Кращі і гірші кольору для перепродажу автомобіля в 2017 році

227

У США підрахували автомобілі в якому кольорі вигідніше перепродувати

Незважаючи на те, що люди зазвичай вибирають колір своїх автомобілів на основі їх особистих уподобань, коли справа доходить до вартості перепродажу автомобіля, здається, варто взяти до уваги деякі статистичні дані, а не йти на поводу бажань.

Дослідження, проведене пошуковою системою iSeeCars, проаналізував понад 2,1 мільйона продажів старих автомобілів і показало, що колір дійсно вплинув на вартість при продажу автомобіля.

Наприклад, в середньому за перші три роки автомобілі знецінюються на 33,1%, але машини кузов яких пофарбований у жовтий, краще утримують вартість, втрачаючи за статистикою 27%. На протилежному кінці колірного спектру знаходяться золоті автомобілі, які знецінюються на 37,1%. Про це свідчать дані статистики.

Дивіться також: Топ-10 найбільш незвичайних автомобільних кольорів у 2017 році

“Жовті автомобілі є відносно менш поширеними, що може підвищити попит і допомогти зберегти їх вартість”, заявив генеральний директор iSeeCars Пхонг. “Наш аналіз показує, що жовті автомобілі обходять за цим показником машини будь-якого кольору і навіть популярні моделі в кузові кабріолет. Цікаво, що жовтий, також відмінний колір для перепродажу автомобілів в популярних кузовах, таких як позашляховики і пікапи.”

Згідно з дослідженням, оранжеві і зелені автомобілі також гарні в збереженні їх вартості, і, як і жовті, вони також менш поширені. Разом, жовтий, помаранчевий і зелені автомобілі становлять лише 1,2% від всіх трирічних автомобілів в США. У Росії як ми можемо припустити яскраві колірні схеми використовуються ще рідше.

Дивіться також: Топ 5 найбільш популярних кольорів автомобілів в 2014 році

Можна припустити, що популярність яскравих кольорів полягає саме в їх яскравості і рідкості. Насправді це не зовсім так. Наприклад, три найгірших показника серед машин дісталися бежевому, фіолетового і золотого. У процентному співвідношенні їх кількість становить 0.7% від ринку. Отже, вирішальну роль у виборі відіграє психологія покупців, а не ексклюзивність колірного рішення.

Цікаво, що незважаючи на те, що деякі кольори непогано утримують ціну, це зовсім не означає, що такі автомобілі також швидко продаються. Жовті автомобілі в середньому висять в оголошеннях 41,5 дня, помаранчеві моделі – 38,1, а зелені – 36,2 днів.

Кращі і гірші кольору для перепродажу автомобіля в 2017 році
Кращі і гірші кольору для перепродажу автомобіля в 2017 році