Гіперкар Kode 0, ніякого дизайну, одна функціональність: Відео

240

Суперкар з 1970 в сучасному дизайні

Вам подобаються гиперкары 70, 80-90-х років? Особисто мені вони не подобаються. А знаєте чому? Виглядають занадто просто. Ламборгіні в ті часи була подобою зубила, квадратне і грубе. McLaren недалеко відійшов від свого італійського конкурента, такий же квадрат про краї якого, складається таке відчуття, можна було порізати пальці. Скажіть такою була мода тих років і нічого з цим не поробиш? А ми вважаємо, що перші справжні гиперкары минулого так виглядали тому що технології до того моменту ще не дійшли до сьогоднішнього рівня.

Справа в тому, що при певних історичних умовах перед проектувальниками автомобілів в повний зріст вставала непроста дилема, зробити автомобіль функціональним або красивим. У наведеному вище прикладі акцент робився на функціональність, аеродинаміку і практичність, а не на красу. Тепер суперкари роблять по-іншому, створюючи без перебільшення, шедеври здатні розганятися до швидкості понад 400 км/год, Але як буде виглядати сучасний суперавтомобіль в якому все підпорядковано одному, аеродинаміки?

В якості прикладу можна навести модель під дивною назвою Kode 0. Це зовсім не серійний автомобіль, а унікальне творіння майстра на ім’я Кен Окуяма.

Гіперкар Kode 0, ніякого дизайну, одна функціональність: Відео

В основі гіперкара лежить італійська база Lamborghini Aventador. Кузовні панелі – виключно углепластивые. Цей обвіс змінив до невпізнання вихідний автомобіль. Технічні нюанси начебто 700 сильного атмосферного V12 перейшли у спадок від прадіда. В іншому це зовсім інша машина, створена під замовлення для одного клієнта.

За словами Окуяма, натхнення при проектуванні машини він черпав від суперкарів 70-х років, стара школа відмінно проглядається. Клиноподібна форма, гострі кути і чудова аеродинаміка. Ось як виглядав би автомобіль в сучасному світі якби в 70-х інженерно-дизайнерська думка зависла на одному рівні.

Дивіться також: 2017 SEMA Show найцікавіші автомобільні новинки

Kode 0 був протестований в шоу Гараж Джея Лено. Відео докладаємо.

P. S. Це не перший гіперкар зібраний майстром на базі інших автомобілів. Була і модель Kode 57, кабріолет побудований навколо основи від Ferrari 599. Цю машину також тестували шоу, про що є відео. Якщо подужали перший ролик, ласкаво просимо до перегляду другого: