ступінь стиснення.

Детально технологія приводу виглядає наступним чином:

1. Електромотор повертає важіль виконавчого механізму 1.30 хвилина відео

2. Важіль повертає приводний вал за схожим принципом, приводу звичайних распредвалів, за допомогою системи кулачків.

3. Третє, нижній важіль змінює кут багатоланкового приводу, сполученого з верхнім важелем. Останній з’єднаний з поршнем (1.48 хвилина відео)

4. Вся система при певних налаштуваннях і поршня дозволяє змінювати висоту верхньої мертвої точки, знижуючи або підвищуючи ступінь стиснення.

Докладне пояснення принципу роботи двигуна зі змінним стисненням Infiniti

Приміром, якщо двигун переходить з режиму максимальної потужності» в режим економії палива і підвищення ефективності», хвильовий редуктор буде обертатися в ліву сторону. Показано на правій фотографії (2.10 хвилина відео). Обертання передасться на приводний вал, який потягне нижній важіль трохи вниз, що підніме многозвенный привід, який у свою чергу змістить поршень ближче до голівки блоку, зменшивши обсяг і збільшивши тим самим компресію.

Додатково відбувається перехід від традиційного циклу роботи ДВС Отто, цикл Аткінсона, який відрізняється співвідношенням часу тактів циклу, що досягається зміною часу закриття впускних клапанів.

До речі, перехід, за даними Фенске, від одного режиму роботи двигуна, в іншій займає не більше 1.2 секунди!

Докладне пояснення принципу роботи двигуна зі змінним стисненням Infiniti

Більш того, нова технологія здатна варіювати ступінь стиснення у всьому діапазоні від 8:1 до 14:1, перманентно підлаштовуючись під стиль водіння, навантаження та інші фактори, що впливають на роботу двигуна.

Але навіть пояснення роботи такої складної технології не є закінченням історії. Ще однією важливою характеристикою нового мотора є зменшення тиск поршня на стінку циліндра, що дозволить уникнути овализации останнього, оскільки в парі з системою приводу поршня застосована система зменшення тертя поршня об стінки циліндра, яка діє шляхом зменшення кута атаки шатуна при ході поршня.

Відео було відзначено, що рядний чотирициліндровий двигун через особливості конструкції вийшов кілька розбалансованим, тому інженери були змушені додати врівноважує вал, що ускладнює конструкцію двигуна, але залишає їй шанс на довге життя без убивчих вібрацій, які виникають із-за роботи складного шатуна.

Дивіться також: Технології, які дозволяють бензиновому двигуну залишатися на плаву

На двигуні встановлено два типи уприскування, прямий і впорскування у впускні канали, що працюють за складним алгоритмом разом або окремо. І нарешті, блок і випускний колектор об’єднані в одну деталь.

Якщо потрібна максимальна потужність?

Докладне пояснення принципу роботи двигуна зі змінним стисненням Infiniti

Двигун має піковою потужністю близько 268 л. с. Для її досягнення, ступінь стиснення повинна бути знижена, але при цьому максимально збільшується нагнітання повітря турбіною. Таким чином ми знову отримуємо спритний і дуже потужний бензиновий мотор.

Поліпшення показників ефективності мотора, в тому числі, сприяє значно перероблена паливна і вихлопна системи, а також нанесене сверхскользкое покриття, як у циліндрах Nissan GT-R.

Чи буде ця складна конструкція надійною? За запевненням інженерів Інфініті тестові двигуни пройшли близько 3 млн. кілометрів, були випробувані в сотнях тестів і довели свою профпридатність.

У відео можна детальніше вивчити конструкцію двигуна, що не має аналогів у світі: