Форд придумав поліцейський автомобіль з автопілотом

224

Форд винайшов автомобіль «Робокоп»

Форд подав патентну заявку в Бюро патентів і товарних знаків США», в якій була викладена суть роботи автономної поліцейської машини, здатної функціонувати «замість або спільно з співробітниками поліції». Звучить немов фахівці Ford розробили технологію реального «Робокопа». Насправді, щось подібне й було запатентовано.

Дивіться також: Автономний автомобіль: Що це насправді означає

В сьогоднішніх реаліях автокомпанії постійно патентують технології, більшість з яких ніколи не будуть реалізовані. Така тенденція. Спершу потрібно зробити патент, застовпити місце, а потім почати думати над реалізації ідеї, її корисністю та іншими другорядними речами. Але автономний поліцейський автомобіль, з новими технологіями, здається логічним завершенням розробки самохідних автомобілів, вищою ланкою еволюції.

Напевно, коли-небудь, по дорогах дійсно будуть їздити чотириколісні роботи, переслідувати порушників, стежити за паркуванням та виконувати інші функції служителів закону.

Зараз же все тільки починається. Патент описує те, як гіпотетичний автомобіль буде розпоряджатися штучним інтелектом і використовувати «бортове обладнання для вимірювання швидкості, камери і буде «спілкуватися» з іншими пристроями в області стеження, такими як стаціонарні камери контролю швидкості».

Форд придумав поліцейський автомобіль з автопілотом

У заявці звучить ряд ідей. Наприклад, автомобіль проїхав на червоне світло. У цьому разі, якщо порушення відбудеться в полі зору даного роботизованого патрульного автомобіля, він зможе зафіксувати проїзд на заборонний сигнал світлофора, наприклад, за допомогою камери і відіслати порушення в центр обробки інформації, де порушення буде проаналізовано і сформовано «лист щастя».

Автомобіль буде обладнаний безліччю сенсорних, інфрачервоних і датчиків радарного типу, які зможуть одночасно відстежувати кілька різних порушень.

Якщо порушення було зафіксовано автономної камерою відеоспостереження, ситуація розгорнеться інакше. Дані з датчиків камери підуть в центральну обчислювальну систему, яка потім передасть сигнал в автономну поліцейську машину, щоб почати діяти. Що мається на увазі під поняттям «діяти», не ясно. Адже всередині патрульної-«Робокопа» немає людей. Хто буде ловити порушника?

Як би там не було, ідея є. Може реалізують через кілька десятків років…