Дивіться як виглядало дорожній рух 100 років тому

226

Один їх перших роликів з відеореєстратора знятий 100 років тому.

Знаходиться усередині машини, повністю ізольованим від навколишнього світу, слухаючи свою улюблену музику, в наші дні здається природним і звичайним явищем. Проте на початку минулого століття все було зовсім по-іншому. В ті роки ніхто не знав, що таке подушки безпеки, правила дорожнього руху і т. д.

Як ви думаєте яким було дорожній рух на початку 20 століття? На жаль, для того щоб це зрозуміти потрібно відправитися в минуле. Щоб повернутися в минуле і подивитися на перші автомобілі потрібно відправитися на 100 років назад. Але як це зробити якщо машина часу ще не винайшли? Все просто, потрібно знайти і подивитися старі відеокадри, на яких можна побачити багато чого цікавого на дорогах на початку минулого століття.

Пропонуємо вам подивитися унікальне відео, яке, можливо, є одним з перших роликів, знятих з відеореєстратора. Справа в тому, що це відео знято з допомогою кінокамери прямо з транспортного засобу під час руху. Якщо бути точніше, то ролик знятий водієм трамвая Сан-Франциско.

Завдяки цьому ролику ми в буквальному смысли відкриваємо завісу осі часу, вирушаючи на 100 років назад.

Цей ролик знятий на вулицях Сан-Франциско в 1906 році. Відео показує нам повсякденне дорожній рух у місті у ті роки.

Зверніть увагу який хаос відбувається на дорозі. В очі відразу кидається повна відсутність будь-яких систем і правил безпеки дорожнього руху. Тут вам і кінські вози, і автомобілі, і інший вид транспорту, перед яким постійно перебігають дорогу безстрашні пішоходи.

Але що найдивніше, незважаючи на постійну небезпеку на дорозі, нічого не відбувається. У чому ж секрет безаварійного руху в хаосі на дорозі? Насправді такого сьогодні уявити неможливо. Вся справа в маленьких швидкостях транспортних засобів в ті роки. Саме із-за невеликих швидкостей транспорту аварійність на дорозі в ті роки була хоч і не маленької, але не критичною.